Valorant yüksek GPU kullanımı sorun çıkarır mı?

Arkadaşlar merhaba. Valorant'ta GPU kullanımı %96'ya kadar çıkıyor. CPU kullanımı ise 40-80 arası. Bir zararı olur mu? Ne yapmalıyım?
Oyun içi ayarlarım:

resim_2023-02-26_144515695.png

Valorant işlemci odaklı bir oyun. Ekran kartının o kadar kullanılmaması lazım. Pratikte bir şey olmaz fakat kart sıcak çalışır. Başka uygulamalar ekran kartını kullanıyor olabilir. Ayarlarınız da düşükte. Kenar yumuşatma ve filtreleme kapatınca ne oluyor kullanım?

Valorant işlemci odaklı bir oyun. Ekran kartının o kadar kullanılmaması lazım. Pratikte bir şey olmaz fakat kart sıcak çalışır. Başka uygulamalar ekran kartını kullanıyor olabilir. Ayarlarınız da düşükte. Kenar yumuşatma ve filtreleme kapatınca ne oluyor kullanım?

İşlemcisi güçlüyse ekran kartını Valorant'ta da olsa %100'e çok rahat besler.

İşlemcisi güçlüyse ekran kartını Valorant'ta da olsa %100'e çok rahat besler.

İmzadaki sistem üzerinden konuşuyorsak, R5 5600 ve 1660 Super sistemden bahsediyoruz. Böyle bir oyunda GPU kullanımı 40-50 civarı olması gerek bence.

Besleme anlamında sıkıntı yok her türlü besler ama bu oyun özelinde böyle bir kullanım, gereksiz fazla.

Sisteminiz nedir?
Arka planda hangi uygulamalar açık?
Performansta düşüş yaşanıyor mu?

Performans düşüşü yaşamıyorum. FPS gayet yüksek, herhangi bir takılma mevcut değil. Input lag düşürmek için NVIDIA Denetim Masası üzerinden monitör teknolojisi ayarını G-Sync uyumlu ve tercih edilen yenileme hızını kullanılabilecek en yüksek değer olarak ayarlamıştım. Ondan dolayı olabilir mi?

Arka planda sadece Discord açık başka bir uygulama ya da program açık değil.

Sistem; GTX 1660 Super
R5 5600.

Performans düşüşü yaşamıyorum. FPS gayet yüksek, herhangi bir takılma mevcut değil. Input lag düşürmek için NVIDIA Denetim Masası üzerinden monitör teknolojisi ayarını G-Sync uyumlu ve tercih edilen yenileme hızını kullanılabilecek en yüksek değer olarak ayarlamıştım. Ondan dolayı olabilir mi?

Arka planda sadece Discord açık başka bir uygulama ya da program açık değil.

Sistem; GTX 1660 Super
R5 5600.

O değişikliği tekrar yapıp kullanıma bakarsınız. Çözünürlük nedir bu arada? 2K olma ihtimalini merak ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı