Çözüldü Valorant 100 FPS'ten 20 FPS'e düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

XBaroas

Hectopat
Daha fazla  
RAM
6 GB
60 Hz bir laptopum var ve 100-20 FPS arası alıyorum ama bir yere aniden bakınca 20 FPS'e düşmesi beni gıcık ediyor. Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
60 Hz bir laptopum var ve 100-20 FPS arası alıyorum ama bir yere aniden bakınca 20 FPS'e düşmesi beni gıcık ediyor. Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Cevap cok acık hocam yanılmıyorsam laptop islemcileri ısındıgı zaman GHz'sini düşürür ve Valorant'ta islemci tabanlı bir oyun oldugu icin haliyle FPS düşer tavsiyem termal macunları yenileyip bir güzel PC'yi temizleyin ve laptopun altına sogutma yerlestirin sorun yüksek ihtimalle kalkacaktır.
Şarjdamı oynuyorsunuz? Anormal geldi değerler. Valorant gibi bir oyunda minimum 80 falan olması gerektiğini düşünüyorum. Oyun anındaki kullanımlar nasıl?
Evet şarjda,bide garip olan şey eskiden sabit 60 alıp neden simdi bozulduğunu anlayamamam acaba oyun ayarlarını mi sifirlasam

Kullanım değerleri nasıl? FPS bir süre 100 sonra aniden 20'ye düşüyorsa işlemci performans kısıyor olabilir. FPS sabitleyipte denediniz mi?

Uzun bir yere bakınca düşüyor hemen aniden, zaten bakmayınca FPS yerinde durmuyor 50-70 seviyesinde surekli oynama var guncellemeden önce yoktu bir şey. V-Sync ayarını denedim ama onda da FPS düşüşü var.

Uzun bir yere bakınca düşüyor hemen aniden, zaten bakmayınca FPS yerinde durmuyor 50-70 seviyesinde surekli oynama var guncellemeden önce yoktu bir şey.

Oyunla alakalı olabilir güncellemeden sonra olduysa. FPS yerinde durmuyorsa FPS sabitlemeyi deneyebilirsin.

Oyunla alakalı olabilir güncellemeden sonra olduysa. FPS yerinde durmuyorsa FPS sabitlemeyi deneyebilirsin.

Nasıl olacak o iş? Bir de bloom ayarını açtım sonra oyun gariplesmeye başladı saçmalamaya başladı oyun oyuna girerken menü müziği duyulmuyor vb.

Ama kimsede öyle sorun yok ben arkadaşlarımdan vs. biliyorum.

Cevap cok acık hocam yanılmıyorsam laptop islemcileri ısındıgı zaman GHz'sini düşürür ve Valorant'ta islemci tabanlı bir oyun oldugu icin haliyle FPS düşer tavsiyem termal macunları yenileyip bir güzel PC'yi temizleyin ve laptopun altına sogutma yerlestirin sorun yüksek ihtimalle kalkacaktır.

Çözüm

Başka çözüm yolu olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…