Valment Galaxy PLA deneyimleri

kgmen51

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, birkaç hafta önce parlak, simli koyu yeşil filament arayışına girdim ve nispeten bütçe dostu bir seçenek olarak Valment markasına denk geldim (ürün linki: Valment Galaxy PLA Yeşil Filament 1kg 1.75mm). 700 TL'ye aldığım filamenti 0.4 mm nozzle'llu Artillery Sidewinder X4 Pro'da kullanırken daha ilk baskıda tablaya yapışmadı, tabla sıcaklığını arttırıp yeniden deneyeyim derken 2. baskıyı alamadım bile. Nozzle sıcaklığını da 265'lere kadar çıkarıp yaptığım denemelerde filament IP'lik IP'lik çıktı, sorunun ne olduğunu bir süre anlayamadım. Dostlar filament sitesinden de görebileceğiniz üzere simli, aklıma geldi Nozzle'ı tıkayabileceği ama daha önce Porima'nın mermer desenli PLA'sını da kullanmıştım ve katman kalınlığı fark etmeksizin hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanmıştım. Valment'te ise benchy baskısı bile alamadım. Akış hızını da değiştirsem yazdırma hızını 5 mm/s olarak bile ayarlasam baskı alamadım ve hatta Nozzle'dan filamenti çıkaramadım. İşin kötüsü filamenti değiştirip her zaman kullandığım diğer filamentlerde bile baskı alamadım, cold Pull'dan hotendi tamamen dışarı çıkarmaya kadar her çözüm önerisini denedim fakat nozzle tamamen tıkanmıştı. Sitesinde "0.2 mm nozzle ile kullanılması önerilmez" deniyor fakat 0.4'e dair bir ibare yok.
Öfke ve kafa karışıklığıyla geçen birkaç haftalık süreçte 0.6 Mm'lik sertleştirilmiş çelik nozzle aldım, filamenti bu nozzle ile yeniden denedim. Sonunda baskı alabildim güç bela ama neler yaşadığımı bir de bana sorsanız, filament tablaya yapışmıyor. Şu anki baskı ayarlarım şu şekilde:
İlk katman tabla sıcaklığı: 75°, sonrasında 60°
İlk katman nozzle sıcaklığı: 245 sonrasında 235°
Filamentin önerilen değerlerinin çok üstünde sıcaklıklarla çalışmama ve önerdiği parametreleri kullanarak da denemeler yapmakla beraber, filament gerçekten tablaya yapışmıyor. Bu kadar yüksek ısı kullanırsanız brim'inizin bir kısmı yapışıyor, ilk katman devam ettikçe ilk yazdırdığı yerler kalkmaya başlıyor. Eğer çok küçük parçalar yazdırıyorsanız diğer katmanlar üst üste binmeye daha çabuk başlayacağı için katman kalkması riskini azaltıyor ama pratikte kullanılabilecek bir filament değil. Benchy ve kalibrasyon küpü baskıları aldım ve görüntüsü şöyle:

1759601218341.png

1759601270258.png

Rengi gerçekten çok güzel, fotoğrafta biraz garip gözüküyor ama gerçekten Aston Martin yeşili gibi hem simi hem koyu yeşil olması ile fakat ne yazık ki baskı alamadıktan sonra bir anlamı yok. Bana gelen ürün mü defoluydu bilmiyorum (vakumlu pakette problem yoktu) fakat bu filamenti basmanın tek yolu heated chamber gibi geliyor, ki PLA için bu bana hiç mantıklı gelmiyor. Porima'nın mermer PLA'sını kullanmasam normal karşılayabilirdim ama demek ki valment yapamamış bunu. Yakın zamanda Nanelab Twinkling Yeşil Simli PLA Filament - 1.75mm - 1Kg Satın Al | Robo90 almayı düşünüyorum. 5 tane nanelab marka PLA filament kullandım Hyper, silk serileri olmak üzere ve çok memnun kalmıştım, alırsam yine tecrübelerimi paylaşacağım. İyi sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı