Valorant gibi oyunları oynatacak sistem önerisi

Hocam şöyle söyleyeyim FPS oyunları açısından bir sıkıntı çıkarmaz. Yani LoL, CS:GO, Valorant vb. oyunlarda 100FPS üstü. Sıcaklık olarak işlemci 50 ekran kattınında yine 50 dereceyi geçtiğini görmedim. GTA 5 yüksek ayarlar 60FPS de oynatıyor. Yeni nesil AAA oyunları GeForce NOW üzerinden oynarsanız. Uzun yılları olan bir sistem.

Bütün sistemi benimle paylaşabilir misin acaba "kasa içerisinde bulunan her şeyi" ,küçük kardeşime bir kasa toplamak istiyorum bütçemde kısıtlı, cevap verdiğin için teşekkür ederim.

Bütün sistemi benimle paylaşabilir misin acaba "kasa içerisinde bulunan her şeyi",küçük kardeşime bir kasa toplamak istiyorum bütçemde kısıtlı, cevap verdiğin için teşekkür ederim.

Elbette dostum.
RX560 ekran kartı, 1200 AF işlemci, B450M anakart, 8 GB 3200MHz RAM, 240GB SSD ve 350W PSU.
Sana tavsiyem RAM'leri 16 GB çift kanal yapman, SSD belleğini 500GB ve üstü alman, ve mümkün ise işlemiciyi R3 3100 yapmanız. Ayrıca kaliteli bir PSU markası ve kaliteli bir soğutma almanız iyi olur. Stock fan kullanmayın mümkünse kaliteli bir işlemci soğutucu alın.

FPS değerleri olarak bakarsak güncel AAA oyunlarını 720p düşük ayarlarda 30FPS oynatır. Ancak yeni nesil AAA oyunlar için bu sistem zaten alınmaz. Ancak 3100 işlemci ile FPS oyunlarını en yüksek grafiklerde sabit 150+ FPS de çalıştıracaktır. Bahsettiğim oyunlar Valorant, CS:GO vb.
günlük işler için fazlasıyla yeterli. GTA 5, Witcher 3 akıcı oynatır. Yani kısacası eğer sıfır alırsanız rahat 7 sene götürebilecek bir sistem. Ancak 7 sene götürebilir derken sistem ömrü olarak diyorum. Yoksa şu an bu sistemin modası modern AAA oyunlar için çoktan geçti. He ama 7 sene aynı sistemde Valorant tarzı FPS oyunlarını sıkıntısız oynar. Başka sorunuz olur ise sormanız yeterli. İyi forumlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı