Valorant oynarken bilgisayar resetleniyor

dogukanavci0

Hectopat
Ryzen 5 1600 AF, GTX 1650 Super, FSP 500W 80+ Silver sistemim Valorant oynarken oyun sonu ekranı yüklenirken, sıcaklık değerlerinde bir anormallik olmadığı halde kasıp kendini resetliyor. Bu ara sadece Valorant oynadığım ve bu problemi çok sık yapmadığı için diğer oyunlarda yapıyor mu emin değilim. Ancak önceden oynadığım yüksek grafik isteyen oyunlarda böyle bir problem yaşamıyordum. Ekran kartımda veya güç kaynağımda bir problem olup olmadığını nasıl anlayabilirim? OCCT'den hem işlemciyi hem ekran kartını yük altına sokan testi yaptığımda bu durumla karşılaşmadım. Önerebileceğiniz başka bir şey var mıdır?

Ryzen 5 1600 AF, GTX 1650 Super, FSP 500W 80+ Silver sistemim Valorant oynarken oyun sonu ekranı yüklenirken, sıcaklık değerlerinde bir anormallik olmadığı halde kasıp kendini resetliyor. Bu ara sadece Valorant oynadığım ve bu problemi çok sık yapmadığı için diğer oyunlarda yapıyor mu emin değilim. Ancak önceden oynadığım yüksek grafik isteyen oyunlarda böyle bir problem yaşamıyordum. Ekran kartımda veya güç kaynağımda bir problem olup olmadığını nasıl anlayabilirim? OCCT'den hem işlemciyi hem ekran kartını yük altına sokan testi yaptığımda bu durumla karşılaşmadım. Önerebileceğiniz başka bir şey var mıdır?

Dün Valorant oynarken tam maça başlama ekranında bilgisayar hata verip kapandı galiba oyun ile alakalı.

OCCT testi yapınca ekranda sünger çıkıyor mu? Çıkmıyorsa test pek işe yaramaz. Bir de testi 1 saat çalıştırmaya çalış. Bu sorun genelde PSU kaynaklı.
Yok OCCT testinde çıkmıyor. Başka bir uygulama önerebilir misiniz ?
İlk önce AIDA64 ve FurMark testlerini sırası ile en az 20 dk olacak şekilde yapın. Ardından çıkan sonuçları burada bizimle paylaşın sistemde yük anında kararsızlık yada ısınma sorunu var mı görmüş oluruz.
Hocam Furmark testini 25 dk yaptım. Minimum 47'de başlayıp 78'e kadar yükseldi 78'de sabitlendi geri kalan zamanda da o sıcaklıkta seyretti.

Son düzenleme:
Yok OCCT testinde çıkmıyor. Başka bir uygulama önerebilir misiniz?

Hocam FurMark testini 25 dk yaptım. Minimum 47'de başlayıp 78'e kadar yükseldi 78'de sabitlendi geri kalan zamanda da o sıcaklıkta seyretti.

Selam sorunu çözdün mü, çözdüysen bana da yardımcı olabilir misin? Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı