Valorant'ın toxic kitlesi

Bakın kendimi açıklamaya çalışacağım ama siz yine anlamayacaksınız gibi duruyor.

Türkiye'de erkek oyuncu oranları muhtemelen %75 gibi olan bir oyun hakkında kitlesi neden bu kadar toxic diye bir soru geliyor ve birkaç kişi konuyu hemen kadın oyunculara getiriyorsa hemcinslerimi normal olarak savunurum. Bu konunun devamında da konu yine kadın oyuncular böyle şöyle diye devam ediyorsa da tutumuma devam ederim. Diyelim ki bu kitlenin %75'i kadın olsaydı ve konu direkt erkeklere gelseydi de erkek oyuncuları savunurdum. Sırf bunları yaptım diye engelli olduğumu düşünüyorsanız bu şekilde devam edebilirsiniz.

Çok mu düzgünler? O zaman boşuna görüyoruz biz etrafta Valorant'ın kitlesine laf edenleri? Ben de etraftan duyuyorum 1 kere oynamayı denedim ben de aptal insanlar gördüm. Oyunu da sevmedim insanlarını da oyunun da nesini sevdiniz onu da anlamıyorum. Birilerini kırmamak için oynuyorsunuz muhtemelen.

Galiba sadece bana toxic kitle denk gelmiyor.
(İstanbul sunucusu)

Kadınları savunmanla dalga geçtiğimi kim söyledi. Benim dalga geçme sebebim oyunda toxic yok demeniz.

Problem oyunlarda veya oyunların birbirinden "daha güzel" olmasında değil. Tamamen etnik bir şey. Günümüzde artık yeni oyun çıkartmak yerine var olan oyunu güncellemek daha karlı oluyor şirketler için. İnsanlar aynı oyunu oynamaktan sıkılıyor fakat oynayacak başka bir şey bulamadığından girip, bütün toxicliğiyle devam ediyor oynamaya. Oyun kitlesinin toxicleşmesi bundan dolayı bence. En basitinden, League of legends Challanger ligine çıkmak çok zordu ve toxic pek bulunmazdı. Geçen gün Holly nin yayınında bütün oyun troller ve toxicler geldi. Adam profesyonel oyuncu, kendisi bile bu duruma şaşırıyor. Önceden de böyleydi ama bu kadar değildi diyor. Olay CS veya Valorantta değil yani.

Arkadaşlarınıza gelecek olursak, bir insanı oynadığı oyuna göre yargıladıklarını düşünürsek ya yaşları küçük ya da ıq seviyeleri düşük. Bu kadar basit.

Biz 3 kişi valo giriyoruz toxic adam gelmiyor bro. Biz mi çok şanslıyız anlamadım. Ses açıyoruz 1-2 el belki oluyor küfür olayı. Kendim tek girince de aynı şekilde. Eğer bu kitleye maruz kalmayayım derseniz gece oynayın 13 yaş ve altı toxic kitle annesinin sözüne uyup yatıyor.

R6S'yi bırakıp Valorant'a geçmeyi düşünüyordum. Sebebi ise R6'nın eski zevkini vermemesi. Kararsız kaldım.
Geçmemen hayrına.

Aslında ben oyunu 2-3 kez oynadım, oynadığım maçların çoğunda oyunu ilk defa oynadığımı belirtmeme rağmen sülalem rahmetlik oldu. Toxic kitleyi fark etmek için oyunu oynamaya da gerek yok, yakın çevrenizden/okul ortamından o oyunu oynayan varsa zaten farkına varırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…