Vantilatör ile işlemci soğutulur mu?

karul

Decapat
Merhaba, biraz komik bir soru olacak ama. Yakın zamanda Ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum. Stok fan ile kötü olduğunu duydum. Fakat soğutucu alacak bütçem yok. Kasa'nın kapaklarının vidası olmadığı için açık kullanıyorum. Kasa'nın içine vantilatör tutsam işlemci sıcaklığı düşer mi? Herhangi bir eksi tarafı olur mu? Elektrik faturasını ne kadar etkiler?

Merhaba, biraz komik bir soru olacak ama. Yakın zamanda Ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum. Stok fan ile kötü olduğunu duydum. Fakat soğutucu alacak bütçem yok. Kasa'nın kapaklarının vidası olmadığı için açık kullanıyorum. Kasa'nın içine vantilatör tutsam işlemci sıcaklığı düşer mi? Herhangi bir eksi tarafı olur mu? Elektrik faturasını ne kadar etkiler?

Kasa içi sirkülasyonu mahvedeceğini düşünüyorum. Bence yapılmamalı

Eskiden P4 bilgisayarımı bu şekilde soğuturdum. Aşırı İzmir sıcaklarında, klimamın olmadığı dönemlerde çok fazla ısınırsa da (ki P4 1.4 çok ısınırdı) kasanın içine buz aküsü koyardım. Her gidi günler be....

Yandan değil de önden vermeyi deneyin.

Önde tozların girmesini engellemek için sünger bir bölüm var. Orayı çıkartabilirim fakat çok küçük. En 15cm. Boy 12,5cm.

Denemek için ön tarafdan tuttum. Kasanın içinde kabloların çok olduğu yere elimi getirdiğimde hiçbir şeye dokunmamama rağmen bir şeye dokunuyormuşum gibi oluyor. Sanki elektrik çarpıyor gibi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı