Valorant Wattman hatası

Daha fazla  
Ekran kartım RX 580. Undervolt'lu kullanıyorum 1366Mhz@1041mV. Ekran kartım 60-70 derecede sıkıntısız yağ gibi çalışıyor. Her türlü oyun oynuyorum AAA, competitive vs... Sadece Valorant'ta WattMan hatası alıyorum. UV'siz denedim aynı problem. DDU ile tamamen kaldırıp driver değiştirmeyi denedim aynı problem. Kafayı yemek üzereyim, ilk maçta problem yok ikinci oyunumun 5-10. dakikalarında atıyor oyundan. Var mı bunun bir çözümü?

Ekran kartım RX 580. Undervolt'lu kullanıyorum 1366Mhz@1041mV. Ekran kartım 60-70 derecede sıkıntısız yağ gibi çalışıyor. Her türlü oyun oynuyorum AAA, competitive vs... Sadece Valorant'ta WattMan hatası alıyorum. UV'siz denedim aynı problem. DDU ile tamamen kaldırıp driver değiştirmeyi denedim aynı problem. Kafayı yemek üzereyim, ilk maçta problem yok ikinci oyunumun 5-10. dakikalarında atıyor oyundan. Var mı bunun bir çözümü?
Galiba ekran kartı üreticiniz Sapphire. GPU'yu fabrika ayarlarındaki değerlere döndürdükten sonra düzelmezse, frekansı biraz kısmayı deneyin. Sapphire fazla oc yaparak piyasaya sürebiliyor modelleri. Çok fazla ısınma olmuyorsa voltajı arttırabilirsiniz.

Dediklerinizi denedim, fabrika ayarlarında da aynı hatayı alıyorum. Son sürümü de en son kararlı sürümü de denedim. Her türlü aynı şey oluyor. Valorant sildim yükledim en son format atıcam ama çözüm olacağından emin değilim.
Az önce tekrar WattMan hatası aldım, aynı şekilde bilgisayar tamamen kilitlendi ve kapanıp açıldı. Tek fark sadece Chrome'da video izliyordum... Yani anlamadığım neredeyse 2 yıldır sorunsuz çalışan kart neden birden WattMan hatası almaya başladı. frekansı bir tık düşürüp voltajı da biraz arttırdım, eğer yine sorun çıkarsa napacağım bilmiyorum. Bu problemden çekmiş arkadaşları konuma bekliyorum :D.

Son düzenleme:
WattMan hatasının maalesef net bir çözümü yoktur. Birçok çözüm yöntemi vardır artık hangisi çözüm olursa. Bu hata donanımsal ya da yazılımsal açıdan kaynaklanabilir. Bende en son bu hata yüzünden ekran kartını parçalama noktasına gelmiştim. :D Undervolt yaptığınızı belirtmişsiniz belki yaptığınız ayar stabil olmayabilir. Eğer hiçbir şekilde stabil ayar bulamazsanız sürücü değişikliği yapıp yüklediğiniz sürümde ayar yapmayı deneyebilirsiniz.

Undervolt stabil olmadığını düşünmüyorum aslında ama yine de yükselttim voltajı bir tık daha. Çünkü yarım saat FurMark testi, saatlerce CS, Valhalla, Valheim oynadığım zaman hiç böyle hata almıyordum. Bir de 20.9.1 sürümüne geri döndüm. Bakalım şu an Valorant dışında WattMan hatası almadım, Valorant'ta da her oyun sonu çıkıp girerek kısa süreli bir çözüm uyguluyorum :D.

Undervolt stabil olmadığını düşünmüyorum aslında ama yine de yükselttim voltajı bir tık daha. Çünkü yarım saat FurMark testi, saatlerce CS, Valhalla, Valheim oynadığım zaman hiç böyle hata almıyordum. Bir de 20.9.1 sürümüne geri döndüm. Bakalım şu an Valorant dışında WattMan hatası almadım, Valorant'ta da her oyun sonu çıkıp girerek kısa süreli bir çözüm uyguluyorum :D.
Kendimden örnek verecek olursam bende kendi undervolt ayarları mı stabil sanıyordum çünkü 1 ay civarı sorunsuz kullanırken tekrar hata ile karşılaşmıştım. Ufak ayarlamalar yapınca düzelmişti. Belki sizin yaşadığınız problem Valorant kaynaklı da olabilir.

Bugün ilk defa CS'de WattMan hatası aldım. Kafayı yemek üzereyim. Garantiye göndermeyi düşünüyorum, yerine kullanmalık geçici ekran kartı arıyorum fakat garanti konusunda da kafamda soru işaretleri var. Sonuçta iade asla istemem şu anki durumda, yerine kart alamam. Değişim olacaksa ellerinde kart var mı yok mu muamma.

Bugün ilk defa CS'de WattMan hatası aldım. Kafayı yemek üzereyim. Garantiye göndermeyi düşünüyorum, yerine kullanmalık geçici ekran kartı arıyorum fakat garanti konusunda da kafamda soru işaretleri var. Sonuçta iade asla istemem şu anki durumda, yerine kart alamam. Değişim olacaksa ellerinde kart var mı yok mu muamma.
Merhabalar. Evet bu hata cidden insana kafayı yedirtiyor. Büyük ihtimalle zaten yapmışsınızdır fakat ben tekrardan hatırlatayım. Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapattınız mı? Bu ayarının kapatılmasındaki sebep Radeon programı üzerinden yapılan ayarların sıfırlanmaması içindir. Garantisi varsa göndermeyi deneyebilirsiniz. Değişim veya iadeden ziyade onarım nedeniyle göndermeyi deneyebilirsiniz. Forum içerisinde genel bir WattMan hatası konusu vardı ve orada garanti sürecini anlatan birkaç kullanıcı bulunuyordu. O konuyu da inceleyebilirsiniz.

Garantiyle konuştum ellerinde ekran kartı olmadığını ve iadede sadece faturada yazan tutarı verebildiklerini belirtti ve birkaç çözüm önerisi söyledi, dün gece denedim.

Ekran kartını çıkartıp soketlerini temizledim, düzgün bir şekilde takıp güç bağlantısını yaptım. Sıfırdan format attım, internet bağlantısını söktüm formattan sonra Windows'un sürücü yüklemesini engelledim. 20.9.1 WHQL sürücüsünü kurdum. Şu ana kadar bir WattMan hatası olmadı. Son zamanlarda bir oyundaki hatadan dolayı çok sürücü değiştirmiştim, sanırım bir çakışma yada her neyse oldu. Eğer gelişme olursa güncellerim, aynı sorunu yaşayan kişiler için de yardımcı olabilir yazdıklarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı