Çözüldü Valorant'ta rakiplerin aşırı iyi olmasının nedeni nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ravebe

Decapat
Katılım
17 Aralık 2021
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, 2 tane Riot hesabım var. Main şu an Gold1 ----(0) puan. Ekim ayında Silver 3 olan yan çarla oynamaya başladım ve o çar şu an plat 2. her gün aim çalışıyorum çalışmamım karşılığını aldım sonunda diyordum. Main çara geçtim ve şunu fark ettim main çarda karşılaşmalar çok zor geçiyor. Aylarca neden Silver-Gold1 eloda kaldığımı sorguluyordum ama sorun bende değil hesapta sanırım. Ve plat eloda bile bu kadar kafa yemiyorum. Kendimi çok fazla eleştiren biriyim fena oynadığımı da düşünmüyorum. Hep main çarda oynadığım ve Silver eloda kaldığım için kendimi bu elonun oyuncusu olarak görüyordum. Bazı zamanlar try hard oynadım güzel de rank atladım ama plat olamadım. Yan çarda fazla kasmadan girdim fazla adam da vurmadım ve plat oldum. Plat eloda çok rahat oynarken Silver eloda ( main çarda) nasıl bu kadar zorlanabiliyorum? Sorun benden kaynaklı değil karşı takıma inanılmaz oyuncular veriyor. Yine vurur muyum vururum ama plat eloda oynamadığım şekilde try hard oynamam lazım.

Main çarda maçlar neden bu kadar zor geçiyor? Bu neden kaynaklı? Bir çözümü falan var mı? 2 çarın bu derece farklı olmasının sebebi nedir? Rank ile elo farklı şeyler main çarın elosu mu çok yüksek bu kadar iyi oyuncular veriyor?

Not: Aslında kendimi geliştirebilmem için bir fırsat bu ve gerçekten güzel maçlar geçiyor. Yan çarda( plat olan çarda) bu kadar eğlenerek oynayamıyorum.

Not2: Main çarda Silver'a düştüm :D
 
Hocam imzamdakı sistem ve 60 hz 7 mi 8 mi ms olan dell mönitörümle maksimum şuan gümüş 3 ü gördüm gümüş 2yim şuan. Hem eşleştirme çok berbat hemde 60 hz ile maalesef gelebileceğimiz yerler kısıtlı. Duo arkadaş bulup onunla girmeni tavsiye ede bilirim şahsen ben öyle yapıyorum arkadaşım 165 hz gine taşıyor azıcık :D
 

Artık ne yazık ki bu faktör yeteneğin önüne geçebiliyor ben de her ne kadar iyi olduğumu ölmeden önce ben de mesela vurduğumu düşündüğümde rakibe Hz değerini soruyorum ve genelde benden yüksek çıkabiliyor ki ben 165Hz kullanıyorum. İmkanın varsa 1 ay çalışmayla bile güzel bir monitör alabilirsin yoksa yine günlük işler ile 1 ay olmasa da belli bir süre sonra alabilirsin o kadar zamanını harcıyorsun sonuçta bence zamanını harcayan herkes iyi bir ekipmanı hak ediyor sonuçta amaç zevk almak.
 
Düzenleme: Daha yeni maç attım. Karşı takımda 2 yücelik bir tane elmas bizim takıma 2 elmas bir immo geldi 23 vurup MVP oldum ama maçı kaybettim. Riot sanırım beni smurf sanıyor ve o yüzden sağlam rakip veriyor. Silver eloda bu kadar smurfun başka açıklaması yok... Yeni hesap aç diyen arkadaş doğru söylemiş bu çarı bu bataklıktan kurtaramam :/
 
Düzenleme: Daha yeni maç attım. Karşı takımda 2 yücelik bir tane elmas bizim takıma 2 elmas bir immo geldi 23 vurup MVP oldum ama maçı kaybettim. Riot sanırım beni smurf sanıyor ve o yüzden sağlam rakip veriyor. Silver eloda bu kadar smurfun başka açıklaması yok... Yeni hesap aç diyen arkadaş doğru söylemiş bu çarı bu bataklıktan kurtaramam :/
Benim sadece tek hesabım var o da Altın 1. Eski 11 yıllık laptopumda hesabı Gümüş 3'e kadar kasabildim. Şimdi yeni bilgisayar geldi rank kasmaya çalışıyorum ama Altın 2'ye bile çıkamıyorum. Karşımda sürekli yücelik ya da elmas kısım kademesi olan adamlar var. Maç sonu ranklarına baktığımda ise plat ve elmas görüyorum sürekli. Sanırım en düşük gördüğüm rank altın 3 :d. Bunun bir çözümü yok mu? Arkadaşıma elohell ne diye sordum bana sürekli kaybedersen falan hesabın oraya düşüyor ve hem düşük kp alıyorsun hem de karşına iyi ranklar geliyor sürekli dedi. Doğru mu bilmiyorum ama bunun olması imkansız çünkü kazandığım maçlar +20 civarı alıyorum sürekli. Bir ara gerçekten de çok düşük kp alıyordum, Omen ile 42 vurduğum maçta +16 aldığımı bilirim fakat o zamanlar karşıya benim ranklarım geliyordu. Şimdi ise bahsettiğim gibi yüksek ranklar geliyor. Gece gece yazıyorum ama gerçekten çok can sıkmaya başladı bu durum, bildiğiniz bir çözüm var mıdır? Düzenleme: alttaki fotoğraf da daha şimdi attığım maçın fotoğrafı, Gümüş 3 olan da benim arkadaşım. Sürekli yüksek rank geliyor diye onunla maç girdik, en azından elmas gelmiyor artık.
 

Dosya Ekleri

  • VALORANT   13.11.2022 04_36_38 (2).png
    VALORANT 13.11.2022 04_36_38 (2).png
    789,8 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı