Van YYÜ hakkında ne söyleyebilirsiniz?

jusreyt

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar. Çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Bu sene hayırlısıyla üniversite sınavına gireceğim ve tercih konusunda ne yapacağımı şaşırdım. Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Van YYÜ hakkında ne söyleyebilirsiniz? (Van'da yaşıyorum) yazın çalışıp kışın okula harcamak zorundayım. Bu nedenle farklı şehir çok sıkıntı olabilir. Ve burada hem çalışıp hem kurslara gidebilirim kendimi geliştirmek için.(dil, ekstra yazılım vs.) Sizce mantıklı bir karar olur mu?

Köklü bir üniversite fakat, bilgisayar mühendisliği ve diğer mühendislikleri çok düşük sıralamadan alıyor. Eğer sıralama aralığın, hedefin bu bantlardaysa şehir dışına çıkıp benzer eğitimi almak yerine kendi şehrinde okuyup daha az masraf yaparak okuman çok daha mantıklı.

Hocam sen kendini geliştirebildiğin sürece gayet faydalı olabilir. Hiç değilse önünde bir yol olur ve üstteki arkadaşın dediği gibi başka şehre gitmenin pek bir mantığı yok bu durumda.

Artı -1 Eksi
Köklü bir üniversite fakat, bilgisayar mühendisliği ve diğer mühendislikleri çok düşük sıralamadan alıyor. Eğer sıralama aralığın, hedefin bu bantlardaysa şehir dışına çıkıp benzer eğitimi almak yerine kendi şehrinde okuyup daha az masraf yaparak okuman çok daha mantıklı.
Sıralamam bu değil ama bahsettiğim fırsatlar açısından çok iyi olacağını düşünüyorum. Başka memlekete gidip bilgisayar bile alamayan bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi kendini ne kadar geliştirebilir ki? Bununla beraber bilgisayar alanında kişisel gelişim üniversiteden bir tık önde olmuyor mu?
Hocam sen kendini geliştirebildiğin sürece gayet faydalı olabilir. Hiç değilse önünde bir yol olur ve üstteki arkadaşın dediği gibi başka şehre gitmenin pek bir mantığı yok bu durumda.
Kendimi geliştirerek üniversite bazındaki açığı kapatabilir miyim?

Müendislik mühendisliktir.
Bu kadar net mi gerçekten?
Her bölüme almazlar ama o sıralama şartlarının ağzını epey açtılar. Yani muhasebe okuyacak bir adamı neredeyse herhangi mühendislik bölümüne sokacak kadar saçma bir sistem oldu.
O zaman mezunu düşünmem lazım galiba.
Hocam okuldan hiç verim alamasan bile önünde bir müfredat olur diye düşündüm.
Demek istediğim ileride iş imkanı olarak bu alanda gelişime mi bakacaklar üniversiteye mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı