Vatan 12 Günlük Ürüne Değişim Yapmıyor

8aykal

Decapat
Katılım
26 Temmuz 2018
Mesajlar
135
12 gün önce Ryzen 5 2600 aldım. Kutusu açılmadı ve güvenlik bantları duruyor. Şu an 2600x indirimdeyken değiştireyim dedim. Mağazadaki müşteri hizmetleri iade almıyoruz dedi.

Ben değişim yapacağımı söyledim sonra mağaza müdürünü aradı ve değişim yapamıyoruz dedi. Vatan'ın sitesinde 14 gün içinde koşulsuz iade yazıyor. Nereye başvurmalıyım? 17 yaşındayım. @BilgisayarKurdu
 
Bu aralar herkes mi bu tarz sorunlar yaşıyor bende Gittigidiyor'da bu tarz sorun yaşıyorum. 14 gün içinde cayma hakkın var fakat artık hakkımızı kullanamıyoruz firmalar ilgisiz alakasız.
 
İade için geçerli sebebiniz bu mu? Yani hakem heyetine başvurduğunuzda dilekçe yazdığınızda dilekçeye "başka üründe indirim vardı, bu aldığım ürünü değiştirmek istiyorum" tarzında bir dilekçe mi yazacaksınız? En azından ürünü beğenmedim, isteklerimi/taleplerimi karşılamıyordu diyebilirdiniz. Yinede hakkınızı arayın.
 
Tüketici hakem heyetine başvurmak için e devlet gerekiyormuş.Bende daha önce şifre almadım.Pttye falan gitmem gerekiyor.Hafta sonu açıkmıdır? olay uzarsa hiç almazlar gibi geliyor.
 
Üstlerine gitmen gerekiyor. Almıyoruz dediği zaman tamam deyip geçmemen lazım hakkını savunup arıza çıkartırsan biraz direk alıyorlar. Almama gibi bir şansları yok
 
Yasal hakkın olduğunu söyle onlara ne demek almıyorlar! Git mağazaya insanca anlat değişim hakkının olduğunu. Anlamazlarsa arıza çıkart mağaza müdürüyle görüşeceğim de. Olmadı genel merkezlerini ara ve o şubeyi şikayet et. Ama 14 gün içinde iade talebini kağıda dök bir şekilde elinde kanıtın olsun. En olmadı tüketici hakem heyeti olayı çözer.
 
Malesef arıza çıkartacak bir tipim yok.Ailemle de gidemem.Vatanı aradım mesai saatleri dışındayız dedi kapandı.Zaten bu son olsun bir daha en ufak bir ürün bile indirimdeyse bile almıycam.Yarın müşteri hizmetlerini arayıp oraya şikayet edeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı