Valorant sunucularındaki deneyimlerim


:D pek etki edeceğini sanmıyorum mental bırakan bir oyun değil biraz mental ve zeka istiyor herkesin oynayabileceği bir oyun değil.

LoL o kadar çok oynanıyor ki aklınız almaz hocam. Oyun aslında oldukça güzel ve başarılı, ve 6 seneden sonra oyunu bırakmış biri olarak soyleyebilirim ki şu anda sinirli bir insan olmamın tek sebebi oyunun rezil kitlesi. Avrupa sunucularını geç fark ettim ve arada dağlar kadar fark var. TR sunucularının kitlesi de Türk kitlesinin bulaştığı her Online oyundakine benzer bir kitle olduğu için şaşırmıyorum. Doğamızda var herhalde bizim.

LoL'u bende oynadım ama o kadar uzun süre değil 3 sene civarı Max plat serisine çıktım oyun rezil bir oyun şahsen EUW'de kimse konusmuyor ama oyuncular trash bu sefer de eğer oyuna yeni başlayan biriyse orada başlayabilir ama orası içinde hesap alması lazım sanırım.
 
İstanbul'a giriyorsan ve liginde elmastan aşağıysa herkesi susturup kendi başına oynayacakasın yoksa ailevi değerlerin 35 saniye içinde yok olur ve mental çöküş başlar.

Oyunun sadece stili, silahları ve operatörleri farklı. Onun dışında haritaların yapılış şekli, A ve B noktalarına bomba koyulması ve diğer birçok şey CS'ye benziyor.

Shooter oyunların bir yerde birbirine benzemesi normal değil mi zaten?
 
Kısaca Türk'ün bulaştığı oyunlarda toksiklik tavan oluyor.
Özellikle genç ve çocuk kesimi düzgün oynamamaya ve ağızlarını bozmaya meyilli oluyorlar oyun fark etmeksizin.
Hala devam ediyor mu bilmiyorum ama bir ara kadınlara laf edilmesi çok konuşuluyordu. Riot ülke temsilcilerinin bile ana gündemiydi. Bu konu sadece Türkiye'de değil diğer çoğu ülkelerde de bir problemdi. Hatta Erdinç İyikul durumu anlatırken Avrupa'dan 2 adet ülkenin en üst seviyede olduğu söylemişti. Birisi İspanya'ydı, diğeri Fransa'ydı galiba. Tam hatırlamıyorum. Yani insanların kötü kalpli olmasının milletle, oyunlardaki problemin Türk'ün bulaşmasıyla alakası olmuyor.
 
LoL bence bir başarısızlık abidesi çünkü din, dil, ırk fark etmeksizin her türlü küfürü görebilirsiniz ve kimse başlamıyor çünkü adam öğrenmek için derecesiz giriyor adamın her değerine sövüyorlar şöyle böyle diye o yüzden eski oyuncular hariç kimse LoL oynamıyor şu anda. Yani ben öyle düşünüyorum.

LoL'de en ufak küfürde oyun sonu reportlamanız yeterli oyuncu yüzde 80 ihtimalle ban yiyor ne zaman reportlasam geri bildirim geliyor eskiden çok kötüydü rapor sistemi ama şu an düzeltildi.
 
LoL'de en ufak küfürde oyun sonu reportlamanız yeterli oyuncu yüzde 80 ihtimalle ban yiyor ne zaman reportlasam geri bildirim geliyor eskiden çok kötüydü rapor sistemi ama şu an düzeltildi.
Aslında düzeltildi değil acımayı bıraktılar. Dora'nın Riot ofisini basma videosunda adamlar bizzat açıklıyor, raporlarınız doğru olsa da sistem direkt ban atmıyor. O kişiyi bi' izlemeye alıyor ve eşik değeri geçecek kadar rapor alırsa o zaman ban yiyor.

Ama bozuk olan kısmı da vardı. Oyundaki 9 kişi de anlaşıp 1 kişiyi haksız yere raporlasalar ban yiyordu. Bunu da yine Riot çalışanı söylüyor.
 
Trollerin olması rekabete dayalı kademene (bronz, gümüş, plat vs.) göre değişiklik gösterebilir. Bence oynadığın kademeyi de yazsaydın konu daha güzel olabilirdi.
 
Hala devam ediyor mu bilmiyorum ama bir ara kadınlara laf edilmesi çok konuşuluyordu. Riot ülke temsilcilerinin bile ana gündemiydi. Bu konu sadece Türkiye'de değil diğer çoğu ülkelerde de bir problemdi.
O muhabbeti bilmiyorum, oyunlarla alakalı gündemleri takip etmiyorum.
Yani insanların kötü kalpli olmasının milletle, oyunlardaki problemin Türk'ün bulaşmasıyla alakası olmuyor.
Benim gözlemlediğim kadarıyla Türk ergen ve çocuk oyuncu kitlesi toksiklik yapmaya meyilli oluyor, başka milletler nasıldır yorumum yok çünkü yeni nesil oyunları oynamıyorum.
 

Geri
Yukarı