Vantilatör fişinin ucu nasıl tamir edilir?

dawance

Kilopat
Merhaba, vantilatörümün fişinin iki dişinden bir tanesi kırıldı. Kendim yedek parça alsam tamir edebilir miyim, tehlikeli olur mu, lehim gerektirir mi? Tamir ettirsem tahmin ne kadar tutar?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• IMG_20240704_192426.jpg
    IMG_20240704_192426.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 49
Vantilatörünüz muhtemelen 2 kutupludur. Eğer biraz elektrikten anlıyorsanız (sorunuza göre anlamadığınızı düşünüyorum) tamiri çok basit. Ama emin değilseniz yangın riski var. Bir elektrikçi basitçe fişini değiştirecek. 5 dakika sürmez. Fiyatı bilemem ama 200-300 isterler (normalde parça 30-40 lira).

Dostum.

Hocam hırdavatçılarda priz satılır o orada 2 kablo geçiyorsa kırılan prizin biraz öncesinden kes kabloyu ayır sonra aldığın prize bağla o şekilde sorun hal olur.

Vantilatörünüz muhtemelen 2 kutupludur. Eğer biraz elektrikten anlıyorsanız (sorunuza göre anlamadığınızı düşünüyorum) tamiri çok basit. Ama emin değilseniz yangın riski var. Bir elektrikçi basitçe fişini değiştirecek. 5 dakika sürmez. Fiyatı bilemem ama 200-300 isterler (normalde parça 30-40 lira).

Evde değiştirebilir sadece kutupları bağlayacak yangın riski yok diye biliyorum.

Merhaba, vantilatörümün fişinin iki dişinden bir tanesi kırıldı. Kendim yedek parça alsam tamir edebilir miyim, tehlikeli olur mu, lehim gerektirir mi? Tamir ettirsem tahmin ne kadar tutar?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bahsettiğiniz yangı riski anlık gerçekleşebilecek bir risk mi, yoksa değiştirdikten 1 ay sonra falan da olabilecek bir risk mi? Ona göre hazırlıklı olurum.

Dostum.

Hocam hırdavatçılarda priz satılır o orada 2 kablo geçiyorsa kırılan prizin biraz öncesinden kes kabloyu ayır sonra aldığın prize bağla o şekilde sorun hal olur.
Teşekkür ederim.
@dawance

Aşağıdaki gibi bir fiş başı alıp kendiniz de tamir edebilirsiniz. Gayet basit bir işlem. YouTube'da rehberler mevcut.

Teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz yangı riski anlık gerçekleşebilecek bir risk mi, yoksa değiştirdikten 1 ay sonra falan da olabilecek bir risk mi? Ona göre hazırlıklı olurum.

Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.

Kısa devre yapacak bir şekilde bağlamazsan sorun oluşmaz

@dawance

Kabloları olması gibi bağlarsanız gerisini fazla dert etmenize gerek yok. Ben normalde bu tür kablolara ek olarak izoleli kablo yüksüğü de takıyorum. Tel tel olan kabloları direkt vidanın arasına sıkıştırınca hem hepsi temas etmeyebiliyor, hem de ezilip dökülmeye başlayabiliyor. Bu durumda da kablo gücünü ve sağlamlığını yitirebilir. Yani hem verim hem de sağlamlık açısından tavsiye ederim. Tabii yine de şart değil. Yapmadığım zamanlarda da yıllarca sorunsuz kullanmıştım. Belirtmek istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı