Vaio VPCCA2S1E laptop işlemci yükseltme

cemkelesssss

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selam, geçtiğimiz günlerde uzakta eğitim ve birkaç oyunu düşük ayarlarda oynayabilmek üzere bu Laptop'u satın aldım ve hızlandırmaya karar verdim. İlk olarak RAM ve SSD yükseltmesi yaptım ve araştırdığıma göre şu an kullandığım işlemcinin (i3-2310M) yükseltilebileceğini öğrendim HM65 Express anakart kullanan bu işlemciyi i7-3615QE ye kadar yükseltebileceğimi öğrendim. Sizce yükseltebilir miyim veya yükseltirsem nasıl sorunlar ile karşılaşırım?

Isınma ile alakalı sorunlar yaşayabilirsiniz. Soğutma sisteminiz iyi değilse İ7 bir işlemciye geçmeyin derim. Ayrıca BIOS destekliyor mu onu bilmek lazım. Ayrıca İ7-3615QE soketi olmayan bir işlemci. Yani lehimli ona yükseltemezsiniz. BGA soketi varsa sizde de maalesef işlemci yükseltme yapamazsınız. Gördüğüm kadarıyla da işlemciniz BGA yapısında bir işlemci.

Isınma ile alakalı sorunlar yaşayabilirsiniz. Soğutma sisteminiz iyi değilse i7 bir işlemciye geçmeyin derim. Ayrıca BIOS destekliyor mu onu bilmek lazım. Ayrıca i7-3615QE soketi olmayan bir işlemci. Yani lehimli ona yükseltemezsiniz.

3615QE ye kadar destekliyor dedim yani geçebilir miyim diye sormuştum ve cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama anakartın desteklediği lehimsiz işlemciler mevcut onlara geçersem yine ısınma sorunu yaşar mıyım ayrıca sistem fan yükseltmesi vs. yapabilir miyim?

3615QE ye kadar destekliyor dedim yani geçebilir miyim diye sormuştum ve cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama anakartın desteklediği lehimsiz işlemciler mevcut onlara geçersem yine ısınma sorunu yaşar mıyım ayrıca sistem fan yükseltmesi vs. yapabilir miyim?
3615QE lehimli hocam lehimsiz işlemci takılamaz. PGA ve BGA olmak üzere iki soket var. PGA bir sokettir. Masaüstü gibi değiştirilebiliyor. BGA ise bir makine ile PCB'ye bağlanan işlemci türü. Onun oradan çıkması için yine makina lazım. Sizin kullandığınız işlemci hem BGA hem PGA türüne sahipmiş. Sizde ki hangisi onu bilemiyorum. CPU-Z görüntüsü atarsanız yardımcı olabilirim.

Ayrıca Laptop'un altında yeteri kadar havalandırma deliği varsa soğutucu alabilirsiniz altına. Ama yoksa almayın soğutmaz. Fan yükseltmesi ise bildiğim kadarıyla yapılamıyor maalesef. Termal macun ve fan temizliği ile ısınma sorunu varsa çözebilirsiniz.

3615QE lehimli hocam lehimsiz işlemci takılamaz. PGA ve BGA olmak üzere iki soket var. PGA bir sokettir. Masaüstü gibi değiştirilebiliyor. BGA ise bir makine ile PCB'ye bağlanan işlemci türü. Onun oradan çıkması için yine makina lazım. Sizin kullandığınız işlemci hem BGA hem PGA türüne sahipmiş. Sizde ki hangisi onu bilemiyorum. CPU-Z görüntüsü atarsanız yardımcı olabilirim.

Ayrıca Laptop'un altında yeteri kadar havalandırma deliği varsa soğutucu alabilirsiniz altına. Ama yoksa almayın soğutmaz. Fan yükseltmesi ise bildiğim kadarıyla yapılamıyor maalesef. Termal macun ve fan temizliği ile ısınma sorunu varsa çözebilirsiniz.
Laptop'un altında birkaç delik var ama uçları kapalı gibi. Hava çıkışı zaten sol taraftan laptop soğutucu yerine vakum makinesi diye bir şey varmış herelde onu kullansam işe yarar mı?

CPU-Z görüntüsü de bu

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    9,4 KB · Görüntüleme: 50
Laptop'un altında birkaç delik var ama uçları kapalı gibi. Hava çıkışı zaten sol taraftan laptop soğutucu yerine vakum makinesi diye bir şey varmış herelde onu kullansam işe yarar mı?

CPU-Z görüntüsü de bu
Sorun olmaz. Vakumlu olanlar daha iyi soğutuyor diyorlar ama ne kadar doğru bilemem alıp denemeniz lazım. İşlemciniz ayrı sokete sahip görünüyor. Yani değişir. Bulursanız İ5 3210M öneririm. Performansı fena değil. Turbo Boost destekliyor. Fazla da ısınmaz herhalde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı