Valorant Destek sonrası MSI True Color modu değişiyor

asus_fanboy

Decapat
Katılım
25 Şubat 2021
Mesajlar
72
Merhabalar herkese, bundan 2 gün önce beni oyundan attığı için el sonunda Valorant destekle iletişime geçmiştim. Bilgisayarımın modeli MSI GE-76 Raider 10UG-221XTR. Gönderdikleri yanıtta bilgisayarımda ekran kartı sürücülerinin olmadığını söylediler. Gönderdikleri yanıt şu şekildeydi tam olarak (karışıklık yaratmasın diye spoiler içine alıyorum):
Merhaba,

Öncelikle göndermiş olduğun dosyalar için teşekkür ederim. Dosyalarını kontrol ettiğimde ekran kartını kurulamadığını yada eksik kurulum yapıldığını tespit ettim. Sorun ekran kartından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda ekran kartını kaldırıp temiz bir şekilde yeniden kuralım.

1) Bilgisayarını Güvenli Mod'da başlatmanı istiyorum. İlgili bağlantıdan faydalanabilirsin bunun için.

2) DDU ile Ekran sürücülerini kaldırmamız gerekiyor bilgisayardan.

3) CCleaner ile de kayıt defteri ve süprüntü temizliği yapacağız.

4) Denetim masasında, Program Ekle/Kaldır kısmında ekran ile ilgili yüklü olan programları da kaldır lütfen

5) Normal bir şekilde tekrardan en güncel sürücüyü indirip, kuracağız.

Yukarıdaki adımlardan sonra bilgisayarını normal bir şekilde yeniden başlatmayı unutma. Bu adımı tamamladıktan sonra hata devam ediyorsa benimle bu bilet üzerinden iletişime geçebilirsin. Cevabını bekliyorum.

Hunstanton
Riot Games Oyuncu Destek


Yukarıda söylenen adımları uyguladıktan sonra bilgisayarımı yeniden başlattım. Bilgisayarımda yeni sekmeler (başka ekranlar vs) açtıkça MSI True Color yazılımının da kendisini istemediğim modlara aldığını gördüm. Açıkça söylemek gerekirse bilgisayarımı ofis modunda kullanıyorum oyun dışı kullanımlarda. Örneğin Google Chrome'dan yeni sekme açtığım zaman ekran kendisini 1-2 saniyeliğine RGB moduna alıp tekrardan ofis moduna geçiyor. Buna ek olarak saçma bir şekilde bazı yerlerdeki yazıları okunamayacak şekilde bulanıklaştırıyor/parlaklaştırıyordu. Şimdilik geçici bir çözüm olarak MSI True Color ve NVIDIA ekran kartı sürücüsünü kaldırdım ve bahsettiğim gibi bir sorunla karşılaşmadım. Bu soruna ne sebep olmuş olabilir ve çözüm önerileriniz nelerdir? Ayrıca belirtmem gerekirse bu 4 hafta vize haftam kısacası riskli veya uğraştırıcı çözümler önerirken lütfen karşılaşabileceğim sorunları söylerseniz ona göre hareket ederim. Hepinize teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücüsü olmadan ekran kartından verim almanız mümkün değildir. Anlattığınız olay hakkında çözüm önerim yok fakat sürücü kaldırmak asla bir çözüm değildir bunu da biliyorum.
 
Ekran kartı sürücüsü olmadan ekran kartından verim almanız mümkün değildir. Anlattığınız olay hakkında çözüm önerim yok fakat sürücü kaldırmak asla bir çözüm değildir bunu da biliyorum.
Ben de sizin gibi düşünüyorum zaten ekran kartı sürücüm olmasa oyunları akıcı bir biçimde oynayamazdım diye düşünüyorum...
 

Geri
Yukarı