habib_altun
Decapat
Beyler size bir şey anlatayım. Omen seçmiştim önden ışınlanmayla gittim 1 kil aldım 2.sini de aldım ama bayağı hasar yedim. Sage'e dedim ki Sage can versene dedim vermiyor hadi LAN adam geliyor dedim yine vermiyor öldüm ondan sonra Brimstone'ye verdi oynamayı bilmiyonmu. Dedim biliyorum nasıl can verileceğini ama arkadaşıma verdim diyor bir sinir oldum o yüzden belki Sage can vermediği için maçı kaybettik. Vallahi billa çok toxid ve velet geliyor bir de oyuna para harcayan veletler de var. Allah'tan para falan harcamamışım çocukta iyi oynuyamıyordu bir sövdüler. Varya anneden enişte kadar sövdüler.
Ha bir de AFK sorunu buradan sesleniyorum oyunu oynayacaksanız AFK kalmak için oyna.
Beyler size bir şey anlatayım. Omen seçmiştim önden ışınlanmayla gittim 1 kil aldım 2.sini de aldım ama bayağı hasar yedim. Sage'e dedim ki Sage can versene dedim vermiyor hadi LAN adam geliyor dedim yine vermiyor öldüm ondan sonra Brimstone'ye verdi oynamayı bilmiyonmu. Dedim biliyorum nasıl can verileceğini ama arkadaşıma verdim diyor bir sinir oldum o yüzden belki Sage can vermediği için maçı kaybettik. Vallahi billa çok toxid ve velet geliyor bir de oyuna para harcayan veletler de var. Allah'tan para falan harcamamışım çocukta iyi oynuyamıyordu bir sövdüler. Varya anneden enişte kadar sövdüler.
Ha bir de AFK sorunu buradan sesleniyorum oyunu oynayacaksanız AFK kalmak için oynamayın.
Aynen öyle. Fakat bir konuda haksızsınız. Oyuna para yatırmanın veledi olgunu yok. Parası olan yatırır. Öncelikle orada hemfikir olalım. Ben iyi ki yatırmamışım diyorsan ki olabilir skinleri sevmemişsindir vs. Ama sırf trolleyen var diye oyunun geneli leş olmuyor. Maalesef trolleyen bir dünya insan var ve ban yemiyorlar. Bir de düştüğün yanlış bir şey var. Eğer bir takımda 2 tane smokcu varsa tercih veya karar meselesi olabilir fakat çok yanlış. O yüzden de size tilt olup Heal'ı presine vermiş olabilir. Yine de elonuzu yükseltmeye bakın. Gerekiyorsa uzman kişilere elo Boost yaptırın. Çünkü gerçekten düşük elodan başlarsanız oyuna, aiminiz iyi olsa bile Gold veya plat olmayı geçin silvera çıkamazsınız. Bu oyun CS:GO gibi değil ve kurallarına uymazsnız zevki kalmıyor. Kuraldan kastım tabii ki de ince detaylar. Yoksa yanlış anlamayın size dediğim bir şey yok burada. Mesela 5 kişi takım oluşturun. Bazı Discord sunuculları var. Oralarda pre bulabilirsiniz. Veya soloq takılıcam diyorsanız rankınızın yüksek olması gerek.(plat ve üstü).çünkü başka türlü oyundan zevk alamazsınız. Ayrıca bir konu daha var. Düşük rütbelerde sakın skin almayın. Rankınız düşük ise ve mm atıyorken maçınıza evrendeki en tilt edici insanlar geliyorsa bilin ki ban yiyeceksiniz. Çünkü sabrımız bir peygamber sabrı değil. Bizde bir noktada ya quit atıyoruz ya da ana bacı sövüp lose alıyoruz. Dediklerimi bir dia ve bir immo 2 kişiden okuyorsunuz şu an. Gerçekten takım şart.
Dostum aslında şöyle.Radyant olsan bile toxic bulmak mümkün.Fakat demirde daha çok var.Olay bu.Meribeloyu bende biliyorum.Batuhanı da duymuştum.En iyisini onlar yapıyor.Trolleyeceksin ve keyfini alacaksın.Ama bu esnada adam da vuracaksın.Afedersiniz ağzımı bozabilirim belki.Bizim bazı aptallar da knka ben trollüyom o yüzden 5'e 20 gidiyom diyorlar.Benim sana rankını bir an önce silvera çıkartman için birkaç tavsiyem olacak.Yeni bir hesap aç ve bütün ranked ve derecesizlerini dikkate alarak oyna.Ve genellikle maça başlarken sa beyler gibisinden şeyler söyle çünkü en toxiği bile as der.O şekilde baştan arayı iyi tutmaya bak.Vuramazsan prdn de.Vururlarsa helal de.Ölürlerse nice try de.Yani bu şekilde daha az oluyor toxic davranışlar.Ha birde düellocu kitleyenlere karşı tavrınızı göstermeyin.Muhtemelen adam olmayacak onlar.Çünkü o eloda birsürü var öyle jet kitleyip 7-8 vuran.Sage,omen breach ile oynamayı kesin öğren.Alışsın elin.Gözün haritada olsun.Adam görme ihtimalin %100.Ona göre hareket et.Ve trade odaklı bakın olaya.Biri öldüğünde onu öldüreni öldürmeye oynayın sıkıştığınızda.Ve en önemlisi eğer 5 kişi tam pre değilseniz kesinlikle tr serverinde oynamayın.İllaki gıcık eden birşeyler bulmak mümkün serverımızda.Olabildiğince Frankfurttanda uzak durun.Çünkü frankfurt serverı da türklerin istilası altında.Ama korkmayın çünkü farklı serverda türk gelse bile zaten o da adam akıllı bir oyun oynama hedefinde olduğu için imkanı yok yanlış davranmaz.Elimden geldiği kadar yardımcı olduğumu düşünüyorum.Merak edilenler varsa cevaplayayım.Zaten artık arkadaşlarla oynicam gınağa geldi.Valorant ta türk sunucusu olduğunu duyunca oha demiştim.Bu oyun CS ye bin basar demiştim.Ama yanılmışım.Mesela
Merbilo Batuhan diye youtuberlar var valorant troll yapıyorlar.Cs ye türk sunucusu
Peki mesela ben şu an oyuna yeni başladım için demir 2 yım platin de falan yine toxid ve troll yapanlar var mı?
Dostum aslında şöyle. Radyant olsan bile toxic bulmak mümkün. Fakat demirde daha çok var. Olay bu. Meribeloyu bende biliyorum. Batuhanı da duymuştum. En iyisini onlar yapıyor. Trolleyeceksin ve keyfini alacaksın. Ama bu esnada adam da vuracaksın. Afedersiniz ağzımı bozabilirim belki. Bizim bazı aptallar da kankaa ben trollüyom o yüzden 5'e 20 gidiyorum diyorlar. Benim sana rankını bir an önce silvera çıkartman için birkaç tavsiyem olacak. Yeni bir hesap aç ve bütün ranked ve derecesizlerini dikkate alarak oyna. Ve genellikle maça başlarken sa gibisinden şeyler söyle çünkü en toxiği bile as der. O şekilde baştan arayı iyi tutmaya bak. Vuramazsan prdn de. Vururlarsa helal de. Ölürlerse nice try de. Yani bu şekilde daha az oluyor toxic davranışlar. Ha bir de düellocu kitleyenlere karşı tavrınızı göstermeyin. Muhtemelen adam olmayacak onlar. Çünkü o eloda bir sürü var öyle jet kitleyip 7-8 vuran. Sage, Omen Breach ile oynamayı kesin öğren. Alışsın elin. Gözün haritada olsun. Adam görme ihtimalin %100.Ona göre hareket et. Ve trade odaklı bakın olaya. Biri öldüğünde onu öldüreni öldürmeye oynayın sıkıştığınızda. Ve en önemlisi eğer 5 kişi tam pre değilseniz kesinlikle TR serverinde oynamayın. İllaki gıcık eden bir şeyler bulmak mümkün serverımızda. Olabildiğince Frankfurt'tan da uzak durun. Çünkü Frankfurt serverı da türklerin istilası altında. Ama korkmayın çünkü farklı serverda Türk gelse bile zaten o da adam akıllı bir oyun oynama hedefinde olduğu için imkanı yok yanlış davranmaz. Elimden geldiği kadar yardımcı olduğumu düşünüyorum. Merak edilenler varsa cevaplayayım.
Bu soruyu cevaplamak için öncelikle özelliklerini kıyaslamak gerekir.
İlk olarak özelliklerini kısaca özetleyerek ardında deneyimimi ve çıkarımımı sizlere sunacağım.
CS:GO:
2012 yılında çıkmış olan "Counter-Strike: Global offensive" çıktığı günden beri gittikçe gelişmekte ve sıklıkla güncellenmektedir.
Ana özellikleri:
Şu an CS:GO'da 5 farklı oyun modu bulunmaktadır. Bunlar:
1 - rekabetçi: her iki takım bombayı kurmak/engellemek ile uğraşır. Rekabetçi modunda derecelendirilme vardır.
Oynayışınıza göre rütbe verilir. Rütbeniz artar ya da azabilir. Bu modu oynarken oyundan çıkarsanız ban yersiniz. 30 maçlık 5 kişilik iki takım halinde oynanır.
Tek başınıza oynayabilir ya da takım oluşturup arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. 16 galibiyete ilk ulaşan takım oyunun galibi olur.
2 - basit eğlence: rekabetçi modunun neredeyse aynısıdır. Rütbelendirme yoktur. Oyundan istediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Her maç zırh ve imha kiti bedava bir şekilde verilir. Aynı zamanda öldürdüğünüz oyunculardan rekabetçiye göre daha fazla para kazanırsınız.
3 - silah yarışı: rakiplerinizi öldürdükçe silahlarınızın değiştiği bir oyun modudur. Her öldüğünüzde yeniden doğar ve her iki öldürmede yeni bir silah kazanırsınız. Takım halinde olduğu halde kazanan bir kişidir. En son silaha ilk ulaşan oyunu kazanır.
4 - yıkım: yıkım modu "silah yarışı" ve "basit eğlence" modunun birleşimi denebilir. Bombayı kurmak/imha etmek için uğraşırken aynı zamanda öldürme başına yeni silahlar kazanırsınız.
5 - ölüm maçı: en çok kişiyi öldürmeye çalıştığınız moddur. Öldürme başına puan kazanırsınız. Takım halinde oynanır, bireysel kazanılır. Her silah ücretsizdir.
En çok puana sahip kişi maçın kazananı olmaktadır.
6 - danger zone: bir Battle Royale modudur. Bireysel, ikili ya da üçlü takımlar halinde oynanabilir. Haritada dolaşarak para toplar ve silah satın alabilirsin.
Paran yoksa etraftan silah bulabilirsin. Oyun sonunda hayat kalan takım/kişi kazanan olmaktadır.
----------------------------
Aynı zamanda "topluluk sunucuları" bulunmaktadır. Bu sunucularda özel modlar bulunabilir. Örneğin: Saklambaç, aim, hunger Games vb.
Artıları:
+Arkadaşlarınızla oynarsanız oldukça zevkli bir oyundur.
+Bir çok silah kaplaması bulunur. Bunlar oyun sonunda size ücretsiz hediye edilebilir ya da sandıklardan kazanabilirsiniz.
+Eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Eksileri:
- Ücretsiz olması ve bunun sonucunda herkesin bu oyunu oynayıp hile açma imkanı olması. =fakat Prime hesap satın alınırsa karşılaşacağınız insan sayısı kısıtlanır ve hileli.
Oyuncu denk gelme şansı azalır.
- Ping sorunu. (Türkiye'de yaşıyorsanız genelde pinginiz 80-90 civarı olacaktır)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Valorant:
Valorant yeni çıktığı için fazla inceleyemedim fakat yorumlarınız ile bu yazıyı genişleteceğim. Gördüğüm kadarını kısaca yazacağım.
Ana yapısı Counter-Strike'a benzemektedir. Modları neredeyse tıpatıptır. Ana menüsü bana biraz karışık geldi.
Her karakterin farklı bir *ulti* si vardır. Bu 'ulti'ler kombine edilerek özel taktikler geliştirilebilir.
Karakter tasarımı bana biraz Fortnite ve Paladins'i anımsattı. Sizce de öyle değil mi?
Silah çeşitleri CS:GO'e göre daha az. Yürürken silah, teçhizat vb. satın alınması çok işe yaramakta.
Aynı zamanda satın alma süresi daha uzun. Ve başladığımız alanda her noktada satın alma yapılabiliyor.
Fortnite, CS:GO, Overwatch, Paladins ve League of Legends karışımı bir oyun.
Bu noktada bir oyun seçmek doğru olmaz. Her iki oyun kendine has bir yapıda. Ve ikisi de oynanabilir.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Kısaca size birkaç fotoğrafla oyunları tanıtıp yazımı sonlandıracağım.
Örnek Fortnite ve Valorant karakteri: (yapısı bana benzer geldi)
Eki Görüntüle 589560Eki Görüntüle 589561
Örnek Paladins ve Valorant silahı: (yapısı bana benzer geldi)
Eki Görüntüle 589564Eki Görüntüle 589565
Örnek critical ops ve Valorant silahı: (yapısı bana benzer geldi)
Eki Görüntüle 589569Eki Görüntüle 589568
Emeğe saygı olarak beğenirseniz sevinirim. Bu yazıyı yazmak için bol bol araştırma yaptım ve.
Oyunlarda saatlerimi harcadım. Zaten sırf yazıyı yazmam 30 dk sürdü.
Burada kendi düşüncemi belirttim. Lütfen buna göre yorumlar yapın.
Herkesin düşüncesine saygım sonsuzdur fakat düşünceniz farklı olduğu için.
Lütfen beğenmekten çekinmeyin.
Eklerim bir ara hocam.Bende şuan girmiyorum.Ama oynarız.Hocam çok teşekkürler. Dediklerinizi yapacağım. İsterseniz birlikte oynayabiliriz. İsmim Cem Bey 123#5041
Bu soruyu cevaplamak için öncelikle özelliklerini kıyaslamak gerekir.
İlk olarak özelliklerini kısaca özetleyerek ardında deneyimimi ve çıkarımımı sizlere sunacağım.
CS:GO:
2012 yılında çıkmış olan "Counter-Strike: Global offensive" çıktığı günden beri gittikçe gelişmekte ve sıklıkla güncellenmektedir.
Ana özellikleri:
Şu an CS:GO'da 5 farklı oyun modu bulunmaktadır. Bunlar:
1 - rekabetçi: her iki takım bombayı kurmak/engellemek ile uğraşır. Rekabetçi modunda derecelendirilme vardır.
Oynayışınıza göre rütbe verilir. Rütbeniz artar ya da azabilir. Bu modu oynarken oyundan çıkarsanız ban yersiniz. 30 maçlık 5 kişilik iki takım halinde oynanır.
Tek başınıza oynayabilir ya da takım oluşturup arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. 16 galibiyete ilk ulaşan takım oyunun galibi olur.
2 - basit eğlence: rekabetçi modunun neredeyse aynısıdır. Rütbelendirme yoktur. Oyundan istediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Her maç zırh ve imha kiti bedava bir şekilde verilir. Aynı zamanda öldürdüğünüz oyunculardan rekabetçiye göre daha fazla para kazanırsınız.
3 - silah yarışı: rakiplerinizi öldürdükçe silahlarınızın değiştiği bir oyun modudur. Her öldüğünüzde yeniden doğar ve her iki öldürmede yeni bir silah kazanırsınız. Takım halinde olduğu halde kazanan bir kişidir. En son silaha ilk ulaşan oyunu kazanır.
4 - yıkım: yıkım modu "silah yarışı" ve "basit eğlence" modunun birleşimi denebilir. Bombayı kurmak/imha etmek için uğraşırken aynı zamanda öldürme başına yeni silahlar kazanırsınız.
5 - ölüm maçı: en çok kişiyi öldürmeye çalıştığınız moddur. Öldürme başına puan kazanırsınız. Takım halinde oynanır, bireysel kazanılır. Her silah ücretsizdir.
En çok puana sahip kişi maçın kazananı olmaktadır.
6 - danger zone: bir Battle Royale modudur. Bireysel, ikili ya da üçlü takımlar halinde oynanabilir. Haritada dolaşarak para toplar ve silah satın alabilirsin.
Paran yoksa etraftan silah bulabilirsin. Oyun sonunda hayat kalan takım/kişi kazanan olmaktadır.
Aynı zamanda "topluluk sunucuları" bulunmaktadır. Bu sunucularda özel modlar bulunabilir. Örneğin: Saklambaç, aim, hunger Games vb.
Artıları:
+Arkadaşlarınızla oynarsanız oldukça zevkli bir oyundur.
+Bir çok silah kaplaması bulunur. Bunlar oyun sonunda size ücretsiz hediye edilebilir ya da sandıklardan kazanabilirsiniz.
+Eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Eksileri:
- Ücretsiz olması ve bunun sonucunda herkesin bu oyunu oynayıp hile açma imkanı olması. =fakat Prime hesap satın alınırsa karşılaşacağınız insan sayısı kısıtlanır ve hileli.
Oyuncu denk gelme şansı azalır.
- Ping sorunu. (Türkiye'de yaşıyorsanız genelde pinginiz 80-90 civarı olacaktır)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Valorant:
Valorant yeni çıktığı için fazla inceleyemedim fakat yorumlarınız ile bu yazıyı genişleteceğim. Gördüğüm kadarını kısaca yazacağım.
Ana yapısı Counter-Strike'a benzemektedir. Modları neredeyse tıpatıptır. Ana menüsü bana biraz karışık geldi.
Her karakterin farklı bir *ulti* si vardır. Bu 'ulti'ler kombine edilerek özel taktikler geliştirilebilir.
Karakter tasarımı bana biraz Fortnite ve Paladins'i anımsattı. Sizce de öyle değil mi?
Silah çeşitleri CS:GO'e göre daha az. Yürürken silah, teçhizat vb. satın alınması çok işe yaramakta.
Aynı zamanda satın alma süresi daha uzun. Ve başladığımız alanda her noktada satın alma yapılabiliyor.
Fortnite, CS:GO, Overwatch, Paladins ve League of Legends karışımı bir oyun.
Bu noktada bir oyun seçmek doğru olmaz. Her iki oyun kendine has bir yapıda. Ve ikisi de oynanabilir.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Kısaca size birkaç fotoğrafla oyunları tanıtıp yazımı sonlandıracağım.
Örnek Fortnite ve Valorant karakteri: (yapısı bana benzer geldi)
Eki Görüntüle 589560Eki Görüntüle 589561
Örnek Paladins ve Valorant silahı: (yapısı bana benzer geldi)
Eki Görüntüle 589564Eki Görüntüle 589565
Örnek critical ops ve Valorant silahı: (yapısı bana benzer geldi)
Eki Görüntüle 589569Eki Görüntüle 589568
Emeğe saygı olarak beğenirseniz sevinirim. Bu yazıyı yazmak için bol bol araştırma yaptım ve.
Oyunlarda saatlerimi harcadım. Zaten sırf yazıyı yazmam 30 dk sürdü.
Burada kendi düşüncemi belirttim. Lütfen buna göre yorumlar yapın.
Herkesin düşüncesine saygım sonsuzdur fakat düşünceniz farklı olduğu için.
Lütfen beğenmekten çekinmeyin.
Baya mantıklıymış, 8 yıl önceki oyun yapma imkanlarıyla şuanki bir mi? 8 yıl önceki bilgisayarların gücüyle şuanki bir mi? 8 yıl önceki oyun motoru ile şuanki bir mi?Önce Valorant oyununun 9. yılına gelmesini bekleyelim sonra CS:GO oyununun 2021 yılındaki hali ile karşılaştırmamız daha doğru gibi.
Dostlar bence fanatiklik yapmayın. İki oyunu da deneyin hangisi size daha iyi geliyorsa onu oynayın. Bana soracak olursanız ikisi de çok güzel oyunlar. İkisinin de çok iyi ve çok kötü olduğu taraflar var. Şunu diyeyim Source 2 ile beraber hile sorunu düzelecek inanın bana. Şu anki tüm hileler Source yani 14 yıldan bile daha eski bir oyun motoruna göre yapılmışlar. Ama Source 2 tamamen yeni bir oyun motoru bunun için hile yapmakta en azından ilk 1-2 yıl zorlanacaklar. Valorant'ta da hilelerin 1-2 yıl içinde çoğalacağını düşünüyorum ama her şey yapımcıya bağlı Riot'un ne kadar oyuncu dostu bir firma olduğu ortada. Yani Valve'in de Riot'tan kopya çekmesi lazım biraz. Umarım dediklerim anlaşılmıştır biraz karışık konuştum ama.
Hocam gerçekten çok haklısınız.Bencede hangisi hoşunuza gidiyorsa onu oynayın Valorant ta hile veya troll gelince küfür etmekten bıktım.Cs go bana göre daha güzel daha iyi hem daha fazla fps alıyım ve bence çok iyi ama size göre belki valorant daha iyidir kişiden kişiye değişiyo.