Valorant'a mouse makrosunun yasak olup olmadığını sordum

Adam yapma diyor, hala ama farenin özelliği diye diretiyorsun. 200 kilo adamla 50 kilo adamın güreşmesi ile benzer şey. Adamın özelliği o. Olimpiyatlarda kaç kere gördün bunu?
Cevapları Riot söylüyor.
Riot'tan para alan birisi söylüyor. Resmi çalışan olduğu bile meçhul. Farkındaysanız kesin konuşamıyor çünkü o da tam bilmiyor.
Bir de bu davranışınızla adam yasak dese yaptım, ban yemedim ki dediğinizde verebilecek bir cevabı yok. O yüzden kaçamak konuşuyor.
 
Adam yapma diyor, hala ama farenin özelliği diye diretiyorsun. 200 kilo adamla 50 kilo adamın güreşmesi ile benzer şey. Adamın özelliği o. Olimpiyatlarda kaç kere gördün bunu?
Benim anlatmaya çalıştığım şey, farenin bir özelliğine haksız rekabet oluşturur bu yüzden yasaktır diyorlar ama daha iyi ekipman her zaman haksız rekabet oluşturur, bunda niye haksız rekabet oluşturur demiyorlar?
360 hz ile oynayan bir oyuncunun 60 hz ile oynayan bir oyuncuya karşı oynaması haksız rekabet değil midir? Eğer öyleyse neden oyunu bütün oyuncular için 60 FPS'e sabitleyip haklı rekabet yapmıyorlar ama farenin makro özelliğini haksız rekabet sayıp yasaklıyorlar?
 
O şekilde bakarsan iki insan hiçbir zaman aynı değildir. Birisinin refleksleri daha iyidir. O da haksızlık oluyor.
Bariz ve engellenebilir şeyleri engelliyorlar. Ki engelleyip engellememek veya engelledikleri söylemek onların tercihi. Ama 360 Hz avantajı ile makro avantajı arasında fark var.
 
O şekilde bakarsan iki insan hiçbir zaman aynı değildir. Birisinin refleksleri daha iyidir.
İşte biz buna rekabet deriz, bir insanın birisinden daha iyi refleksleri olması hile değildir, bu geliştirilebilir bir şey.

Ama çalışanlarının neden kaçamak konuştuğu konusunda da size hak veriyorum.
 
Çok mu ileri gitmişsin?
Zaten birazcık düşündün mü ban sebebi ya da yetkilinin dediği gibi.
Rekabeti etkileyen bir şey olduğu ortada.
 
Riot Games firmasının diğer oyunlarında (örn. League of Legends) da macro kullanılabiliyor. Ve herhangi bir yaptırım yok 10 senedir. (Kaç sezon oldu unuttum bile) Wardjump, auto full combo gibi şeyler yapabiliyorsunuz mouse'un tek tuşuyla. Valorant bir FPS oyunu olduğu için belki RUST gibi belli marka mouse'lara (misal A4Tech mouselar) hardware ban getirebilirler ama yapmazlar. RUST oyununda her spray pattern birebir aynı olduğu için hardware ban mantıklıydı. Ama valorant'ta değil. Ayrıca RUST, comptetitive bir e-spor oyunu değil.

Kaçamak konuşması da bilmemesinden kaynaklı. Hardware ban getirirseler kullanıcı hesaplarınız banlanmaz. Sadece yeni mouse satın almanız gerekir. Bu da tüm oyuncular için "mouse macrosu" açısından haksız rekabeti önleyecektir.

FAKAT. Geldik zurnanın zırt dediği yere. Bir e-spor oyunu, hardware ban nasıl getirebilir? Koskoca steelseries'i veya logitech'i oyunlarında kullanılmasını yasaklarsa bu hareket şirket için ne gibi yıkımlara sebep olur onu da düşünmek gerek.

3. parti yazılım eğer hile programı ise oyunlar bunu farkedip geçmişe dönük tüm kullanıcıları banlayabiliyor. VAC sisteminin yapmış olduğu gibi. 3-6 ayda bir ban wave geliyor.

Fakat bu işi mouse kendi memorysinden yapıyorsa bunu engellemek mümkün değil. Çünkü steelseries engine açık olmadan veya logitech gaming software açık olmadan bu ürünleri zaten kullanamazsınız. Kullansanız bile bu programlar o ayarları mouse'un kendi belleğine kopyalıyor dediğiniz gibi, ve diğer bilgisayarlarda da kullanılmasına olanak sağlıyor.

Bu yüzden 10 yıldır league of legends'ta herhangi bir macro banlanmadı. Riot'un bu bakış açısını sürdüreceği bu yüzden öngörülebilir. Valorant'ta da aynı şekilde olacaktır. CS:GO turnuvalarında ise oyuncuların ekipmanları maç öncesi hakemler tarafından kontrol ediliyor. (Yan tuşlarda macro var mı yok mu gibisinden.) Bu sistemi uygulayacaklardır.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı