Valorant küfür davası açılır mı?

Ben de VPN konusunda takıntılıyım. VPN ile giremeyeceğim (kuralları sahibi doğru düzgün moderasyonu olmayan) siteyi ya da Online hizmeti zaten kullanmıyorum. Çünkü oralarda küfreden çok olur ben de aynı şekilde cevap veririm huyumu bildiğim için o tarz yerlere VPN'siz girmem. %10 performans kaybına da tamam diyorum. Anonimlik performanstan önemli. VPN'siz internet zaten bence kullanılmamalı. Ayrıca evet VPN kullanılırsa hakaret yüzünden bulamazlar. Ciddi suçları zaten işlemem.

Biz konu ile ilgili yazıyoruz. VPN kullan kimse sana bir şey demiyor. Fakat bu tamamen koruma sağlamıyor. Dediğim gibi oyunlarda kullanmak performansı etkiler. Bu da oyuncuların işine gelmez. TR ofisi olan bir oyunun, elinde kanıt olması dahilinde hakaret, taciz, rencide etme gibi eylemlerde mahkemeler ile veri paylaşımı yapacaktır. Bu da hakaret eden kişinin aleyhinde bir sonuca ulaştıracaktır. Suç işlemeyen biri ilk mahkemesinde en fazla para cezası alır. Suçun ısrarı sonucunda tutuklanabilir veya denetimli serbestlik uygulanır. Hakimin insafına kalmış.

Birakin su mahkemeleri ya, annenize sikayet eder gibi dava aciyorsunuz. Yeter artik. Muteleme tusunu kullanin, report tusunu kullanin. Katilin serbest kaldigi bir ulkede sizin oyununuzda 2 kufur etti diye bir şey olacagini mi saniyorsunuz? Komiksiniz.

@GustavoFring62 4.sayfadaki mesajına bak her şeyi düzgünce anlamış anlatmış bir siz anlamiyorsunuz.
Tamam kardeşim biz anlamıyoruz sen küfür etmeye devam et.
Birakin su mahkemeleri ya, annenize sikayet eder gibi dava aciyorsunuz. Yeter artik. Muteleme tusunu kullanin, report tusunu kullanin. Katilin serbest kaldigi bir ulkede sizin oyununuzda 2 kufur etti diye bir şey olacagini mi saniyorsunuz? Komiksiniz.
2 küfür etti diye bu legal birşey olmuyor dostum suç olduğundan bahsediyoruz. Yasaları ve bu tarz şeyleri hafife alıyorsan komik olan sensin bence.
Küfürü herkes eder bende ediyorum bu ayrı bir olay burada ki asıl konu kişi dava açtığında haklı çıkıp çıkamayacağı.

Onlara birileri küfrü sağlam oturtmuş ama bir şey yapamamışlar. Küfür ve mahkeme akıllarına gelince gözleri doluyor..

Küfür bazen bir kişiye verilecek en kestirme ve yakışan cevaptır. Bazen 1 milyon kelimeyi bir araya getirsen, 1 küfrün anlatmak istediğini anlatamazsın. Sözün bittiği yerde küfür başlar. Suçu küfreden kişi de değil, sözün bittiği yere getiren kişi de arayacaksın.

Mesela ABD'de birine küfretmek suç değildir ve bu durum eğer kişi üzerinde zarar verici bir olaya yol açmadıysa, ifade özgürlüğü sayılır.

Bana göre küfretmek bir çeşit ifade özgürlüğüdür. Düşünce özgürlüğüdür. X kişinin XYZ olduğunu düşünebilir ve kendisine bunu söyleyebilirim. Bunun suç sayılması için, ABD yasalarında olduğu gibi, kişi üzerinde bir zarar bırakması örneğin kişinin psikolojik sağlığını bozması ya da maddi manevi zarara uğratması ve kişinin bu zararı doktor raporu veya başka delillerle ispat etmesi gerekir. Burada adama küfredince, direkt olarak, sözde şerefe karşı suç işlemiş oluyorsun. Benim küfretmemle bir adamın şerefi nasıl lekelenebilir? Lekelendiyse ABD'de olduğu gibi bunu raporla belgeyle delille ispat edecek. Bu küfür bana şöyle bir zarar verdi, bu küfür edildikten sonra mesela gerçekten toplum önünde küçük düştüm, örneğin insanlar edilen küfrün kastettiği şeye gerçekten inandılar ve şöyle bir zarar gördüm şeklinde ispata gidilmesi gerekir.

Bu yüzden, küfrün direkt olarak suç sayılması bana göre hukuksuz çıkartılmış kanundur. Düşünce özgürlüğüne aykırıdır ve hukuksuzdur.

Kısaca yerinde ve gerçekten hak edene karşı kullanmak çok önemli.

Ayrıca platformdan ban yemek dışında bir şey olmaz.. 😀

Son düzenleme:
Tamam kardeşim biz anlamıyoruz sen küfür etmeye devam et.

2 küfür etti diye bu legal bir şey olmuyor dostum suç olduğundan bahsediyoruz. Yasaları ve bu tarz şeyleri hafife alıyorsan komik olan sensin bence.
Küfürü herkes eder bende ediyorum bu ayrı bir olay burada ki asıl konu kişi dava açtığında haklı çıkıp çıkamayacağı.

Bana sonuclanmıs bir Riot Games davası goster bende senden ozur diliyim Hz Yasuo yayınlarin birinde söylemisti olmadığını.

Yasaları ve bu tarz şeyleri hafife alıyorsan komik olan sensin bence.
Ben bu ulkenin hakimi degilim, savcisi degilim. Hafife alanlara yaz bunu.

2 küfür etti diye bu legal bir şey olmuyor dostum suç olduğundan bahsediyoruz.
Her biri kufur ettiginde dava acsak ne kadar dava olacaginin farkinda misin? Degilsen acalim her biri kufur attiginda bir dava.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı