Valorant işlemciye mi dayalı ekran kartına mı?

GT 220 falan ile değiştirirseniz düşer. Ekran kartı belirli bir seviye kadar istiyor. Yani Ryzen 9 5900X alıp yanına GT 220 alırsanız ekran kartı yetmez.

Darboğaz olur hocam benim arkadışımın bilgisayarının işlemcisi benimkinden 1 nesil yüksek ama onun ekran kartı GT benimki AMD onun PC çoğu oyunu açmıyor benimki onun açmadığı oyunları yüksekte veya ortada çok rahat oynuyor.

Darboğaz olur hocam benim arkadışımın bilgisayarının işlemcisi benimkinden 1 nesil yüksek ama onun ekran kartı GT benimki AMD onun PC çoğu oyunu açmıyor benimki onun açmadığı oyunları yüksekte veya ortada çok rahat oynuyor.

İşlemci-ekran kartı darboğazından bahsediyorsanız o işlemcinin ekran kartını besleyememesi yani gücü yetmemesi. Yani ekran kartının düşük olması FPS düşüklüğüne sebep olur darboğaza değil.

Bu arada 2.11 haziran yaması ile ekran kartı kullanım oranının artacağını, işlemci yoğun kullanımın ekran kartı yönüne kayacağını düşünüyorum. Oyun motoru iyileştirmeleri diyorlar ancak bu haliyle %40 işlemci %60 ekran kartı kullanımı ile 190 fps alıyorum. Umarım düşündüğüm gibi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı