Valorant oynarken bilgisayar donuyor

Usta Yi

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
msi mag infinite s3 gaming// intel® core™ i5 13400f//rtx 4060// 1tb nvme ssd
Merhaba arkadaşlar, bu sorunu ben bilgisayarımı aldığım günden beri yaşıyorum, Valorant oynadığım zamanlarda ara sıra bilgisayarım komple donuyor ve güç tuşuna basılı tutup yeniden başlatmadığım sürece geri düzelmiyor, bu arada siz söylemedende söyleyeyim ekran kartı sıfırlamada işe yaramıyor. Bu sorun sadece Valorant oynarken yaşanıyor ve çok sinir bozucu. Bu aralar Valorant pek oynamadığım için kafaya takmamıştım ama tekrar başlayınca sinir bozucu olmaya başladı. Bu arada eskiden Windows 10'da böyle bir sorunum yoktu, 11e geçince nedense sık olmaya başladı.

Sadece bu ayarı ka*atırsan butun sorun cozulecektır bende yasıyordum 11e gecınce olmaya baslamıstı.

Eki Görüntüle 2419135

Aynı seyı atmısız hocam 😀

Bende donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması ayarının altında bir ayar daha var.
Değişken yenileme hızı ( daha yüksek kare hızları elde edin ve varsayılan olarak bunu desteklemeyen oyunlarda ekran yırtılmasını azaltmaya yardımcı olun)

Bu iki ayarı da kapatmam mı lazım acaba?

Sadece bu ayarı ka*atırsan butun sorun cozulecektır bende yasıyordum 11e gecınce olmaya baslamıstı.

Eki Görüntüle 2419135

Aynı seyı atmısız hocam 😀
IMG_0769.jpeg
Gelişmiş grafik ayarları bölümünde 2 tane ayar var. Fotoğrafın üst kısmında. İkisini de kapatmam mı lazım ?

Bende donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması ayarının altında bir ayar daha var.
Değişken yenileme hızı ( daha yüksek kare hızları elde edin ve varsayılan olarak bunu desteklemeyen oyunlarda ekran yırtılmasını azaltmaya yardımcı olun)

Bu iki ayarı da kapatmam mı lazım acaba?

IMG_0769.jpeg
Gelişmiş grafik ayarları bölümünde 2 tane ayar var. Fotoğrafın üst kısmında. İkisini de kapatmam mı lazım ?
Kapattım iki ayarı da yine dondu pc. Yeni aldım 1 ay falan oldu pcyi alalı. 5070ti lı 9900xli 90bin liralık pc. Niye böyle yapıyor anlamıyorum kafayı sıyırıcam çok az kaldı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı