Maalesef kullandığımız bazı üçüncü parti programlar hile olarak gözüküp ban yedirtebiliyor. Mesela benim bundan yıllar yıllar önce kulakligim kötü olduğu için o zamanlar üçüncü parti bir ses arttırma programı kullanmıştım ve PUBG'den kalıcı olarak ban yemiştim hile yüzünden ve geri açmamışlardı. Veya Razer Cortex uygulaması ilk çıktığı zaman indirmiştim amacım FPS arttırma özelliğini kullanmakta ve hangi oyunda hatırlamıyorum ama ondan da kalıcı olarak hileden dolayı banlanmıştım yani aslında bazı kullanmış olduğumuz üçüncü parti yazılımlar oyunun içerisine ve oyunun bazı dosya ana birimlerine etki edebiliyor bizim haberimiz olmadan hatta onu da geçtim bunun hiçbirini yapmasa bile kernel seviyesinde çalışan bir anti hile yazılımı barındırdığı için Valorant, bazen bazı imzalı ve onaylı olmayan yazılımları hile diye bağlayabiliyor ve bunun önüne geçemezsin yedigin yasagi da kaldıramazsın çünkü politikalarını inceler sen zaten tamamen alakasız bir üçüncü parti program kullanıyorsun diyelim mesela bu bir ses yazılımı olsun aktif olarak çalışmasa bile arkada sadece boş boş dursun ve Valorant seni banladığı zaman bu banı kaldırmak zorunda değil. Çünkü dediğim gibi bunlar tamamen politika mesela ben yazılımcıyım normalde mesleğim bu çok alakasız üç MB'lık bir temizlik programınının içine bir hile gömebilirim ve buna emin ol çoğu yazılım da anlamaz ve bunu yapmak gerçekten çok basit, o yüzden firmalar bu riski almak istemediği için daha iyi bir oyun ortamı sunmak istediği için bu şekilde hareket edebiliyorlar geçmiş olsun soğuk su iç.