turquoisze
Hectopat
- Makaleler
- 1
Arkadaşın neden 2 saatlik ban yediğini merak ettim doğrusu. Aklıma bir tek toksiklik yapma ihtimali geldiBu kadar nefret ediyorsanız oynayamayabilirsiniz. Kimse oynamak zorunda değil. Oynayanları da böyle yargılamak hoş değil. Kesin olarak söylemek istemiyorum ama bu tip oyunlarda toxic kitleyi genelde bu tip yazılar yazan kişiler oluşturmaktadır. Sürekli bir şikayet, sitem halinde. Hep karşı tarafı suçlayan karşıt fikirlere kapalı kişiler. Bu arada "".
Az önce FACEIT'ten 2 saatlik ban yemem üzerine Valorant'ı tekrar denemek istedim. Öncelikle oyun aşırı kolay, aim mekaniği ve oyunda spray adına hiçbir şey olmaması oyunu herkes tarafından oynanabilir kılıyor. Ve en az 3 yıl FPS oyunu oynamış birisi bunun bir FPS oyununda olabilecek en kötü şey olduğunu anlayabilir. Bunun yanı sıra oyunun kitlesi aşırı berbat, yani oyunu oynayıp da karakteri veya yaşı yüksek olan insan sayısı oldukça düşük. Yani bir insanın CS:GO gibi bir oyun varken bu saçmalığı oynaması kabul edilemez. Bunun için ya Türk olması ya da -18 olması gerekir. Ayrıca bazı küçük yaşlı henüz CS bile oynamayan arkadaşlar CS bitti falan muhabbetine giriyor. Sadece Türkiye'de Valorant ve CS:GO arasında bir çekişme var, diğer ülkelerde Valorant'ın adı bile geçmiyor. Hem Online oyuncu sayısı hem de espor maçlarına gösterilen rağbet bunu açıkça gösteriyor. Zaten sadece Türkiye'deki kitleden beklenir böyle bir oyunu oynamak ve popüler kılmak. Yani aklım almıyor gerçekten nasıl böyle bir oyun oynayacak kadar düşer bir insan. Allah Valorant oynayanlara sabır versin, kısa sürede kurtulurlar umarım. O boş kitle ise Valorant oynamaya devam etsin, CS gibi bir oyunda yeri yok onların zaten. Ki oynasalar da beceremezler, CS yetenek ister.
Tamam sen şöylesin, böylesin diyerek konudan bağımsız saçma ithamlarda bulunması sebebiyle konuyu okumasını istedim. Bu arada söylediklerime tarafsız şekilde her iki oyunu da oynamış herkes katılacaktır. Biraz kaba ve agresif olabilir ama söylediklerimin hiçbirinin yanlış kalır yanı yok.Böyle öznel bir yorum sunup sonra konunuzun altında dilediği gibi fikir sunanları "konuyu okusaydın" minvalinde değerlendirmenin hiçbir manası yok. Bir oyunun biçimi sizin için güzel değilse fikrinizi belirtebilirsiniz ancak sunulan karşı argümanları "sen böylesin" diyerek hedef göstermenin de pek tutarlı yanı bulunmuyor.
Eğer herhangi bir eloda faceit girerseniz mükemmel bir kitle görebilirsiniz.Oyunun kitlesi hakkındaki görüşlere de katılmakla birlikte hangi ücretsiz çevrimiçi bir oyundaki kitlenin mükemmel olduğunu örnek gösterebiliriz? Ben 1000 saatten fazla vaktimi Warframe'e gömmüş biriyim ama orada bile insanı çılgına çevirecek tipler geliyordu ki rekabet tarafı olmayan bir oyundan söz ediyoruz.
Fikirlerime katılmaması sebebiyle yapmadım o yorumu. Okursanız rahatlıkla anlarsınız.Yani kişisel yorum sunmanızı anlıyorum. Lakin burası bir forum ve bu fikirlerinize katılmayacak insanlara rastlamanız gayet doğaldır. Her güleni "sen çok güldün" diyerek işaretleyecekseniz ekşisözlük tam size yakışır.
Evet aim mekaniği aşırı kolay, 8 yaşındaki bir çocuğun rahatlıkla oynayabileceği düzeyde. Oyunun belirli bir limiti var ve herkes o limite ulaşabilir. Sıkıntı da bu zaten. Valorant oynamıyorum, CS Faceit 3700 elo.Mekanikler CS:GO ile tamamen farklı o sebeple yeni başlayınca kötü olmanız normal.
Aşırı kolay yazdığınızı şimdi gördüm. Rankınız nedir?
Skillerle en fazla ne yapabilirsin dostum? Zaten çoğu skill flash ve smoke niteliği taşıyor. Onun dışında da oyunun kaderini değiştirecek pek fazla bir skill yok. Her FPS oyununda olduğu gibi yine oyunun %90'ı aim. Ve aim konusunda hiçbir zorluk barındırmıyor oyun. Bu da oyunu oynayan herkesin beceri farketmeksizin adam vurabilmesini sağlıyor.Diyorsun, ancak Valorant'a çamur atmaya çalışıyorsun. Bu daha da komik. Valorant bence skiller sayesinde AİM mekaniğindeki açığı kapatıyor. AİM'in ne kadar kuvvetli olursa olsun oyunun yarısını skiller etkiliyor. Skilleri iyi kullanabiliyorsan AİM'i iyi olan insanları kanser edebilirsin. Ama bunu CS'de yapamazsın. Fark bu işte. Aynı klasmana sokup kıyaslamanız aşırı saçma. Yaptığınız kıyas GTA vs MC kadar anlamsız.
