Çözüldü Valorant ses robotik ve yavaş gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

niiiiiivya

Centipat
Daha fazla  
Valorant oynarken sesli sohbette takıma ses gönderdiğimde sesim robotik ve Slow-Motion gibi gidiyor. Discord ve diğer platformlarda mikrofonum sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Valorant'taki geri döngü ses testinde de hiçbir sorun yok. Ancak oyun içinde takım arkadaşlarıma ses verirken bu problem ortaya çıkıyor.

Format attım, ağ ayarlarını sıfırladım, internet sağlayıcısıyla görüştüm, neredeyse her şeyi denedim. Süreç yaklaşık 1 haftadır devam ediyor ve bu yüzden sürekli araştırıyorum. İlginç olan şu bu sorunu yaşayan kişilerle görüştüğümde, çoğunun İstanbul - Pendik ve kartal bölgelerinde olduğunu fark ettim. Ne yapılması gerekiyor bilemiyorum artık, oyuna giremez oldum.

Çözüm
Buraya sığmadığı için detayları ve dökümentasyonu GitHub hesabımda paylaştım:

Repoyu yıldızlayarak beni destekleyebilirsiniz. :)

Eğer desteğe ihtiyacınız olursa GitHub linkindeki Discord adresinden ulaşım sağlayabilirsiniz, burada Discord linki paylaşılmıyor.
Merhaba ben de bu sorunu farkında olduğum kadarıyla 2 haftadır yaşıyorum daha öncesinde valorant pek sık oynamıyordum belki de daha öncesinde de vardı. Tuzla bölgesinde yaşıyorum. Konu hakkında bütün yorumları okudum aynı yollardan geçtim aynı sıkıntıları yaşadım yaşıyorum. Akşamları bazen kopmalar oluyor ve yayın platformlarında yayın izlerken donup sayfayı kapatıyordu ve uzun süre yayın açılmıyordu. Henüz dün görüştüm 24 saat içinde dönüş yapılacaktır dendi. 1 saat önce kadar olması lazım aradılar bir kaç işlem sağladık gün içerisinde kullanımınızla test edin sıkıntı devam ederse dönüş yapın dediler. İnternetin genel olarak yavaşlığı yayın platformlarındaki sorun vs. düzelmiş görünüyor ama ne kadar kalıcı olur pek umudum yok. Valoranttaki sorun hala devam etmekte. Birbirimize ulaşabilirsek ben de BTK için müşteri numaramı paylaşabilirim. Şubata geldik Ocak sonu olarak iletilmiş çözüm süreci ancak o da muamma bir durum.

İstanbul'da Twelve99 üzerinden gitmeyen gir sağlayıcıdan sanal sunucu satın alıp içerisine WireGuard kurarak sorunu kendi internetimde çözebildim. Pingim 5'ten 18'e çıktı VPN lokasyonumunda Pendik'te olmasına rağmen fakat Almanya sunucularımdaki 70 pingden çok daha iyidir, en azından oyun oynanabilecek durumda. Sizde bu adımlarla Superonline tarafındaki sorun çözülene kadar idare edebilirsiniz. Superonline'ın sorunu çözmek için bir adım atacağınıda hiç sanmıyorum.

Ekstra olarak yaklaşık 2 haftadır Riot global'den dunpy ile iletişime geçtim ve durumu anlattım. California'daki yangından iş arkadaşlarının etkinlendiğini, durumla ilgili bir kontrol sağlayacağınıda söyledi. Bu IP adresinin Riot ile alakası olmamasını söylemesi çok garip.
1738470790640.png

1738470808939.png

Valorant oynarken sesli sohbette takıma ses gönderdiğimde sesim robotik ve Slow-Motion gibi gidiyor. Discord ve diğer platformlarda mikrofonum sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Valorant'taki geri döngü ses testinde de hiçbir sorun yok. Ancak oyun içinde takım arkadaşlarıma ses verirken bu problem ortaya çıkıyor.

Format attım, ağ ayarlarını sıfırladım, internet sağlayıcısıyla görüştüm, neredeyse her şeyi denedim. Süreç yaklaşık 1 haftadır devam ediyor ve bu yüzden sürekli araştırıyorum. İlginç olan şu bu sorunu yaşayan kişilerle görüştüğümde, çoğunun İstanbul - Pendik ve kartal bölgelerinde olduğunu fark ettim. Ne yapılması gerekiyor bilemiyorum artık, oyuna giremez oldum.

Bende de aynı sorun var bende Turkcell Superonline kullanıyorum Pendik kurtköy de oturuyorum sen bu sorunu nasıl çözdün? Eğer çözemediysen direk Superonline'ı iptal edeceğim çünkü oynadığım 2 oyundan biri Valorant.

İstanbul'da Twelve99 üzerinden gitmeyen gir sağlayıcıdan sanal sunucu satın alıp içerisine WireGuard kurarak sorunu kendi internetimde çözebildim. Pingim 5'ten 18'e çıktı VPN lokasyonumunda Pendik'te olmasına rağmen fakat Almanya sunucularımdaki 70 pingden çok daha iyidir, en azından oyun oynanabilecek durumda. Sizde bu adımlarla Superonline tarafındaki sorun çözülene kadar idare edebilirsiniz. Superonline'ın sorunu çözmek için bir adım atacağınıda hiç sanmıyorum.

Ekstra olarak yaklaşık 2 haftadır Riot global'den dunpy ile iletişime geçtim ve durumu anlattım. California'daki yangından iş arkadaşlarının etkinlendiğini, durumla ilgili bir kontrol sağlayacağınıda söyledi. Bu IP adresinin Riot ile alakası olmamasını söylemesi çok garip.
Eki Görüntüle 2414277
Eki Görüntüle 2414278
Hocam merhabalar, bahsettiğiniz yöntemi detaylı bir şekilde açıklama şansınız var mı nasıl yapabiliriz bu işlemi çözüm için?

Hocam merhaba, bahsettiğiniz yöntemi detaylı bir şekilde açıklama şansınız var mı nasıl yapabiliriz bu işlemi çözüm için?

Bende de aynı sorun var bende Turkcell Superonline kullanıyorum Pendik kurtköy de oturuyorum sen bu sorunu nasıl çözdün? Eğer çözemediysen direk Superonline'ı iptal edeceğim çünkü oynadığım 2 oyundan biri Valorant.

niiiiiivya ile de testleri gerçekleştirdik onda da ses problemi çözüldü, bir dökümentasyon hazırlayıp bu akşam burada paylaşacağım.

Eğer desteğe ihtiyacınız olursa GitHub linkindeki Discord adresinden ulaşım sağlayabilirsiniz, burada Discord linki paylaşılmıyor.

Son düzenleme:
Çözüm

peki tahminen ne zaman kendi düzelir sunucu almamıza gerek kalmaz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı