Merhaba kullandığım laptop: Lenovo IdeaPad 110-15ISK
Sadece SSD taktım 256 GB böyle bir PC'de en çok FPS alabileceğim OS hangisidir?
drive.google.com
Win10-IoT-Enterprise-LTSC-TR.iso
drive.google.com
Bu benim hazırladığım ve kullandığım Windows 10 IoT Enterprise LTSC Türkçe sürümü bir imaj. İçinden bütün fazlalık yapan şeyler kaldırıldı. Gereksiz servisler ve telemetriler de kapatıldı. Sistem açıldığında 45 işlem ile başlıyor. 4 GB RAM sistemde 0.9 GB RAM, 8 GB RAM sistemde 1.5 GB RAM kullanıyor. İçerisinde sadece gerekli uygulamalar yüklü. Sürücüleri elle kurmanız gerekir zira Windows Update'de bu özelliği kapattım. Windows Update sürücülere karışmıyor. Ayrıca sistemde Windows Update kapalı geliyor. Hizmetler kısmından açmanız gerekiyor.
Clonezilla ile imaj oluşturdum. O yüzden kurulum yapılırken bütün disk siliniyor. Yedek almanız gerekirse yedeğinizi alın. Kurulum kısmında sadece hedef diski seçeceksiniz, ondan sonra kurulum otomatik başlayacak.
Kurulumdan sonra diskinizi genişletmelisiniz. İmajı sanal makinede hazırladığım için 60 GB alan oluşturuyor sadece. Windows disk yönetimi uygulamasını veya minitool Partition wizard Free Edition uygulamasını kullanabilirsiniz.
Onu nasol yapacağımSadece windows diye biliyorum valorant bloatware silerek daha yuksek fps alabilirsiniz diye dusunuyorum.
Hocam simdi yaptığınız bu ISO'da Windows'un gereksiz her şeyi kaldirilmis değil mi ve hangi surum.
Niye 10 GB?Evet gereksiz bütün şeyler kaldırıldı. Windows 10 21H2 sürümü.
Evet gereksiz bütün şeyler kaldırıldı. Windows 10 21H2 sürümü.
Rufus'u indir ISO'yu seç GPT olarak yazdır.Hocam pazartesi kurulumu yapacağım kurulumu Rufus'la flasha yazıpmo yapmalıyım.
Niye 10 GB?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.