Vatan Bilgisayar ile icra sürecim

Yalnız elimde teslim evrağı var şahidim de var 2 tane kamera görüntüleri de vardır nasıl olacak ki o
Kamera görüntülerini acil edinin. Hukukun da boşlukları var ne olur ne olmaz. Ben iade ederken kayıt altına aldınız zannetmiştim onu da yapmamışsınız. Yani evrağın hükmü bir kağıt parçası yok saymak kolay. Ben %100 öyle olacak demiyorum ama mesajı sen de gördün. %1 bile olsa risk risktir. Mevzu büyürse, dava da büyür. Ürünü teslim ettiğine dair tüm girdileri silerlerse sizi dolandırıcı konumuna bile sokabilirler. Zaten Vatan bilgisayar, sıkıntılı bir firma. Her şey beklenir.

Nasıl edineyim bana vermezler ki zaten adli olmayan olaylar da nasıl versinler savcı kararı lazım evrak bu kadar önemsiz olamaz ayrıca şahitlerim de var zaten öyle bir şey de görüntüleri sağlamakla yükümlü olan onlar değil mi? Çünkü o tarihte o kağıdı veren onlar.

Her firma hakkinda iyi kotu yorumlar ve şikayetler mevcut çünkulü tüm insanlari memnun etmek mümkün değil. Burada önemli olan firmalarin kişilerin şikayetlerini sorunlarını çözme yolunda gerçekten iyi niyetli mi? Eğer iyi niyetli ise zaten sorun yok demektir.
Haricen şu tüketici mahkemelerinin firmalar üzerinde bir yaptırımı olması gerek. Kişi hakkını almadığında tüketici mahkemesine basvuruyor ve 6 ay kadar sonra sonuç aciklaniyor. Neticeye baktigimizda, satici firmaya sen kanunlari uygulamiyorsun alici kisi hakli parasini ode diyor baska bir şey yok. Ama firmalara saglam yaptirimlar olsa artik firmalar bu kadar rahat davranamaz.

İade olacağı için illaki imza ücret iadesi için imza isteyeceklerdir. Kurumsal bir firma ne bekliyorsunuz paranızın üzerine yatmasını mı? İcra takibi süreci uzatır bence.

İade olacağı için illaki imza ücret iadesi için imza isteyeceklerdir. Kurumsal bir firma ne bekliyorsunuz paranızın üzerine yatmasını mı? İcra takibi süreci uzatır bence.

Ücretimi almadan eksiksiz olarak aldım yazan bir kağıdı imzalamak kurumsallık mı oluyor? Detaya dikkat edin ücret iadesi değil ücretimi aldım ifadesi tabiri caizse ibraname. Ben onu imzaladıktan sonra nasıl hak iddia edeceğim?
Bu kadar kurumsalsa parayı iade etsin imza atayım onlar parayı verdiğini ispatlar ben almadığımı nasıl ispat edeyim? Ayriyeten ödeme karta iade yapılıyor.

Kankam iyide şöylede bir şey var; Hakem heyeti ücret iadesi kararını vermiş zaten. Sen ürünü kredi kartınla yaptın diyelim. Zaten kredi kartı iadeleri 8-10 gün hatta 20 iş gününü bulabiliyor. Sen onu imzaladıktan sonra muhtemelen hakem heyeti kararı uygulandı olarak bildirim yapılacak. İcra başlatmışsın adamların elinde kamera kaydı mevcuttur zaten. Boştan yere avukata para vermişsin.

Süreci uzatmışsın sadece şimdiye kadar paran hesaba geçmiş olurdu bence.

Ben ürünü verdim sonrasında ibraname verdiler yani resmiyette ben paramı almış olacaktım. Çıkıp deseler biz nakit verdik ben ne hak iddia edeceğim? Ben icraya ödeme almadan imza atmazsanız paranızı vermeyiz dedikleri için verdim bana deselerdi paranız yatınca imza atın ki hukuken doğru olan budur vermezdim zaten icraya.Kamera kayıtlarına güvenerek iş yapamam hele kayıtlar bende değişse.

İmzayı attıktan sonrada sana iade işlemlerini şu tarihten itibaren başlattık diye evrak vermeleri zorunlu idi. Nakit verse dahi resmi evrakla o da bunu kanıtlamak zorunda. Sonuçta nakit verdi diyelim karşı taraf ben iade almadım dese napacaktı?

Bana sadece bilgisayarın iadesini aldıkları bir servis evrağı verdiler onu da ben istedim üstünde THH kararı ile geri alındı yazıyor. Ayrıca ibraname örneğini alamazsınız dediler. Bende imzalamadım.

Hocam diyorsunuz ki iade şu tarihte başlattık adamlar iadeyi aldı yazan evrak imzalatıyor. Sizce de bu işte bir terslik yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…