Tamam kardeşim haklısın.Bu kadar nefret ediyorsanız oynayamayabilirsiniz. Kimse oynamak zorunda değil. Oynayanları da böyle yargılamak hoş değil. Kesin olarak söylemek istemiyorum ama bu tip oyunlarda toxic kitleyi genelde bu tip yazılar yazan kişiler oluşturmaktadır. Sürekli bir şikayet, sitem halinde. Hep karşı tarafı suçlayan karşıt fikirlere kapalı kişiler. Bu arada "".
Gördüğüm her Val*rant savunucusu niyeyse 30 senelik cs oyuncusu. Devam.(oynama)
Konudan alakasız güzel video. (8 sene CS oynadım)
Gördüğüm her val*rant savunucusu niyeyse 30 senelik CS oyuncusu. Devam.
Sizin bu katı bakış açısıyla karşıt görüşlere saygı duyabilmeniz pek mümkün görünmüyor. Hala "okursanız" diyorsunuz. Okuduğum için yorum sundum zaten.Tamam sen şöylesin, böylesin diyerek konudan bağımsız saçma ithamlarda bulunması sebebiyle konuyu okumasını istedim. Bu arada söylediklerime tarafsız şekilde her iki oyunu da oynamış herkes katılacaktır. Biraz kaba ve agresif olabilir ama söylediklerimin hiçbirinin yanlış kalır yanı yok.
Eğer herhangi bir eloda faceit girerseniz mükemmel bir kitle görebilirsiniz.
Fikirlerime katılmaması sebebiyle yapmadım o yorumu. Okursanız rahatlıkla anlarsınız.
Evet aim mekaniği aşırı kolay, 8 yaşındaki bir çocuğun rahatlıkla oynayabileceği düzeyde. Oyunun belirli bir limiti var ve herkes o limite ulaşabilir. Sıkıntı da bu zaten. Valorant oynamıyorum, CS Faceit 3700 elo.
Karşılaşmaya internetimin gitmesi sebebiyle katılamadım ve maç iptal edildi. Eğer 10 saat bile Faceit oynamış olsaydınız bu konuda bilgi sahibi olurdunuz, ki zaten yazdıklarınızdan yaşınızı ve hangi kitleye ait olduğunuzu sezebiliyorum.Arkadaşın neden 2 saatlik ban yediğini merak ettim doğrusu. Aklıma bir tek toksiklik yapma ihtimali geldi
Ki zaten yazdıklarınızdan yaşınızı ve hangi kitleye ait olduğunuzu sezebiliyorum.
Hayatında bir kere bile FACEIT girmeyen insanların valorant leşini oynayıp bu yorumları yapması üzücü. TR kitlesi çok şaşırmamak lazım nihayetinde. Valorant habitatında yetişen yeteneksiz bir arkadaş.FACEIT ve iğrenç kitlesi
Yazdıklarımın hiçbirine cevap verememeniz ironik.Sizin bu katı bakış açısıyla karşıt görüşlere saygı duyabilmeniz pek mümkün görünmüyor. Hala "okursanız" diyorsunuz. Okuduğum için yorum sundum zaten.
Nişan alma üzerinden bir oyuna bu kadar eleştiri getirmenizin hatta insanları belirli bir yaş grubuna dahil etmeniz cidden çok yanlış. Bu oyunun turnuvaları ve farklı yaş gruplarında oyuncuları var. Sizin için kötü diye böyle yorumlar sunmanızın makul bir yanı yok. Ben size "o zaman oynama" şeklinde yaklaşmıyorum ama sizin mantığınız "evet öyle, çünkü böyle" çerçevesinden çıkmıyor. Tuhaf.
Bu konuda yanıldığını düşünüyorum. Örneğin Jett karakterinin skilleri AİM'i kuvvetli olan rakipler için yeterince zorluk sağlıyor. Aynı şekilde ışınlanabilen karakterlerden dolayı sürekli arkayı kontrol etme ihtiyacı, ulti skillerin oyunun gidişatını değiştirdiği anlar vesaire. Kısacası Valorant'ın %50'sinin skil olduğunu düşünüyorum. Ayrıca oyunun mekanikleri gerçekten iyi. Biraz kafa yorup biraz deneyerek kendine stratejik lineuplar yaratabiliyorsun.Skillerle en fazla ne yapabilirsin dostum? Zaten çoğu skill flash ve smoke niteliği taşıyor. Onun dışında da oyunun kaderini değiştirecek pek fazla bir skill yok. Her FPS oyununda olduğu gibi yine oyunun %90'ı aim. Ve aim konusunda hiçbir zorluk barındırmıyor oyun. Bu da oyunu oynayan herkesin beceri farketmeksizin adam vurabilmesini sağlıyor.