Valorant'ta FPS limitini kaldırınca kasadan ses geliyor

nagararcus

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ege
Daha fazla  
Meslek
EEM
Merhaba arkadaşlar,

Valorant oynarken FPS limitini kullanıyorum. FPS Limitini 250 yaptığımda herhangi bir sorun yokken FPS limitini 350 ve üzeri veya kapalı yaparsam kasadan cızırtıya benzer bir ses geliyor. Tam olarak nereden geldiğini saplayamadım ama bana güç kaynağından veya güç kaynağından çıkan soketlerin birinden geliyormuş gibi geliyor.

Bir tanıdığımdan ikinci el satın aldığım için güç kaynağının faturası yok, ancak bana FSP HYDRO 650W Gold Yarı Modüler PSU modeli olduğunu söyledi.

Sistem;
Ryzen 7 5700X
AMD 6700XT Sapphire Nitro
16GB 3200 Mhz Corsair Ram
Arctic Sports Duo 34 kule tip soğutucu
Gigabyte b450 Aorus Elite Anakart
Corsair Spec Delta RGB Kasa.

Coil whine'dır yaşadığınız sorun. Sorun teşkil etmez, FPS limiti kaldırdığınızda aksamlara daha çok yük bindiği için çalışma frekansları da artar bu yüzden ses yapar.

Coil whine'dır yaşadığınız sorun. Sorun teşkil etmez, FPS limiti kaldırdığınızda aksamlara daha çok yük bindiği için çalışma frekansları da artar bu yüzden ses yapar.
Biraz ben de araştırdım şimdi. İlla ki bir yerlerde bir şeylerin anahtarlama frekansı artıyor olmalı.

Bobin ağlama sesi benim duyduğum sese göre biraz daha tiz kaçıyor. Benim duyduğum ses tam olarak şöyle: PSU Coil Whine

Videonun başlığında da coil whine yazılmış ancak bu ses de sizce coil whine sesi midir?

Ekran kartında daha tiz olur genelde. PSU'da biraz daha tok olabilir, size de öyle gelmiş olabilir bir ihtimal. Yine de yapabileceğiniz bir şey yok, zararı da yok ama belirteyim tekrardan. Oyunun sesini yükseltmek tek çareniz. Ekran kartı olsaydı Adrenalin'den %20 güç limiti koyun derdim ama...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…