Çözüldü Valorant 1067 hatasının çözümü nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Boot sekmesinde olması lazım. Tam hatırlamıyorum.
Valoranta girerken TPM2.0 falanda yazıyor.(secure boot enabled yazıyormuş.)
CSM kapattım ama hala secure boot değişmiyor.

@Recep Baltaş hocam siz çözersiniz bu durumu.
Sorun Çözüldü:Biosun ayarlarını sıfırlayıp CSM kapatıp TPM açınca valorant hatası çözülüdü.

CSM, compatibility Support module (uyumluluk destek modülü) kelimelerinin kısaltmasıdır. UEFI'nin BIOS tabanlı eski (legacy) donanımlara destek sağlamasına yarar. Bu bağlamda CSM devreye sokulduğunda UEFI, ek modülleri devreye sokarak eski donanımları tarar. Bu da sistemin açılış süresini yavaşlatır.

Windows UEFI kurulduysa ve ekran kartı da UEFI destekliyorsa CSM kapatılmalıdır. Bu sayede açılışta sadece UEFI modu çalışır, legacy ROM taraması yapılmaz. Bu da sistem açılışını hızlandırır.

Bu işlem aynı zamanda BIOS ekranından itibaren daha yüksek çözünürlük anlamına gelir.

@Recep Baltaş hocam siz çözersiniz bu durumu.
Sorun Çözüldü:Biosun ayarlarını sıfırlayıp CSM kapatıp TPM açınca valorant hatası çözülüdü.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı