Çözüldü Valorant ses robotik ve yavaş gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

niiiiiivya

Centipat
Daha fazla  
Valorant oynarken sesli sohbette takıma ses gönderdiğimde sesim robotik ve Slow-Motion gibi gidiyor. Discord ve diğer platformlarda mikrofonum sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Valorant'taki geri döngü ses testinde de hiçbir sorun yok. Ancak oyun içinde takım arkadaşlarıma ses verirken bu problem ortaya çıkıyor.

Format attım, ağ ayarlarını sıfırladım, internet sağlayıcısıyla görüştüm, neredeyse her şeyi denedim. Süreç yaklaşık 1 haftadır devam ediyor ve bu yüzden sürekli araştırıyorum. İlginç olan şu bu sorunu yaşayan kişilerle görüştüğümde, çoğunun İstanbul - Pendik ve kartal bölgelerinde olduğunu fark ettim. Ne yapılması gerekiyor bilemiyorum artık, oyuna giremez oldum.

Çözüm
Buraya sığmadığı için detayları ve dökümentasyonu GitHub hesabımda paylaştım:

Repoyu yıldızlayarak beni destekleyebilirsiniz. :)

Eğer desteğe ihtiyacınız olursa GitHub linkindeki Discord adresinden ulaşım sağlayabilirsiniz, burada Discord linki paylaşılmıyor.
Guncel arizalar:

Ziraat Mobil giris yapamama
Valorant sesli sohbetinde sesin robotik sekilde gitmesi
Sahibinden web sitesinde sitenin duzgun yuklenmemesi
SpeedTest'te 1000mbps gozukmesine ragmen indirme yaparken 10mb/sn ile indirme yapmasi

Yukarida paylastigim cozumle telefonunuza dahi App Store ve Play Store'dan WireGuard indirerek profilinizi arayuzden QR kod ile taratip hepsinin onune gecebilirsiniz.[/COLOR]

Telefonunuzda mobil hat olarak Vodafone kullaniyorsaniz WireGuard protokolu engelliyor, onun disindaki operatorlerdede sikinti yasamassiniz.

Bu arizalar disinda sorun yasayan varsa sorunu yazarsaniz onlarida cozuyor mu diye test edebiliriz, etmese bile onlarada cozum yapabiliriz.

Hocam selam emeğine sağlık tekrardan, bildiğin başka bir sanal sunucu firması var mı bu konuda işe yarayabilecek?

Guncel arizalar:

Ziraat Mobil giris yapamama
Valorant sesli sohbetinde sesin robotik sekilde gitmesi
Sahibinden web sitesinde sitenin duzgun yuklenmemesi
Speedtest'te 1000MBPS gozukmesine ragmen indirme yaparken 10mb/sn ile indirme yapmasi

Yukarida paylastigim cozumle telefonunuza dahi App Store ve Play Store'dan WireGuard indirerek profilinizi arayuzden QR kod ile taratip hepsinin onune gecebilirsiniz.[/COLOR]

Telefonunuzda mobil hat olarak Vodafone kullaniyorsaniz WireGuard protokolu engelliyor, onun disindaki operatorlerdede sıkıntı yasamassiniz.

Bu arizalar disinda sorun yasayan varsa sorunu yazarsaniz onlarida cozuyor mu diye test edebiliriz, etmese bile onlara da cozum yapabiliriz.

Superonline fiber kullanıyorum Kocaeli/Başiskele de ikamet ediyorum. Valorant oynarken aynı sorunu yasıyorum.
Ben de Kocaeli/Başiskele'de ikamet ediyorum. Valorant'taki ses problemi 3-4 aydır var. Ayrıca bu ses sorunu ortaya çıktığından beri, 1000/50 paketimdeki 50 Mbps upload hızının sadece yarısını alabildiğimi fark ettim. Speedtest'te "Multi" seçiliyken her ne kadar yüksek hızlar gösterse de, "Single" moddayken veya, herhangi bir sunucuya veya siteye (Google Drive, Yandex Disk, Telegram, hatta Turkcell’in kendi servisi Lifebox’a bile) upload yaparken hız 50 Mbps ile başlayıp anında 25 Mbps’e sabitleniyor.

24 saatlik ek 100 Mbps upload paketi alıp denediğimde ise bu sefer de onun yarısını aldığımı, yani hızın 50 Mbps’e yükseldiğini fark ettim. Bu durum sizde de böyle mi?

Bu sorunu Superonline'a çözdürmek için 2-3 haftadır uğraşıyorum. İlk olarak, saçma bir şekilde modemi değiştirdiler. Daha sonra ikinci ekip geldi, Speedtest’in masaüstü uygulamasından test alıp gitti — fakat orada zaten hızlar uçuyor, kaçıyor :D

İkinci ekip gittikten sonra interneti yanlışlıkla 100/100 yaptılar, hatta bazen 100/300 çıkıyordu. Defalarca aradım, durumu bildirdim ama düzeltmediler. Static IP iptalini yaptığımda, yanlışlıkla yaptıkları bu geçici tanımlama devre dışı kaldı ve internet tekrar eski haline döndü. Yani upload hızım yeniden paketimin yarısına düştü: 1000/25.

Superonline’ın sitesinden, "Tüketici Şikayetleri" kısmından açtığım taleplerde sürekli 81 TL veya 41 TL gibi indirimler yapıp beni geçiştirmeye çalışıyorlar. “Wi-Fi kanalındandır, şundandır bundandır” deyip konuyu kapatmaya çalışıyorlar. Kabloyla bağlı olduğumu özellikle belirtmeme rağmen, yine de Wi-Fi ile ilgili hazır bir metin gönderip üzerine 41 TL daha indirim yapıyorlar. Gerçekten şaka gibi.

Ek olarak:
Yaşadığım upload problemi, kendi VPN bağlantımı kullandığımda da düzelmedi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-19 133628.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-19 133628.png
    312,5 KB · Görüntüleme: 30
  • Ekran görüntüsü 2025-04-17 101002.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-17 101002.png
    628,2 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Ben de Kocaeli/Başiskele'de ikamet ediyorum. Valorant'taki ses problemi 3-4 aydır var. Ayrıca bu ses sorunu ortaya çıktığından beri, 1000/50 paketimdeki 50 Mbps upload hızının sadece yarısını alabildiğimi fark ettim. Speedtest'te "multi" seçiliyken her ne kadar yüksek hızlar gösterse de, "Single" moddayken veya, herhangi bir sunucuya veya siteye (Google Drive, Yandex disk, Telegram, hatta Turkcell'in kendi servisi Lifebox'a bile) upload yaparken hız 50 Mbps ile başlayıp anında 25 Mbps'e sabitleniyor.

24 saatlik ek 100 Mbps upload paketi alıp denediğimde ise bu sefer de onun yarısını aldığımı, yani hızın 50 Mbps'e yükseldiğini fark ettim. Bu durum sizde de böyle mi?

Bu sorunu Superonline'a çözdürmek için 2-3 haftadır uğraşıyorum. İlk olarak, saçma bir şekilde modemi değiştirdiler. Daha sonra ikinci ekip geldi, Speedtest'in masaüstü uygulamasından test alıp gitti — fakat orada zaten hızlar uçuyor, kaçıyor :D

İkinci ekip gittikten sonra interneti yanlışlıkla 100/100 yaptılar, hatta bazen 100/300 çıkıyordu. Defalarca aradım, durumu bildirdim ama düzeltmediler. Static IP iptalini yaptığımda, yanlışlıkla yaptıkları bu geçici tanımlama devre dışı kaldı ve internet tekrar eski haline döndü. Yani upload hızım yeniden paketimin yarısına düştü: 1000/25.

Superonline'ın sitesinden, "tüketici şikayetleri" kısmından açtığım taleplerde sürekli 81 TL veya 41 TL gibi indirimler yapıp beni geçiştirmeye çalışıyorlar. “wi-fi kanalındandır, şundandır bundandır” deyip konuyu kapatmaya çalışıyorlar. Kabloyla bağlı olduğumu özellikle belirtmeme rağmen, yine de Wi-Fi ile ilgili hazır bir metin gönderip üzerine 41 TL daha indirim yapıyorlar. Gerçekten şaka gibi.

Ek olarak:
Yaşadığım upload problemi, kendi VPN bağlantımı kullandığımda da düzelmedi.

Bende başiskeledeyim ve şaka maka 5 aydır böyle. Hiçbir ilgi yok aylardır aynı. Valorant'ta tüm edilen kavgalarda geride kalıyorum chatten yazıyorum kimse umursamıyor, küfür yediğimde altta kalıyorum. Gerçekten kendinden bıktırmış bir şirket.

arkadaşlar bulduğum iki farklı çözüm oldu;
1. Çözüm
Urban vpn isimli programı indirip kurduktan bağlantı noktamızı türkiye olarak ayarlıyoruz ve oyuna giriş yapıyoruz ben kullandığımda ping değerlerinde ufak tefek dalgalanmalar oldu ama yinede kullanılabilir.
2. Çözüm
Lagofast isimli uygulama. Bu uygulama ücretli olsa da indirdikten sonra bir günlük deneme sürümü veriyor(kredi kartı bilgilerinizi istemiyor deneme için.). Uygulamadan aynı sekilde istanbul sunucusunu seçip valorantı başlatıyoruz ve sorun çözülüyor. Urbana göre yok denecek kadar az dalgalanma sıkıntısı yasadım ama ping değerimi 10 dan 20 ye çıkardı bilginize.

hocam
arkadaşlar bulduğum iki farklı çözüm oldu;
1. Çözüm
Urban vpn isimli programı indirip kurduktan bağlantı noktamızı türkiye olarak ayarlıyoruz ve oyuna giriş yapıyoruz ben kullandığımda ping değerlerinde ufak tefek dalgalanmalar oldu ama yinede kullanılabilir.
2. Çözüm
Lagofast isimli uygulama. Bu uygulama ücretli olsa da indirdikten sonra bir günlük deneme sürümü veriyor(kredi kartı bilgilerinizi istemiyor deneme için.). Uygulamadan aynı sekilde istanbul sunucusunu seçip valorantı başlatıyoruz ve sorun çözülüyor. Urbana göre yok denecek kadar az dalgalanma sıkıntısı yasadım ama ping değerimi 10 dan 20 ye çıkardı bilginize.
hocam lag yapıyor mu peki bu uygulamalar?

Arkadaşlar Valorant'ta aynı sorunu yaşayan kişilerle birkaç kere denk gelme şansım oldu sesi önceden böyle olup düzelenler varmış, durup dururken bir anda düzelebiliyormuş ya da server kiralama yapıyor millet. 169 TL ödediğini söylemişti bir siteye server için (galiba forumda paylaşılan site) ve bana altyapını falan sorgula eğer güzel internet alıyorsan TurkNet'e geç gibi önerilerde bulundular. Çünkü her ay ekstra 169TL ödemektense eğer devam eden sözleşme falan yoksa 500 TL'ye TurkNet'te kafan rahat eder dediler. Yani 3 adet çözüm yolu var bilinen. Sabır edip beklemek, server kiralamak (internetin yanında ekstra ücret), ya da firmayı değiştirmek. Ben sanırım yakın zamanda TurkNet'e geçeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı