Valorant Vanguard anti cheat hatası

DesertPlayer

Decapat
Bugün Valorant'ı yükledim ama oyuna girerken karşıma 'Valorant anti cheat yüklemesi tamamlanamadı. Yüklemenin tamamlanması için lütfen bilgisayarınızı yeniden başlatın' diye bir hata geliyor. Başlattım fakat sorun çözülmedi, çözümü de hizmetler sekmesinden VGC hizmetini başlatmakmış ben başlata basınca görseldeki hatayı veriyor. Lütfen yardım edin.

hata 1 yanlış işlev.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var ve maalesef çözemedim destek ekibine bilet yolladım ancak hala cevap yok. Bir çok yerde gördüğüm CMD'ye kod yazarak düzeltmeyi denedim olmadı, oyunu hdd ye yükleyip çalıştırmayı denedim olmadı, bilgisayarı sınamadan çıkartıp denedim olmadı. Riot games güzel bir anti hile sistemi kurmaya çalışırken bizi mağdur ediyor ve maalesef destek olmaktan kaçınıyor.

Merak ettiğim bir konu var, acaba bu oyunun bilgisayarlarımızda çalışmamasının sebebi nedir, ortak noktamız ne. Eğer ortak noktayı bulabilirsek sorunu da çözebiliriz, mesela virüs programı kullanıyor musunuz veya windows defender bilgisayarınızda aktif mi? Gelin hep beraber beyin fırtınası yapalım.

Bende Windows defender dan başka virüs koruması yok sizde durumlar nedir.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    6,4 KB · Görüntüleme: 131
3-4 gün önce bu konuyla ilgili destek ekibine yazmıştım bana birkaç çözüm önerdiler çözülmedi. 2. kez o mesaja yanıt verdim bugün ufak bir güncelleştirme yayınlamışlar ve bu sorunun çözüleceğini söylediler.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısıaa.PNG
    Ekran Alıntısıaa.PNG
    22,9 KB · Görüntüleme: 166
Selamlar,

Valorant için bu kadar tutukulu olman çok güzel. Açıkçası ne yalan söyliyim bende biraz heyecanlıyım. :p Umarım oyunda sana en uygun karakteri bulur ve bol bol eğlenirsin. ^^
O zaman yaşadığın bu ufak sorunu çözüp seni oyuna hazır hale getirelim.

Öncelikle arka plandaki engel olabilecek, gereksiz hizmetleri kapatalım;

Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basarak Çalıştır menüsünü aç

Açılan Çalıştır penceresinde, "msconfig" yaz ve Tamam'a tıkla

"Hizmetler" seçeneğine tıkla

Burada bulunan " Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini işaretle

Listede bulunan tüm hizmetleri seçip "Tümünü devre dışı bırak" butonunu tıkla

"Uygula"ya ve daha sonra "Tamam"a tıkla

Bilgisayarını yeniden başlat

Bu arada hizmetler içerisinden kapatmak istemediğin bir hizmet varsa açmış olduğun Hizmetler penceresinden o hizmeti tekrar açabilirsin.

Eğer sisteminde antivirüs programı varsa tamamen kaldır lütfen lütfen.

Ayrıca güvenlik duvarını da kapatalım.
- Denetim masası'nı aç lütfen,
- Sistem ve Güvenlik Seçeneğine tıkla,
- Windows Güvenlik Duvarı'na tıkla,
- Sol taraftan Windows Güvenlik Duvarı'nı etkinleştir veya devre dışı bırak seçeneğine tıkla,
- Oradaki seçeneklerden Güvenlik duvarını kapatalbilirsin.

Ek olarak;
- Windows tuşuna basılı tutup R tuşuna bas lütfen.
- Karşına çalıştır penceresi açılacaktır. Oraya %localappdata% yaz ve enter tuşuna bas.
- Karşına bir pencere çıkacaktır. Orada bulunan Riot Games klasörünü sil lütfen.

C:\Riot Games'in içerisinde bulunan Riot Client dosyasını silip oyunu yeniden kurmayı dene lütfen.

Son olarak Başlat menüsünden CMD yazıp çıkan uygulamayı yönetici olarak çalıştır.
- Gelen ekranda sırasıyla önce bcdedit.exe /set testsigning off yazıp Enter tuşuna bas.
- Daha sonra ise aynı ekranda bcdedit.exe /set nointegritychecks off yazıp Enter tuşuna bas.
- İşlemler bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.
Sonrasında Vanguard'ı silelim. Aşağıdaki link bu konuda sana yardımcı olacaktır.
- Riot Vanguard'ı Kaldırmak
Vanguard'ı sildikten sonra oyuna girdiğinde kendiliğinden geri yükleyecektir zaten. Ekstradan bir şey yapmana gerek yok kanka.

Eğer sorun devam ederse aşağıdaki dosyaları bize gönderir misin ?

DxDiag Bilgisi için;
- Windows tuşuna bas.
- Arama kısmına dxdiag yaz
- Ekrana bir uyarı gelirse tamam diyerek geç.
- Karşına çıkan pencerede en altta bir yükleme çubuğu olacak.
- O çubuk dolduktan sonra Tüm Bilgileri Kaydet seçeneğine bas ve Masaüstüne kaydet.
- Masaüstünde oluşan DxDiag dosyasını biletine ekleyerek benimle paylaş.

Cevabını bekliyorum. ♥

Bankzy
Riot Games Oyuncu Destek
bana gelen cevap belki başkasının işinede yarar

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı