Çözüm Valorant Aniden 5-10 Saniyelik Donma ve Ardından Gelen Hatasız Kapanma Sorunu çözümü

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sonicnix

Centipat
Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
860
Çözümler
3
Sorunun çözümünü buldum çözümü çok basit. Öncelikle CPU, RAM, GPU vb. sıcaklık, kullanımı vb. ölçen programlar varsa bilgisayarınızdan tamamen kaldırın. Oyun açılırken ASLA ve ASLA ALT + Tab atmayın. Oyun yazma, okuma ve işleme konusunda hassas olduğu için örneğin oyun açılırken arkada CPU veya Disk kullanan yazılım varsa açıldıktan sonra oyun içerisinde bir paket yüklenirken başka programlar Disk ve CPU kullandığı için yanlış okuyup veya yanlış işleyip oyun esnasında en başta okuduğu şeyi kısayolla açmak isterken okuma veya işleme hatası olduğu için oyun kapanabiliyor buna dikkat edin. Sorunsuz ve soğutmalı RAM kullanın. SSD'niz varsa oyunu SSD'ye kurun yok ise oyun açılırken arkaplanda disk kullanan uygulamayı az tutmaya dikkat edin. Oyuna girmeden önce; (Sadece Windows 10 için anlatıyorum) Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Güvenliği > Virüs ve tehdit koruması > Virüs ve tehdit koruması ayarları > Ayarları Yönet > Gerçek Zamanlı Koruma > Kapalı durumuna getirdikten sonra oyuna girin. Peki, neden Gerçek Zamanlı Korumayı kapatıyoruz? Cevabı, oyun açılırken Gerçek Zamanlı Koruma aniden RAM, CPU ve disk kullanımı yükseldiği için bu yükseltiye sebep olan programı inceleyip, disk, CPU ve ufakda olsa RAM kullanımına sebep oluyor bu da oyun açılırken %99 CPU kullanımına sebep oluyor, oyunun dosyaları işlenirken Valorant bu konuda hassas olduğu için yanlış yazma, okuma ve işleme problemleri olabiliyor. Biraz araştırıp fark ettiyseniz, güçlü CPU'ya sahip donanımlarda çökme, donma problemleri meydana gelmiyor. En basiti olarak, SSD'niz varsa oyunu hemen silip, SSD'ye kurmanız ve CPU'nuzu yükseltmeniz şayet bir işe yaramadıysa, üstte anlattığım çözümleri uygulayabilirsiniz. Herkese iyi günler. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Not: "Bunları nereden biliyorsun?" diye soracak olursanız, Oyunu oynarken oyunum sürekli olarak aniden sebepsizce kapanıyordu. Sorun hakkında araştırmalar ve deneme-yanılma yaparak bu yazıyı yazma tecrübesini edindim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçek zamanlı korumayı kapatmak sıkıntılı bir durum, bence bu çözüm olmamış gibi. Çünkü online bir oyundan bile veri alışverişi yapıyoruz ve bu tehlikeli bir durum.
Evet bir yandan da haklısınız ama bir sorun olacağını düşünmüyorum sonuçta koskoca Riot Games.
Korumayı kapatmak yerine Vanguard'ın bulunduğu konumu istisnalar listesine almak daha iyi olabilir.
Vanguard sorununu çözdüler. Artık Vanguard, durduk yere CPU kulllanımı yerine oyun içinde HİLE adında bildirim aldığınızda çalışıyor.
 
Öyle demeyin, şu an bir tuşla hepimizin sülalesinin siciline kadar öğrenirler, koskoca Riot Games değil mi?
Öğrensinler. Riot Games'in bu bilgileri kendi lehine veya bir başkasının lehine veyahutta 3. kişilerle paylaşması yasak. Yaparsa şirketi kapanır.
Korumayı kapatmak yerine Vanguard'ın bulunduğu konumu istisnalar listesine almak daha iyi olabilir.
Ha birde artı olarak Gerçek Zamanlı Koruma'yı kapatmasan bile Riot Client tüm verileri sunucusunda logluyor. Satın alım yaptığın kredi kartını bile..
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı