Vatan Bilgisayar ile yaşadığım tecrübe

zerolife

Hectopat
26.3.2022 tarihinde Vatan Bilgisayar üzerinden bir hazır sistem aldım. Bu ürün bana 7 Nisan'da ulaştı, kutusundan çıkarıp baktığımda kasanın ayağının kırık olduğunu gördüm. WhatsApp hattından kendilerine yazdığımda, UPS ile tutanaklı geri göndermemi istediler. UPS tutanak olayını kabul etmedi. WhatsApp hattından tekrar kendilerine yazdım ve tutanaksız bir şekilde yolla, UPS ile biz görüşeceğiz dediler. Kendilerine yolladım, şimdi de kasanın ayağı kırık bir şekilde bana geri göndereceklermiş, UPS üstüne almıyormuş. Bir tane yetkili bulamıyorum, telefondan arıyorum. Size geri dönecekler deniyor, WhatsApp üzerinden yazıyorum, yine ilettik diyorlar. Vatan üzerinden ilk ve son alışverişim oldu. Bakın 26 Mart tarihinde ürün ücretini ödedim ve 19 Nisan oldu hala bunlarla uğraşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@tugoli O zaman sen gönder, biz tutanak işini halledeceğiz demesinler. Adamlar kargoyu bırakıp gidiyor. Benim ürünü kontrol etmemi beklemiyor.
Bu tür durumlarda kutuyu açarken video çekeceksin. Başka çare yok. Şimdi kendini kargo şirketinin yerine koy belki sen kırdın suçu onlara atıyorsun mantığında ispat olmadan iş yapmaz. Vatan hallederiz demiş becerememiş o ayrı ama bu tür kargolarda ya teslim alırken tutanak yada açarken video yoksa ispat edemezsiniz. Yine de tüketici olarak şikayet edebilirsiniz.

Vatan ile bir alakası yok kargoyu teslim alırken kontrol etmek sizin sorumluluğunuz. Gelir gelmez bakmalı ve tutanak tutturmalıydınız hiçbir kargo şirketi sonradan tutanak tutmaz e kargo ile alakalı bir durumda da vatan niye masrafı üzerine alsın ki.

Hiçbir kargocu bu kadar süre beklemez hocam, katananız varsa kasanın kutusunu 3 saniye içinde kesebilecekseniz orası ayrı.

@tugoli Dostum, kutuda zaten ezilme ve delik var. Hepsinin fotoğrafını kendilerine attım.
Bu fotoğraflarla tüketici heyetine başvurun kazanırsınız o arada bilgisayarı kullanın nolcak.
Hiçbir kargocu bu kadar süre beklemez hocam, katananız varsa kasanın kutusunu 3 saniye içinde kesebilecekseniz orası ayrı.
Ben bekletiyorum hocam :D Hele kutuda hasar varsa gidemez bir yere.

@tugoli Kırık ürünü niye kullanayım? Evde 2 tane daha bilgisayarım var. Yeni kasanın ayağı kullanırken komple çatlasa bu sefer masadan düşüp içindeki diğer ürünler zarar görecek. Niye risk alayım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı