Valorant oynarken sistem kilitleniyor

Eness58

Yoctopat
Katılım
7 Şubat 2022
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
12
Ekran kartı
Nvıda gt 740 adanmış 4gb paylaşılan 6 GB
Anakart
64 bit
İşlemci
AMD athlon x4 860k Quad core processor 3.70 ghz
1 2 saat oyundan sonra PC kilitleniyor resetlemekden başla seçenek kalmıyordu, nedeni ne olabilir? Diğer oyunlar da bir problem yaşamadım.
 
Güç kaynağından da olabilir, ısınınca performansı düşüyordur; performansı düşünce sisteme yetmeyip kitliyordur. Çok güç çeken parçalar değil, muhtemelen arkadaşların dediği gibi macun kaynaklı ama değilse PSU'dandır.
 
Yeminle Valorant'tan soğudum her güncellemede yeni bir hata. Yani arkadaşın dediği sorun donanımsal gibi gözüküyor ama benim sorun sistemsel konu açarım beraber bakarız belki.
 
12 GB RAM'den anladığım kadarı ile RAM'lerin hepsi aynı model ve teknik özelliklerde değil. RAM kaynaklı olabilir. Fakat genellik ısınma, donanım arızası gibi pek çok sorun mavi ekran hataları ile geliyor yada sistem kendini otomatik olarak kapatıyor - resetliyor.
Sistemin donup kaldığı durumlar daha çok HDD kaynaklı ya da sistemin güç beslemesi ile alakalı oluyor. Olay görüntüleyicisi>windows günlükleri >sistem kısmına girin, muhtemelen kitlenmenin yaşandığı zaman dilimi civarında uyarı ve hata bildirimleri çıkacaktır. Kernel Power 41 hatası ile karşılaşmanız muhtemel bir durum. Eğer ki bu hatayı alıyorsanız ya PSU 'nuz ile alakalı bir problem olması yüksek ihtimal, ya da anakart üzerindeki güç beslemelerinde bir problem olabilir.
 
Son düzenleme:
Klavye mouse falan hareket ettiremiyorsanız işlemci crash vermiştir o bana önceki bilgisayarımda da oluyordu. Nasıl bir çözümü var bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı