Rehber Valorant istikrarsız FPS sorununu düzeltme ve V-Sync gecikmesini azaltma

Hocam tam tersi V-Sync ekran Hz ine FPS sabitliyor ve gözle görülür gecikme arttırıyor, benim laptopdaki 3ms geciken ekranı 14ms e çıkarmıştı. Hikayeli oyunlarda güç tüketimini düşük tutmak için açılması ama FPS oyunlarında açılmaması gereken bir ayar.

Tam tersine? V-Sync ekranına sabitler ama triple buffering input lagı yükseltip FPS'i artırır.

Tam tersine? V-Sync ekranına sabitler ama triple buffering input lagı yükseltip FPS'i artırır.

Hocam FPS sabitliyor nasıl arttıracak sadece input lag yükseltmekten başka bir işe yaramıyor düşük güç tüketimi ve throttle sorunu için açılabilir.

Ben üçlü ara bellekleme + V-Sync kullandığımda normal gecikme değerleriyle aynı değerlere sahip oluyordu bundan dolayı gecikme veya kasma hissiyat olmadan oyunu rahatça oynayabiliyordum.

Öncelikle belirtmeliyim bu ayarlar NVIDIA Denetim Masası üzerinden yapılmıştır. Amacımız yüksek FPS almanıza rağmen kasma sorunu veya FPS dalgalanmasından dolayı FPS düşmesi yaşayanlar için olabildiğince düşük gecikme almak ve kasma hissiyatı ya da gecikme sorunu yaşamadan bu sorunları düzeltmektir.

(resimlere tıklayıp net görüntü sağlayabilirsiniz.)

bu kısımda amacımız V-Sync açtığımızda yüksek gecikme değerlerini azaltmak.

1. ilk başta NVIDIA Denetim Masası üzerinden "3D ayarlarının yönetilmesi" seçeneğine tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 1460857

2. ardından biraz aşağı inip "düşey senkronizasyon" ve düşük gecikme oran modu" seçeneklerini görüyoruz.

Eki Görüntüle 1460861

2a. buradan "düşey senkronizasyon" seçeneğini isteğe bağlı olarak değiştirebilirsiniz altında açıklamaları mevcut, ben "hızlı" olarak değiştirdim.

2b. "düşük gecikme oran modunu" ise "Ultra" olarak seçiyoruz.

3. sonrasında en aşağı kısma inip "üçlü ara bellekleme" seçeneğini "açık" konuma getiriyoruz.

Eki Görüntüle 1460859

Kısaca bu ayarlar NVIDIA üzerinden gecikme azaltma üzerine yapılmıştır.

bu kısımda yaptıklarımız oyun içi ayarlardan V-Sync açmak ve gecikme değerlerini azaltmaktır.

1. oyun içi ayarlardan "görüntü" seçeneğine tıklıyoruz oradan "genel" kısmına girip aşağıda "FPS'yi her zaman kısıtla" seçeneğini "açık" yapıyoruz ve "FPS'yi her zaman azamide tut" kısmına kendi Hz değerimizi yazıyoruz.

1a. en aşağıdaki "NVIDIA Reflex düşük gecikme" seçeneğini "açık + takviye" olarak seçiyoruz.

Eki Görüntüle 1461020

2. oyun içi ayarlardan "görüntü" kısmından "grafik kalitesi" seçeneğine tıklıyoruz ve "V-Sync" seçeneğini "açık" yapıyoruz.

Eki Görüntüle 1461029

Bu kısımda yaptıklarımız FPS tam anlamıyla sabitleyip istikrarsız FPS sorununu çözmektir.

bu kısımda yaptıklarımız fare/oyun hissiyatında değişiklik yaşayanlar için bir çözümdür.

1. Windows arama kısmına "fare" yazıyoruz ve "fare ayarları" seçeneğine tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 1461401

1a. Sağ taraftan "ek fare seçeneklerine" tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 1461405

2. Açılan kısımdan "işaretçi seçenekleri" kısmına tıklıyoruz.

2a. "işaretçi hassasiyetini artır" seçeneğini açıksa kapalı, kapalı ise açık şeklinde ayarlayarak oyun içinde kontrol ediyoruz.

Eki Görüntüle 1461422

Bu ayar kişiden kişiye değişebilecek bir ayardır. Fare hassasiyetiniz de herhangi bir sorun yaşarsanız eski ayarınıza geçebilirsiniz.

Konumuz bu kadardı hatalarımı belirtirseniz sevinirim ayrıca bu konu hakkında bilgisi olanlar yorum yaparsa ekstradan rehberi güncelleyeceğim.

Valorant gibi FPS oyunları için ayarlar güzel olmamış yaptığınız ayarlar tam tersine gecikmeyi arttırır (V-Sync, üçlü ara bellekleme modu) eğerki işlemciniz ve ekran kartınız iyi değilse oyundaki NVIDIA Reflex modunu kapatmanız gerekir.

Valorant gibi FPS oyunları için ayarlar güzel olmamış yaptığınız ayarlar tam tersine gecikmeyi arttırır (V-Sync, üçlü ara bellekleme modu) eğer ki işlemciniz ve ekran kartınız iyi değilse oyundaki NVIDIA Reflex modunu kapatmanız gerekir.

Ekstra bir durum olmadığı sürece bu ayarların kullanılması saçma olur zaten burada ki amaç oyunu daha fazla oynanılabilir hale getirmek NVIDIA Reflex modu ise V-Sync'den dolayı oluşan gecikmeyi olabildiğince azaltmak eğer ki NVIDIA Reflex'i açınca oyun daha kötü oluyorsa kaptılması tercihimdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı