Valorant'ta optimizasyon sorununu çözmek için hangi donanım değişmeli

İşletim sistemi
Windows 10

Arrasies

Hectopat
Yer
Malatya
Haritanın bir yerinde 80-110, bir yerinde 30-40 alıyorum. Sizce RAM mi almalıyım yoksa SSD mi?
Sistemim:
ASUS P5G41T-M
HD 5570 1GB 128 bit.
Q6600 2.8GHz (OC)
2x2 DDR 3 1333MHz.
500 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant için gayet yeterli bir kart. Valorant yeni çıktığı için bir sürü sorunu var. Bunu düzeltemeyiz. Arkadaşın en kısa zamanda alması gerekenler işlemci ve RAM bütçe az ise 2x4GB RAM alabilir.

Ekran kartı ve işlemciyi daha 6 ay önce değiştim, RAM ve SSD arasındayım 2'si arasında tercih yapmalıyım.

Valorant için gayet yeterli bir kart. Valorant yeni çıktığı için bir sürü sorunu var. Bunu düzeltemeyiz. Arkadaşın en kısa zamanda alması gerekenler işlemci ve RAM bütçe az ise 2x4GB RAM alabilir.

Aynı kart bende de vardı hatırlamıyorum HD 5450 ya da 5570'di 1GB idi arkada Discord'u açınca kasıyordu normaldede kasıyordu zaten ekran kartı gerekli bence işlemcisi gayet yeterli RAM ve ekran kartı alabilir bu yüzden veya bütçesi az ise RAM ve SSD de alabilir ama RAM şart.

Aynı kart bende de vardı hatırlamıyorum HD 5450 ya da 5570'di 1GB idi arkada Discord'u açınca kasıyordu normaldede kasıyordu zaten ekran kartı gerekli bence işlemcisi gayet yeterli RAM ve ekran kartı alabilir bu yüzden veya bütçesi az ise RAM ve SSD de alabilir ama RAM şart.

5450 ve 5570 arasında dağlar kadar fark var zaten.

Ekran kartı ve işlemciyi daha 6 ay önce değiştim, RAM ve SSD arasındayım 2'si arasında tercih yapmalıyım.
Bütçeniz varsa 2x8GB RAM alın. Yoksa 2x4GB alabilirsiniz. 8GB RAM yetecektir. İsterseniz "CrystalDiskInfo" indirip HDD sağlığınıza bakın. Durumu çok kötü ise SSD şart olabilir. Ama belirteyim ki SSD almak FPS arttırmaz. Sadece bekleme süresini kısaltır.

Ekran kartından yana sorun yok Discord'da donanım ivmesini kapatırsamda sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı