Rehber Valorant günlüğü #1 aim nasıl gelişir?

Badrar

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
138
Çözümler
2
Merhaba dostlar. Ben forumu çok olmasa da kullanan birisiyim. Doğal olarak da başlıkta gördüğünüz gibi "Valorant aim nasıl gelişir?" konular görmekteyim ve böyle ayrı gayrı anlatmak yerine bütün bilgileri 1 yere toplamayı düşündüm. Böyle bir seri yapmayı düşünüyorum ve Valorant'ta sorulan sorular ile alakalı hemen hemen her bilgiyi paylaşmak niyetindeyim. Bunların eğer Technopat kurallarına aykırı bir durumu yoksa seri şeklinde anlatacağım.

Arkadaşlar, öncelikle bahsedeceğim 2 şeyi de bilgilendirmem gerekli. İlki, aim aslında kötü ya da iyi bir şey değildir. Aim, hep var olan bir şey olduğu için dolayısıyla var olanı geliştirebilirsin. İkincisi, burada aimin ile alakalı neyin eksik olduğunu düşünüyorsun? Bu sorunun cevabını bulduktan sonra bu cevap üzerinden antrenmanlarınızı belirlemeniz gerekmekte. Peki, bulduğun bu cevapların antrenmanlarını nerelerde yapabilirsin? Sizlere şöyle söyleyeyim;

Osu!

Osu! Bir ritim vuruş oyunu. Bu ritimleri vururken arkada da şarkı ile beraber oynuyorsunuz (oyun bu şarkılardan oluşmakta zaten). Bu yüzden Osu! Sana şu yararı sağlar;

- timeing (zamanlama) i kavramanı sağlar.
- Fare kabiliyetini geliştirir.
- Kas hafızası nı geliştirir (detaylarını araştırabilirsin.)
-********* kafa dağıtmanı sağlar.

Not: Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın bu konu. Osu! Hiçbir şekilde oyuna etki sağlamaz. Burada size yararı sağlanacak etki özetle fare + motivasyon + kas hafızası ve timeingdir. Sadece bazı bağlantılı konular olduğu için bunu ekledim. Yani bunda aim kasamazsınız!


Aim Lab

Aim Lab, oyun içerisinde yapmış olduğun aim ile alakalı hatalarını tekrar yaparak gidermeni amaçlayan Valorant'dan farklı bir oyundur. Bu yüzden Aim Lab sana şu yararı sağlar;

- fare kabiliyetini geliştirir.
- Flicklerini (anlık hedefe kilitlenme) geliştirir.
- Odaklanmanı arttırır.
- Fare üzerinde yaptığın hataları minimalize etmene (yaptığın hataları en aza indirgemek) yardımcı olur ve geliştirir.
- Anlık tepki süreni azaltır (AVG'den sözetmiyorum, msden sözediyorum)

Valorant poligon ve ölüm maçı


Valorant poligon ve deathmatch (ölüm maçı), CS:GO'ya nazaran biraz daha detaysız olsa da geliştirmekte çok yardımcı oluyor. Dolayısıyla burada da bunları yaparak;

-**** Valorant'ın oyun motoruna biraz daha alışmanı sağlar. Bu, yukarıda anlattığım bütün alıştırmalarını oyuna aktarmanı sağlar.
- Anlık öldürme süreni (ms) oyunda daha fazla arttırırsın. Çünkü, Aim Lab de yaptığın anlık tepki süreni azaltman, oradaki hız ile burada bahsedilen ile bir olmadığı için (Aim Lab'e göre yavaş) kas hafızanın daha benimsemesini sağlar.
-** 1V2 / 1V3 / 1V4 ve 1V5 gibi dereceli maçlar'da çoklu hedefleri vurmanı sağlar. Bunun için de deathmatch (ölüm maçı) mükemmel bir antrenman alanı


Anlattıklarımı anlayıp kendine yapman gerekenlerin hangisi olduğunu bulunca şu an alta yazdıklarımdan herhangi birisini kendin yapıp aimini geliştrebilirsin.

Osu! Antrenman: 15-30 dakika

- Bir şart yok zaten anlatıldığı gibi burada amaç aim kasmak değil. Zaten kasamazsın...

Aim Lab antrenmanı: 10-15 dakika (sırasıyla yapabilirsin)

1-) yana ilerlemeli takip 2-) 360 takip 3-) hareketli atış 4-) ani atış 5-) altılı atış 6-) düzlem üzerinde atış.

Not: Standart olarak bunların hepsi 1 dakika. 10-15 dakika denmesinin sebebi, bahsedilenden bazılarını kendince fazla oynamandır.

Valorant poligon ve ölüm maçı antrenmanı: 15-20 dakika (illa bu kadar olmasına gerek yok)

poligon

Alıştırma botlarını açarak soldan->sağa / 3 defa / kafaya tek mermi tekrar (sağdan->sola da aynı şey geçerli 2 yönde yap.)

Alıştırma botları açıkken bir soldaki bota kafadan vur sonra sağdaki bota kafadan vur (1 mermi hakkın var. Misslersen öldün ve böyle say 50 tane vursan yeter)

Hard botlardan minimum 10-15 maksimum 17-25 bot vurarak 3 defa tekrarla.

ölüm maçı

5 defa ölüm maçı girerek;

1-2. maçları beğendiğin tabancalar ile.
3. maçı hafif makinalı ile (spectre-Stinger)
4-5. maçları ana silahlar ile (vandal-Phantom)


Bunları yaparsanız gelişme kaydedebileceğinizi düşünüyorum. Bu anlattıklarımın hepsini yapmak zorunda değilsiniz. Birkaçını bile düzenli olarak asıl oyununuza başlamadan önce yaparsanız gelişmeyi fark edersiniz zaten. Fakat, burada aimin ile alakalı sıkıntı olmayabilir de. Her suçu bileğine atmak yersiz olur. Oyun bilgisi, anlık analiz ve oyuncunun ne yapacağını okuyamadıktan sonra "sadece aim" dersin başka bir şey belirtemezsin. Bu yüzden aimden ziyade düşünebilirsin anlattıklarımı. İyi akşamlar dilerim dostum :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 boyutlu oyun nasıl 3 boyutlu oyunda "aim" geliştirebiliyor?
 
Güzel rehber hocam elinize sağlık.
Teşekkür ederim :)
2 boyutlu oyun nasıl 3 boyutlu oyunda "aim" geliştirebiliyor?
Şöyle, aslında oyun içi bir geliştirmeden ziyade insanın temelde var olan gereksinimlerini geliştiriyor. İyi refleks, iyi kas hafızası, iyi öngörü, iyi temkin, iyi sabır vb. gibi gibi gidiyor öyle. Zaten orada amaçlanan "burada gelişirseniz oyunda %100 aynı gelişimi görürsünüz" değil, asıl amaç "buradaki antrenmanları yaparsanız, oyunda size katkısı olur" diyorlar. Aslında en iyi gelişimi oynadığın oyunu çok oynayarak sağlayabilirsin. Ama bunları yaparak brifing tarzı ekstra yapabilirsin.
 
Teşekkür ederim :)

Şöyle, aslında oyun içi bir geliştirmeden ziyade insanın temelde var olan gereksinimlerini geliştiriyor. İyi refleks, iyi kas hafızası, iyi öngörü, iyi temkin, iyi sabır vb. gibi gibi gidiyor öyle. Zaten orada amaçlanan "burada gelişirseniz oyunda %100 aynı gelişimi görürsünüz" değil, asıl amaç "buradaki antrenmanları yaparsanız, oyunda size katkısı olur" diyorlar. Aslında en iyi gelişimi oynadığın oyunu çok oynayarak sağlayabilirsin. Ama bunları yaparak brifing tarzı ekstra yapabilirsin.

Çok güzel açıklamışsınız hocam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı