Ben de Kocaeli/Başiskele'de ikamet ediyorum. Valorant'taki ses problemi 3-4 aydır var. Ayrıca bu ses sorunu ortaya çıktığından beri, 1000/50 paketimdeki 50 Mbps upload hızının sadece yarısını alabildiğimi fark ettim. Speedtest'te "multi" seçiliyken her ne kadar yüksek hızlar gösterse de, "Single" moddayken veya, herhangi bir sunucuya veya siteye (Google Drive, Yandex disk, Telegram, hatta Turkcell'in kendi servisi Lifebox'a bile) upload yaparken hız 50 Mbps ile başlayıp anında 25 Mbps'e sabitleniyor.
24 saatlik ek 100 Mbps upload paketi alıp denediğimde ise bu sefer de onun yarısını aldığımı, yani hızın 50 Mbps'e yükseldiğini fark ettim. Bu durum sizde de böyle mi?
Bu sorunu Superonline'a çözdürmek için 2-3 haftadır uğraşıyorum. İlk olarak, saçma bir şekilde modemi değiştirdiler. Daha sonra ikinci ekip geldi, Speedtest'in masaüstü uygulamasından test alıp gitti — fakat orada zaten hızlar uçuyor, kaçıyor
İkinci ekip gittikten sonra interneti yanlışlıkla 100/100 yaptılar, hatta bazen 100/300 çıkıyordu. Defalarca aradım, durumu bildirdim ama düzeltmediler. Static IP iptalini yaptığımda, yanlışlıkla yaptıkları bu geçici tanımlama devre dışı kaldı ve internet tekrar eski haline döndü. Yani upload hızım yeniden paketimin yarısına düştü: 1000/25.
Superonline'ın sitesinden, "tüketici şikayetleri" kısmından açtığım taleplerde sürekli 81 TL veya 41 TL gibi indirimler yapıp beni geçiştirmeye çalışıyorlar. “wi-fi kanalındandır, şundandır bundandır” deyip konuyu kapatmaya çalışıyorlar. Kabloyla bağlı olduğumu özellikle belirtmeme rağmen, yine de Wi-Fi ile ilgili hazır bir metin gönderip üzerine 41 TL daha indirim yapıyorlar. Gerçekten şaka gibi.
Ek olarak:
Yaşadığım upload problemi, kendi VPN bağlantımı kullandığımda da düzelmedi.