Valorant'ta %100 CPU kullanımı

kornstyla

Decapat
RAM
4GB DDR4
Anakart
Inspiron 15 3567
Valorant oynarken işlemci durumu bu şekilde oluyor. Performans kayıpları yaşıyorum ve işlemcinin böyle %100 olmasından kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Bir çözümünüz var mıdır?

Dosya Ekleri

• resim_2023-05-16_111654472.png
    resim_2023-05-16_111654472.png
    26,8 KB · Görüntüleme: 81
4 çekirdekli 7 yaşındaki bir CPU'nun CPU ağırlıklı bir oyun olan Valorant da %100 çalışıyor olması normaldir. Elinden geleni yapıyor diye suçu CPU'ya atmayalım lütfen :) FPS'i limitleyerek ve arka plan uygulamalarını kapatarak kullanımı düşürmeye çalışabilirsiniz.

Valorant oynarken işlemci durumu bu şekilde oluyor. Performans kayıpları yaşıyorum ve işlemcinin böyle %100 olmasından kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Bir çözümünüz var mıdır?

Bende de öyle bir durum olmuştu Unreal diye bir uygulama 100 kullanıyordu ve bunun sebebi AVG antivirus eğer sende AVG varsa kaldırmanı öneririm.

4 çekirdekli 7 yaşındaki bir CPU'nun CPU ağırlıklı bir oyun olan Valorant da %100 çalışıyor olması normaldir. Elinden geleni yapıyor diye suçu CPU'ya atmayalım lütfen :) FPS'i limitleyerek ve arka plan uygulamalarını kapatarak kullanımı düşürmeye çalışabilirsiniz.

4 çekirdekli 7 yaşındaki bir CPU'nun CPU ağırlıklı bir oyun olan Valorant'ı çok değil 2 hafta önce formatlama ve sıfırlama işlemleri yapılmadan önce gayet stabil çalıştırmasından sonra bu hale gelmesi hiç normal değil ama? Ayrıca tek Valorant değil Rocket League, overcooked! Ve LoL'de de yaklaşık 30 FPS kaybım ve nur topu gibi FPS droplarım oldu.

Zaten 60 FPS sabitli oynuyorum arka planda hiçbir şey çalışmıyor Discord dahil.

Bende de öyle bir durum olmuştu Unreal diye bir uygulama 100 kullanıyordu ve bunun sebebi AVG antivirus eğer sende AVG varsa kaldırmanı öneririm.

Daha dün temiz kurulum yaptım Windows 10 Home kurdum. Şu an sadece Windows Defender var.

Formatta sonra sorun yaşamıyorsunuz demiyorum, sorunun CPU olmadığını belirtmek istedim, %100 CPU kullanımı normaldir. Performans kaybının sebebi olarak yanlış yere odaklanıyor olabilirsiniz, bahsettiğiniz ısı değerleri de sorunun CPU kaynaklı olmadığını destekliyor.

Formatta sonra sorun yaşamıyorsunuz demiyorum, sorunun CPU olmadığını belirtmek istedim, %100 CPU kullanımı normaldir. Performans kaybının sebebi olarak yanlış yere odaklanıyor olabilirsiniz, bahsettiğiniz sıcaklık değerleri de sorunun CPU kaynaklı olmadığını destekliyor.

Zaten sorunun kaynağını tam olarak belirleyemedim bilgisizliğimden. Fakat fark ettiğim şey formattan önce CPU 100 olmuyordu formattan sonra oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı