Valorant'ta 240Hz monitörü 180Hz'de kullanmak mümkün mü?

HachiRoku86

Hectopat
Katılım
20 Kasım 2018
Mesajlar
147
Arkadaşlar BenQ Zowie XL2546 240Hz monitörüm var. Valorant'ta FPS'im stabil değil. Bu sebeple 180Hz ya da civarında bir Hz de kullanmak istiyorum. Monitörümü, halihazırda bulunan 180Hz'e çektiğimde, Valorant oyun içinde 1920x1080 çözünürlük kısmında sadece 240Hz seçeneği gözüküyor. Yani masaüstü 180Hz olmasına rağmen, oyun içinde monitörüm kendini otomatik 240Hz'ye alıyor. Bu arada scaling modu tam ekran yaparak, GPU'ya da display olarak ikisini de denedim. Sonuç değişmedi. Ben bir çözüm bulamayınca, 1920x1979 180Hz çözünürlüğü oluşturarak. Oyun içinde gözükmesini sağladım. İki çözünürlük arasında görüntüde bir bulanıklık vs. fark etmedim. Sizce bir fark var mıdır? Konu hakkında çözümlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

İşlemci: Ryzen 3700x
Ekran kartı: GTX 1060 3GB
 
Son düzenleme:
Özel Hz ayarı ile yapabilirsiniz. Monitörde G-Sync veya FreeSync varsa o kendini FPS ile sabitliyor zaten ellemenize gerek yok.
 
Monitörü maksimum tazeleme hızından daha düşük bir HZ değerine çekersen input lag artabilir. Bu da rekabetçi oyunlar için istenmeyen bir durumdur.
 
Hocam bilmediğimden soruyorum valortantta csdeki gibi FPS Max 300 gibi benzer kodlar yok mu?
Kod ile yok fakat ESC arayüzünden kısıtlayabiliyorsunuz FPS.
Dostum ben olsam Monitör HZ ayarlarıyla hiç uğraşmazdım direkt olarak FPS kısıtlardım. FPS ortalamasını alır ona göre FPS kısıtlardım. Sadece Valorant için monitörle uğraşmaya gerek yok bence.
 
Özel Hz ayarı ile yapabilirsiniz. Monitörde G-Sync veya FreeSync varsa o kendini FPS ile sabitliyor zaten ellemenize gerek yok.
Monitörde G-Sync benzeri dyAc diye bir şey var. Fakat Hz düşürme isteğim bu özelliğin tam olarak G-Sync gibi çalışmamasından kaynaklanıyor. VALORANT bildiğiniz üzere bozuk bir oyun. Ekran kartını ve işlemciyi tam anlamıyla verimli olarak kullanmıyor. (Maksimum kullanım: %50) Bu sebeple 150 FPS'leri gördüğüm zamanlar oluyor. Haliyle takılmalar vs. gibi şeyler yaşıyorum.
Monitörü maksimum tazeleme hızından daha düşük bir Hz değerine çekersen input lag artabilir. Bu da rekabetçi oyunlar için istenmeyen bir durumdur.

Oyun içinden inputlag göstergesi doğru çalışıyorsa, herhangi bir artış gözlemlemedim.
AMD marka bir ekran kartına sahipseniz Radeon Software üzerinden yeni çözünürlük atayıp manuel olarak Hz seçimi yapabilirsiniz.

NVIDIA ekran kartı kullanıyorum. 1920x1080 180Hz olarak ekleme yaptığımda, oyun içinde sadece 240Hz seçeneği gözüküyor. Aynı çözünürlüklerde, birden fazla seçenek ekleyemiyorum.
 
Monitörde G-Sync benzeri DyAc diye bir şey var. Fakat Hz düşürme isteğim bu özelliğin tam olarak G-Sync gibi çalışmamasından kaynaklanıyor. Valorant bildiğiniz üzere bozuk bir oyun. Ekran kartını ve işlemciyi tam anlamıyla verimli olarak kullanmıyor. (maksimum kullanım: %50) bu sebeple 150 FPS'leri gördüğüm zamanlar oluyor. Haliyle takılmalar vs. gibi şeyler yaşıyorum.

Vallahi Valorant'ta aynı sorun bende de vardı. FPS durmadan 150'lere düşüyordu drop giriyordu. Çöp oyun ben 1 kere CS'de böyle bir şeyle karşılaşmadım. 2 kere oynayıp sildim oynamaya değmez bu oyunu. Riot Vanguard diye anti cheati var 3GB RAM kullanıyor.
 

Geri
Yukarı