Valorant'ta ani FPS düşmesi

Berat4460

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir PC aldım. Her oyuna sorunsuz girebildim şimdiye kadar. Ama Valorant'a girdipimde ilk 1-2 dk her şey normalken birden 10 saniyede bir drop yiyorum 2 sayeliğine. Ve bu sadece Valorant'ta oluyor. Ancak bu sorun oluştuktan sonra Valorant'ı kapatıp masaüstüne dönünce aynı sorun devam ediyor. PC'yi yeniden başlattıktan sonra ise her şey normale dönüyor. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• IMG_7459.jpeg
    IMG_7459.jpeg
    157 KB · Görüntüleme: 33
Virüs bulaşmıştır. Belki de yakın zamanda indirdiğin bir program işlemcini %100 yüke sokuyor olabilir. Bende de benzer sorun olmuştu. Görev yönetisinden kontrol edince bir programın işlemciyi yük altına soktuğunu sürekli %100 kapasitede çalıştığını gördüm. O programı kaldırınca düzeldi.

Virüs bulaşmıştır. Belki de yakın zamanda indirdiğin bir program işlemcini %100 yüke sokuyor olabilir. Bende de benzer sorun olmuştu. Görev yönetisinden kontrol edince bir programın işlemciyi yük altına soktuğunu sürekli %100 kapasitede çalıştığını gördüm. O programı kaldırınca düzeldi.
Bilgisayara hiç bir şey indirmedim ki. Pc daha yeni. İndirdiğim oyunlar orjinal. Ve sadece valorantta oluyor bu durum.

Bazen arka planda inen uygulamalar olabiliyor. Fakat bu önemli değil yeni bile olsa bilgisayarınız hatta oyunların orijinal olması da fark etmiyor Google'da gezerken farkında olmadan bazen bir şeyler indirebiliyoruz. Mesela antivirüs programı indirirken yanında birkaç programın daha eklenmesi gibi düşünün. Yine de Görev Yöneticisi'nden işlemci kullanım yüzdesini görmenin size faydası olacaktır. Ayrıca Valorant işlemci tabanlı bir oyun. 7600 ise piyasada bulunan neredeyse her kartı besleyebilecek bir işlemci. Sürekli drop yemeniz bence işlemcinin kendini kontrol altına alma eyleminden kaynaklanıyor olabilir. Sıcaklık değerlerinize baktınız mı? Kullandığınız soğutucu stok fandan sadece biraz daha iyi. Sorun sıcaklık ise satıp iyi bir kule tipi almanızı öneririm.

Arkadaşlar yeni bir PC aldım. Her oyuna sorunsuz girebildim şimdiye kadar. Ama Valorant'a girdipimde ilk 1-2 dk her şey normalken birden 10 saniyede bir drop yiyorum 2 sayeliğine. Ve bu sadece Valorant'ta oluyor. Ancak bu sorun oluştuktan sonra Valorant'ı kapatıp masaüstüne dönünce aynı sorun devam ediyor. PC'yi yeniden başlattıktan sonra ise her şey normale dönüyor. Yardımcı olur musunuz?
Merhabalar aynı sorunu yaşamaktayım sistemim ryzen 5 7600 ve rtx 5070 kullanıyorum sistemi hazır 1 ay önce aldım. Hiç bir oyunda sorun yaşamazken valorantta anlık 5-6 sn drop giriyor ve 2-3 sn gelmiyor sonra devam ediyor bu döngü 5-10 sn de bir tekrar ediyor. Oyunu kapattığımda ise pc yi yeniden başlatana kadar drop yemeye devam ediyorum (MASAÜSTÜNDE BİLE) ve her drop girdiğinde kasaya takılı usb bağlantılarım kopup tekrar bağlanıyor (wifi adaptörü, klavye, mouse vs. Sorunu bir türlü çözemedim. Siz bir yol ya da buna sebep veren olayı bulabildiniz mi?

Teşekkürler.

Bu arada sistemim tamamiyle şu şekilde;

MSI GeForce RTX 5070 SHADOW 2X OC 12G 12GB GDDR7 192 Bit DLSS 4 Ekran Kartı
DeepCool CC560 V2 700W 80+ Tempered Glass USB3.0 ATX Mid Tower Kasa
Kingston 16GB BeastBlack EXPO 5600mhz CL36DDR5 Ram
AMD Ryzen 5 7600 3.80Ghz 6 Çekirdek 38MB AM55nm İşlemci
MSI PRO A620M-E6400mhz(OC) M.2 AM5 mATX DDR5 Anakart
AMD Wraith Stealth AMD Uyumlu Hava Soğutucu
MSI 1TB Spatium M450NVMe Okuma 3600MB Yazma 3000MB M.2 SSD

İyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular