Çözüldü Valorant Alt+Tab basınca çöküyor

• Konuyu başlatan ayay
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 4.016
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

ayay

Centipat
Daha fazla  
RAM
16GB RAM
Ekran kartı
NVIDIA RTX4060
İşlemci
Intel i7 13.nesil 2.4GHz
Valorant'ta güncelleme sonrası oyunda Alt+Tab atıyorum ve oyunum sürekli ekran kartın çöktü güncel olduğundan emin ol hatası veriyor GeForce Experience üstünden tüm güncellemelerini yaptım ama sorunu çözemiyorum. Ekran kartım NVIDIA RTX4060, laptop kullanıyorum, harici olarak Intel Irisx ekran kartı var bir de oyun harici normal kullanımlar için. Sorunu çözmek için oyunu tamamen temiz bir şekilde kaldırdım, tekrar yükledim Vanguard'ı sildim tekrar yükledim, ekran kartımı bir önceki sürümüyle kurdum, bütün güncellemeleri yaptım ve sorunumu çözemedim bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?

Ekran görüntüsü 2024-07-07 190235.png

Çözüm
Yeni güncelleme yapılınca sorunum çözüldü ama yapılmadan önce de pencereli tam ekranda kullandım uzun bir süre ve Alt Tab atmadım. Benim sorunum tamamen oyunla alakalıydı başka oyunlarda almadım aynı hatayı.
Valorant'ta güncelleme sonrası oyunda Alt+Tab atıyorum ve oyunum sürekli ekran kartın çöktü güncel olduğundan emin ol hatası veriyor GeForce Experience üstünden tüm güncellemelerini yaptım ama sorunu çözemiyorum. Ekran kartım NVIDIA RTX4060, laptop kullanıyorum, harici olarak Intel Irisx ekran kartı var bir de oyun harici normal kullanımlar için. Sorunu çözmek için oyunu tamamen temiz bir şekilde kaldırdım, tekrar yükledim Vanguard'ı sildim tekrar yükledim, ekran kartımı bir önceki sürümüyle kurdum, bütün güncellemeleri yaptım ve sorunumu çözemedim bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?

Eki Görüntüle 2246146
Valorant'ın kurulu olduğu yere gelin.

C:\Riot Games\VALORANT\live\ShooterGame\Binaries\Win64

Böyle bir yer diyebiliriz artık nerde kuruluysa. Oraya geldiğiniz zaman Valorant-Shipping.exe dosyası olacaktır. O dosyaya sağ tıklayıp özelliklere tıklayın ve Uyumluluk kısmından tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak tikine tıklayın.

Hocam Alt Tab atmadan oyuna girin ve oyunu pencereli tam ekran moduna alın. Bende de aynı ekran kartından var ve bugünden beri aynı hatayı alıyorum. Ekran kartı sürücülerimi sildim baştan kurdum, Intel UHD Graphics'i sildim baştan kurdum fakat düzelmedi. Ama pencereli tam ekran moduna alınca sorun kalmadı. Optimal çözüm değil muhtemelen ama kökünden çözene kadar idarelik bir şekilde kullanabilirsin.

HP Victus R1032NT kullanıyorum, işlemci i7 14700HX ve ekran kartımız aynı.

Başka bir çözüm bulursan iletmeni isterim.

Hocam Alt Tab atmadan oyuna girin ve oyunu pencereli tam ekran moduna alın. Bende de aynı ekran kartından var ve bugünden beri aynı hatayı alıyorum. Ekran kartı sürücülerimi sildim baştan kurdum, Intel UHD Graphics'i sildim baştan kurdum fakat düzelmedi. Ama pencereli tam ekran moduna alınca sorun kalmadı. Optimal çözüm değil muhtemelen ama kökünden çözene kadar idarelik bir şekilde kullanabilirsin.

HP Victus R1032NT kullanıyorum, işlemci i7 14700HX ve ekran kartımız aynı.

Başka bir çözüm bulursan iletmeni isterim.
Pencereli tam ekrani da denedim ama alt tab basinca her turlu çöküyorum alt tab basmadan oynayinca sorun yok aynen

ya merhabalar günlerdir belki de 3 haftadır aynı sorunu yaşıyorum GeForce RTX 4050 kullanıyorum ayrıca intel iris var ne yaptıysam olmadı bilgisayara format bile attım sizlerde de sorun devam ediyor mu?

Aynı sorun bende de var. Çözümünü bulduysanız yazar mısınız? Lütfen.

Merhaba bir Reddit hesabında gördüğüm bir çözümü paylaşacağım ne yaptıysam olmadı ama bu işe yaradı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Riot'un son yaptığı 2 güncelleme net bir şekilde bozuk. Maç giriş ekraninda donma yaşamaya başladım ve ekran ayarları çözmedi durumu. Üstteki Reddit çözümü de pek mantıklı gelmedi. Anladığım kadarıyla sürekli ekran kartını çalışır tutacak. Driver güncellemeleriyle alakası yok çünkü birkaç aydır güncelleme yapmıyorum. Sorun net bir şekilde Riot'ta.

Riot'un son yaptığı 2 güncelleme net bir şekilde bozuk. Maç giriş ekraninda donma yaşamaya başladım ve ekran ayarları çözmedi durumu. Üstteki Reddit çözümü de pek mantıklı gelmedi. Anladığım kadarıyla sürekli ekran kartını çalışır tutacak. Driver güncellemeleriyle alakası yok çünkü birkaç aydır güncelleme yapmıyorum. Sorun net bir şekilde Riot'ta.

Aslında çalışır tutmaktan ziyade birincil ekran kartını yani asıl gücü NVIDIA'ya yüklüyor. Evet sorun kesinlikle Riot'tan kaynaklı ama en azından bu şekilde çözüldü maalesef. Riot'a müdahale edemiyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı