Vali olmak için hangi tür lise seçilmeli?

Hocam yapmayın :D çöpçü bile olsam tanıdığım olsa oradan direkt kaymakamlığa geçebilir miyim? :D torpil çok kötü bir şey maalesef...

Hocam ben bir LGS'yi atlatayım, direkt siyasi bilimlere yöneleceğim üniversitede :D

Yok ya o kadar da değil :d :d. Ama herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünden mezun olman yeterli olur vali olman için. Tabi birde devlet kurumlarında 10 yıl hizmet şartı var.

Hocam lütfen ciddi bir şekilde sordum,rica ediyorum ciddi şekilde cevap verin.Biliyorum ülkenin bu durumu ile sizin dediğinizin ihtimali büyük ama lütfen olma ihtimali daha yüksek şeyleri tartışalım :)
İmam-hatip seçmelisin. İmam-hatip'i bitirdikten sonra malum parti'nin gençlik kolları + ilahiyat okursan vali olma ihtimalin var.

Hocam Allah'ın izniyle Fen Lisesi hedefliyorum sizin dediklerinizden yola çıkarak, oradan zor olacak ama siyasi bilimler oradan daha da zor olacak ama sonra da kaymakamlık oradan sonra çok daha zor olacak ama sonra da inşallah vali olmak planım :)

Okuduğun Lisesi'nin önemi yok.
Hocam neden ki ?

Devlet kurumu derken ? Kaymakamlıkta 10 yıl geçirsem yetmez mi ?

Hocam Allah'ın izniyle Fen Lisesi hedefliyorum sizin dediklerinizden yola çıkarak, oradan zor olacak ama siyasi bilimler oradan daha da zor olacak ama sonra da kaymakamlık oradan sonra çok daha zor olacak ama sonra da inşallah vali olmak planım :)
Eğer amacın gerçekten bu alanda ilerlemek ise fen lisesinde boşuna kendini zorlama.

Hocam Allah'ın izniyle fen lisesi hedefliyorum sizin dediklerinizden yola çıkarak, oradan zor olacak ama siyasi bilimler oradan daha da zor olacak ama sonra da kaymakamlık oradan sonra çok daha zor olacak ama sonra da inşallah VAL'i olmak planım :)

Hocam neden ki?

Hocam sağlık meslek lisesi ve uçak liseleri dışında her liseden olursunuz zor değil EA'dan giriyorsunuz zaten.

Biliyorum Fen Lisesi sayısala daha çok önem veriyor ama arkadaşlar oradan da olur yazmıştı,ne gibi bir problem olur ki ?
Boşuna kendini yoracaksın ve çoğu fen lisesinde ea sınıfı açılmıyor. Lisenin amacı sayısal dersler. 4 sene eziyet çekeceğine direkt normal Anadolu bile daha iyi olur o puandaki. İsmi için istemeyin olanaklara göre en iyisi bence bu.

Boşuna kendini yoracaksın ve çoğu fen lisesinde EA sınıfı açılmıyor. Lisenin amacı sayısal dersler. 4 sene eziyet çekeceğine direkt normal Anadolu bile daha iyi olur o puandaki. İsmi için istemeyin olanaklara göre en iyisi bence bu.

Bu konuda arkadaşa hak veriyorum. Sosyal ve Türkçeyi kendin halletmen gerekiyor. Ama EA'ya göre matematik konusunda çok önde oluyorsunuz o anlamda da avantajı var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı