MSI JRGB1'i dönüştürme yolu var mı?

BATI48

Hectopat
Daha fazla  
Kullandığım anakartın modeli MSI PRO Z790-S WiFi. Anakartın üzerinde 5V adreslenebilir RGB (ARGB) bağlantısı yok. Yerine JRGB1 isminde 4 pinli bir çıkış koymuşlar. Aynı adreslenebilirlere benziyor ama 4 pinli ve sanırım 12V. Biraz araştırdım; kesinlikle ARGB fanları falan buraya bağlayamıyorsun.

Bunu adreslenebilir 5V’lık bir çıkışa dönüştürmenin bir yolu var mı? Çünkü kontrolcülerle başım belada. Elimde yanmış, patlamış 8 adet fan oldu. Kasamda Thermalright’ın 5 adet kaliteli fanı var; işlemciyi soğutan fanların başına bir şey gelecek diye artık ARGB bağlantılarını söktüm korkudan.

Kullandığım anakartın modeli MSI Pro Z790-S Wi-Fi. Anakartın üzerinde 5V adreslenebilir RGB (ARGB) bağlantısı yok. Yerine JRGB1 isminde 4 pinli bir çıkış koymuşlar. Aynı adreslenebilirlere benziyor ama 4 pinli ve sanırım 12V. Biraz araştırdım; kesinlikle ARGB fanları falan buraya bağlayamıyorsun.

Bunu adreslenebilir 5V'lık bir çıkışa dönüştürmenin bir yolu var mı? Çünkü kontrolcülerle başım belada. Elimde yanmış, patlamış 8 adet fan oldu. Kasamda Thermalright'ın 5 adet kaliteli fanı var; işlemciyi soğutan fanların başına bir şey gelecek diye artık ARGB bağlantılarını söktüm korkudan.

Hayır, pek mümkün değil. JRGB 12V analog sinyal veriyor, ARGB ise 5V dijital veri hattı kullanıyor. Voltaj ve sinyal tipi farklı.

Biraz araştırdım bu linkteki kontrolcü ve üste verdiğim Amazon linkindeki alet bu işi görüyor gibi. Ama anakart üreticilerinin orijinal programlarıyla kontrol edebiliyor musun bilmiyorum. Denenmek isteyen deneyen tecrübesi olan varsa bilgi verebilirmi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı