Çözüldü Valorant FPS sabitlenmeli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

EnesZeki

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Nvidia Geforce Rtx 4050
İşlemci
İ5 12500h
Merhaba iyi günler 144 Hz ekranım var FPS değerlerim 200 küsurlerde oluyor genelde 150-160'a düştüğüde oluyor 300'e 350'ye çıktığıda. Sizce bunu 144'e sabitlemem mantıklı mı? Görüntü daha akıcı olur mu?
Oyun: Valorant.

Çözüm
V-Sync acmıyorum zaten aşırı derecede input lag yapıyor bir de 160 yerine 144 sabitler isem ne fark eder bana görüntü sanki arada kasıyormuş hissi veriyor sabit değil iken.

Isınma konusunda işlemci 65'i ekran kartıda 55'i geçmiyor ayrıca sabitlemeyince FPS'i görüntü bazen kasıyormuş hissi veriyor.

Sizce Windows 10'a formatlamalı mıyım performans artışı olur mu?

Format ile arkada çalışan programlardan kurtulacağınız için 5-10 FPS rahatlarsın onun dışı çok artış olmaz. 16 GB RAM var ise dert etme.

İstersen 160 sabitle.
Merhaba iyi günler 144 Hz ekranım var FPS değerlerim 200 küsurlerde oluyor genelde 150-160'a düştüğüde oluyor 300'e 350'ye çıktığıda. Sizce bunu 144'e sabitlemem mantıklı mı? Görüntü daha akıcı olur mu?
Oyun: Valorant.

Bence V-Sync açmak yerine görüntüyü oyun içinden 160 civarına sabitlemen daha mantıklı olur. Hem input lag olmaz hem de FPS'in dalgalanmaz.

Bence V-Sync açmak yerine görüntüyü oyun içinden 160 civarına sabitlemen daha mantıklı olur. Hem input lag olmaz hem de FPS'in dalgalanmaz.
V-sync acmıyorum zaten aşırı derecede input lag yapıyor birde 160 yerine 144 sabitler isem ne farkeder bana görüntü sanki arada kasıyormuş hissi veriyor sabit değil iken

Saçma, bilgisayar çok ısınıyorsa öyle bir şey yapın onun dışı gerek yok. Yırtılmalara önlem için açılır genelde V-Sync

Hiç dokunmayın kalsın bu şekil, çok sitersen 144 Hz kullanıyorsun diyelim 160'a sabitle.
Isınma konusunda işlemci 65 i ekran kartıda 55 i geçmiyor ayrıca sabitlemeyince fpsi görüntü bazen kasıyormuş hissi veriyor

Sizce Windows 10’a formatlamalı mıyım performans artışı olur mu

V-Sync acmıyorum zaten aşırı derecede input lag yapıyor bir de 160 yerine 144 sabitler isem ne fark eder bana görüntü sanki arada kasıyormuş hissi veriyor sabit değil iken.

Isınma konusunda işlemci 65'i ekran kartıda 55'i geçmiyor ayrıca sabitlemeyince FPS'i görüntü bazen kasıyormuş hissi veriyor.

Format ile arkada çalışan programlardan kurtulacağınız için 5-10 FPS rahatlarsın onun dışı çok artış olmaz. 16 GB RAM var ise dert etme.

İstersen 160 sabitle.

Çözüm

İstersen 160 sabitle.

Tamamdır 160'a sabitleyip deneyeceğim. Teşekkür ederim yardım için.

Tamamdır 160'a sabitleyip deneyeceğim teşekkür ederim yardım için

Bir de Sıkıntı şu tek kanal 16 GB RAM kullanılmış. Ona sinir oluyorum.

Bir şey olacağını zannetmiyorum FPS'i istediğin değere sabitle eğer kasma donma oluyorsa kaldır geri deneme yanılma işi hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı