Valorant oynarken PC reset atıyor

burakyhn

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 gb
SSD veya HDD modeli
james donkey 240gb ssd
Ekran kartı
rx 570 4gb
Anakart
gigabyte a320m s2h
İşlemci
r5 5600
Yaklaşık 1 yıldır Valorant oynuyorum büyük bir sıkıntım var uzun bir süredir yoktu aslında bu hata tekrar başladı nasıl bir hata olduğunu kimse daha çözemedi Valorant'a giriyorum 1 el oynuyorum 2. ele giriyorum hiç fark etmeksizin PC bir an da rest atıyor hiçbir hata mesaji hiçbir şey yok Riot'la da konuştum defalarca onlar da çözemedi.
Sıcaklık değerleri fazla değil MSI Afterburner'dan takip ediyorum işlemci taş çatlasa 75i görüyor ama garip bir şekilde kapanıyor çekirdek yalıtımı kapat diye bir çözüm vardı onu yaptım o da aynı şekil de bir işe yaramadı sorunu anlayabilen olursa yardımcı olsun.

Reis ekran kartı eskiyse ayarları düşür. Düşük olmasına rağmen böyleyse çözünürlüğü gözünü bozmayacak şekilde düşürebileceğin kadar düşür. Hata kodu vermiyorsa demek ki ekran kartın veya işlemcin oyun sırasında fazla ısınıyor ki bilgisayar kendini resetliyor. Eski bir bilgisayarsa termal macun değişimi yap fanların tozunu al cihazı serinletmeye çalış.
amdnin düşük ayarlarını tam bilmiyorum ki hiç (bu arada rest atmaya devam ediyo)

Hayır oyun içinden grafik ve çözünürlük ayarlarını düşür. Reset atmaya devam ediyorsa sebebi cihazın fazla ısınması olabilir. Laptop mu kullanıyorsun masaüstü mü?

Yok ayarlarım zaten düşükte, masaüstü kullanıyorum MSI Afterburner'dan sıcaklıklara baktım oyun boyu 68 75 arası değişiyor sürekli işlemci 75i geçmiyor asla ısınmıyor aslında.

Yok ayarlarım zaten düşükte, masaüstü kullanıyorum MSI Afterburner'dan sıcaklıklara baktım oyun boyu 68 75 arası değişiyor sürekli işlemci 75i geçmiyor asla ısınmıyor aslında.

Reis aklıma son bir çözüm geliyor DDU indir ve ekran kartı sürücünü kaldırıp tekrar kur. Ardından ekran kartı sürücünü tekrar kurduktan sonra Windows logosu göreceksin görev çubuğunda. Ona sağ tıkla aygıt yöneticisine bas. Yukarıda eylem yazısını göreceksin ona tıklayıp donanım değişikliklerini tara de. Bu arada DDU ile sürücüleri kaldırırken bilgisayarı güvenli modda başlatmayı unutma sürücüler çok daha temiz kaldırılacaktır. Sanırım bununla beraber çözülecek.

Reis aklıma son bir çözüm geliyor DDU indir ve ekran kartı sürücünü kaldırıp tekrar kur. Ardından ekran kartı sürücünü tekrar kurduktan sonra Windows logosu göreceksin görev çubuğunda. Ona sağ tıkla aygıt yöneticisine bas. Yukarıda eylem yazısını göreceksin ona tıklayıp donanım değişikliklerini tara de. Bu arada DDU ile sürücüleri kaldırırken bilgisayarı güvenli modda başlatmayı unutma sürücüler çok daha temiz kaldırılacaktır. Sanırım bununla beraber çözülecek.
ddu dediğin uygulama sürücüleri mi siliyo format gibi? öyle anladım ama birde güvenli mod nerden açılıyor

ddu dediğin uygulama sürücüleri mi siliyo format gibi? öyle anladım ama birde güvenli mod nerden açılıyor
evet. Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi sürücüyü nasıl kaldıracağınıza buradan ulaşabilirsiniz. güvenli mod içinse:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı