Valorant ve CS:GO yüksek FPS'de kasma hissiyatı

airjordan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.
Valorant vs CS:GO oynarken 150-250 FPS arasında oyunda yavaşlama, takılma ya da kasma; nasıl adlandırılır bilemiyorum, böyle bir sorunum var.
  • 144 Hz ekran.
  • i5 10400F işlemci
  • 16 GB RAM.
  • RX 580 4 GB ekran kartı.

1080p veya 720P'de oynasam da bu dediğim olay oluyor, 720p için biraz daha az hissedilir gibi diyebilirim. 150-250 FPS arasındayken bu dediğim olayın olması normal mi, değilse de ne yapabilirim? Kısacası FPS 200'e düştüğünde 60 FPS gibi oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörünüz 144 hz desteklediği için siz zaten 144 fps üstünü algılayamazsınız. Çözüm olarak AMD Radeon dan söz konusu oyunlar için fpsi 144'e sabitleyerek bir nebze (psikolojik olarak) bu durumu engelleyebilirsiniz.

Hayır, 144 olarak gözüküyor sürekli. Yani onu ifade etmek için söyledim fps 250 iken veya daha yüksek iken herhangi bir sorun yok. 200 e düştüğünde ya da 200 e sabitlesem de dediğim gibi oyun slow motion gibi. Akıcı değil.
Monitörünüz 144 hz desteklediği için siz zaten 144 fps üstünü algılayamazsınız. Çözüm olarak AMD Radeon dan söz konusu oyunlar için fpsi 144'e sabitleyerek bir nebze (psikolojik olarak) bu durumu engelleyebilirsiniz.
Bu tarz oyunlarda öyle olmuyor yine de teşekkür ederim.
Sıkıntı olacağını sanmıyorum ama monitör de Hz 144 mü emin olun.
144 hz

CS: GO için başlatma seçeneklerine -freq 144 yazıp, Valorant için de eğer oyun ayarlarında 144 Hz değilse oyun 144 Hz yapıp deneyin bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı