Valorant ajan ekranı geç geliyor

• Konuyu başlatan m47
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 2.554
İşletim sistemi
Windows 10
Bu konudan binlerce var ama hiçbiri işe yaramıyor. Bu sorun yeni olmaya başladı 4.08 yamasından önce de vardı. Sistemde i7 6700, HD 530, 8 GB RAM ve HDD bulunmakta.
Sürücüler doğru ve son sürüm. Oyun içinde bir sıkıntı yok ajan seçme ekranı geç yükleniyor mesela Haven ekranı var ve sol altta yükleniyor animasyonu çalışıyor ama gelmiyor. Ajan seçimine 20-30 saniye kala geliyor. Var mı bir çözümü. Dün temiz kurulum yapmıştım yine aynı.

Ben FPS'i kısıtlayarak giriyorum. Yani lobide 30 FPS'e kısıtlı. Oyunda kısıtlama olmadan oynuyorum çünkü kısıtlamasam ajan seçme ekranı yüklemiyor ve ceza veriyor.
Hocam lobide FPS'i 30`a kısıtlayın ve tekrar deneyin.
Ayarlarda kısıtlama yeri var. Orada sadece "FPS'i̇ her zaman kısıtla" yerini açmayın. Diğer hepsini kısıtlayın.

Son düzenleme:
Ben FPS'i kısıtlayarak giriyorum. Yani lobide 30 FPS'e kısıtlı. Oyunda kısıtlama olmadan oynuyorum çünkü kısıtlamasam ajan seçme ekranı yüklemiyor ve ceza veriyor.
Hocam lobide FPS'i 30'a kısıtlayın ve tekrar deneyin.
Ayarlarda kısıtlama yeri var. Orada sadece "FPS'i̇ her zaman kısıtla" yerini açmayın. Diğer hepsini kısıtlayın.

Değişen bir şey olmadı.

Değişen bir şey olmadı.
Tamamen HDD kaynaklı bir sorun. Eğer ajan seçim ekranında görev yöneticisine bakarsanız HDD'nin sürekli %100 veya ona yakın kullanıldığını görürsünuz. Bir de arkada Chrome falan açıksa 10 saniye kala falan açılır. Kendim test ettim ve öyle yani.

VRAM 1.5GB sanırsam.

VRAM 1.5 fazla gibi HD 530 en fazla 1 GB destekliyor hocam. Eğer fazla takıntınız yoksa Windows 8.1 üzerinde deneme yaptınız mı ben 8.1'li eskiden kullandığım masaüstümde oyun hızlı açılıyordu.

HDD'lerin ömürleri kısadır ölmeye başlamış olabilir.

Fiziksel hasar ve bad sector olmadığı sürece sağlıkları SSD'ye göre daha uzun ömürlüdür(Fiyat/Performans SSD ve normal HDD arasındakiler)

VRAM 1.5 fazla gibi HD 530 en fazla 1 GB destekliyor hocam. Eğer fazla takıntınız yoksa Windows 8.1 üzerinde deneme yaptınız mı ben 8.1'li eskiden kullandığım masaüstümde oyun hızlı açılıyordu.

Hocam BIOS'ta VRAM 1.5GB gözüküyor ama "DxDiag"da 128 anlamadım?
8.1 yüklemiştim ama hem lisans hem de alışık olmadığım için geri 10 Pro'ya döndüm.

WhatsApp Image 2022-05-01 at 14.26.26.jpeg

1651404429762.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı