Valorant FPS'i 144 FPS'e sabitlemek mantıklı mı?

Eğer FPS'in bazı durumlada anlık olarak yüksek oranda düşüyor ise, yani 250 ortalama olan FPS aniden 150'ye düşüyorsa sabitle. Eğer böyle bir sorun yok ise sabitlemene gerek yok. FPS sabitleyeceksen monitörün Hz'sine göre sabitlemek bana mantıklı gelmiyor. 144 Hz isen 150-160 yapsan FPS kaybı yaşadığın zaman 144'ün altına düşmeyeceği için Hz kaybında olmaz.
 
First person shooter oyunlarında FPS sabitlenmesini pek önermem. Şahsen monitör hertz değerime FPS'i sabitlediğimde oyunda yavaşlama hissi meydana geliyor. V-Sync açmaya da gerek yok. Input lag yapıyor. Sabitleyecekseniz bile en az 30 FPS üst değerine sabitleyin.
 
First person shooter oyunlarında FPS sabitlenmesini pek önermem. Şahsen monitör Hertz değerime FPS'i sabitlediğimde oyunda yavaşlama hissi meydana geliyor. V-Sync açmaya da gerek yok. Input lag yapıyor. Sabitleyecekseniz bile en az 30 FPS üst değerine sabitleyin.

Evet, psikolojik bir şey ama sinir bozuyor, sabitlemiş olsan da o arada düşüyor, 143 e düşerse sinir oluyorum.
 
İstersen 150 FPS sabitleyebilirsin ama o aldığım FPS işlemcin sayesinde Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun ekran kartın %50 kullanmıyordur bile yani sabitlesende sabitlemesende ekran kartın yorulmayacaktır ve bence sabitleme gerek yok ekran kartında işlemcinde çalışmak için üretilmiş parçalar zamanla performansları düşmez kullandığın için.
 
Görüntünün daha akıcı olmasını sağlayabilir fakat FPS azaldığı için oyun gecikmesi artar. Oyun motorunun ardışık kareleri 2.2 ms daha geç oluşturmasına sebep olur. Eğer gecikme olarak fark hissetmiyorsanız daha akıcı olması için monitörünüzün yenileme hızı yakınlarında bir FPS değerine sabitlemek daha iyi olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı