Gün içinde Valorant oynarken bilgisayar bir anda donuyor. Ne sistem günlüğüne hata bırakıyor ne mavi ekran veriyor. Onlarca şey denedim çözüm bulamadım. Not: RAM'leri tek tek denedim yine aynı sorun ve sadece Valorant üzerinde gerçekleşiyor.
Sistem B850 Eagle, Ryzen 5 7500F, ayrı ayrı alınmış 2 adet 16 GB Patriot Viper 6000MHz RAM, Gigabyte 5070OC, Arctic Freezer 36 Duo soğutucu var.
Patriot ramler fena değildir iyi ramler orta segment ama bunuda bilmek gerek AMD am5 sistemde ramler yüksek MHz de işlemci ile arasında kararsız çalışıyorlar bunu insanlar kabul etmiyor malesef. Intel bu konuda 2 adım daha önde.
Patriot RAM'ler fena değildir iyi RAM'ler orta segment ama bunudabilmek gerek AMD AM5 sistemde RAM'ler yüksek MHz de işlemci ile arasında kararsız çalışıyorlar bunu insanlar kabul etmiyor maalesef. Intel bu konuda 2 adım daha önde.
Kendi sisteminde G.Skill Ripjaws S5 var 6000MHz de çalışıyor 8000 deneyecektim fakat Samsung modülü var üstünde. Yıllardır hiçbir donma problemi yaşamadım arkadaşıma bilgisayarı yeni topladık garip şekilde aynı hata ile karşılaşıyor aldığından beri.
Kendi sisteminde G.Skill Ripjaws S5 var 6000MHz de çalışıyor 8000 deneyecektim fakat Samsung modülü var üstünde. Yıllardır hiçbir donma problemi yaşamadım arkadaşıma bilgisayarı yeni topladık garip şekilde aynı hata ile karşılaşıyor aldığından beri.
Maalesef AM5 baslangıç işlemcileri böyle 9 serilerine gidince yavaştan çözülüyor AMD her zaman sancılı bir geçiş yapmıştır el ile RAM'leri 6000MHz çekerseniz RAM'ler gecikmeli çalışacak büyük ihtimalle EXPO acarsanda donma yapacak 4800 de çalıştırmanı öneririm yine de bu konuda bilgisi çok daha iyi arkadaşlar var onlarda fikir sunabilirler anakart guncelleme ile felan belki çözülüyor dur.
Hocam BIOS güncellemesini Gigabyte Center yapmamış ben yaptı sanıyordum. Kartın çıkış tarihindeki sürümünü kullanıyormuş. Son sürüme güncelledim şu anlık EXPO kapalı şekilde çalışıyor şu an sonra overclock yapmayı deneyeceğim. Yardımınız için teşekkür ederim.