Yakın zamanlarda oradan telefon aldık. Piyasa fiyatı ile arada 50 TL falan oynuyordu. 3.800 TL'ye telefonu aldık alırken de 300 TL çek verildi. Hem çalışandan hem de Vatan Bilgisayar'dan memnun oldum. 300 TL'ye de 8 GB RAM aldım
 

Şimdi bir kere bu durum mantığıma ters düşüyor.
Bir mağazaya gittim diyelim.
Ürünler raflarda, altlarında etiketler var. Fiyatları yazıyor. Ben neden gidip tüm gün ayakta asgari ücretle çalışan elemanı rahatsız edeyim, iletişime geçeyim?
Ürünün altında fiyatı yazıyor niye gidipte çalışana sorayım ki?
Ben bir ürün alırken 'abi siz bu klavyeyi 250 teleye satıyorsunuz ama bak bu Hepsiburada'da 150 tele' mi deyim?
Oda bana 'kardeşim ben bir indirim ayarlayım bir 'merkez'i arayım indirim alayım' mı diyecek?
Sadece bir klavye alacağım,gidip telefonla 'merkez'i aramak felan bayağı bir durum hocam 2022 yılındayız.
Ayrıca böyle daha düşük fiyat gösterince bana indirim yapıyorsa pahalı fiyattan alanlara geçirmiyormu?
 

Evet hocam dediğiniz doğru. Bir yakınıma Mi Box almıştık. Vatan Bilgisayar'a gittiğinde MediaMarkt'ta şu fiyata satılıyor diye söyleyince MediaMarkt'tan ucuza sattı.
 
Bunu ben de bilmiyordum. Bilgi için teşekkürler.
bana da aynısını yaptılar işlemci soğutucu nette daha ucuzdu kendi sitelerinde ama mağazada daha pahalıydı sonra arkadaşın dediği gibi merkez ile görüşüp bana da indirimli fiyata verdiler. üstüne mağazaya kasayı götürdüm ücretsiz montajını da yaptılar.
 
Evet hocam dediğiniz doğru. Bir yakınıma Mi Box almıştık. Vatan Bilgisayar'a gittiğinde MediaMarkt'ta şu fiyata satılıyor diye söyleyince MediaMarkt'tan ucuza sattı.
Ben anlamadım sizi,bir üstte telefon aldığınızı ve size indirim yaptığını söylediniz.
Şimdi de bir arkadaşına mi box aldığınızı yazdınız.
Siz vatan bilgisayarın gizliden reklamını yapıyor olabilirmisiniz?
Çünkü bir konuda 2 kere ürün aldığınızı söylediniz.
 
1. Orda çalışan bütün personeller sana yardımcı olmak için orada akşama kadar ayakta bekliyorlar gidip çekinmeden onlarla iletişime geçebilirsin yani.

2. Ben kendi web sitelerindeki fiyatlardan bahsettim. Diğer online mağazalardaki fiyatları tabi ki isteyemezsin böyle saçma bir düşünce olamaz.

3. Diğer web sitelerinde ki bulacağın fiyatlar arasında max 50 100 TL olacaktır. Satıcıyı bilmiyorsun ne geleceğini bilmiyorsun gözle kontrol edemiyorsun vs vs. 50-100 TL kâr edeceğim diye 1 hafta 10 gün ürünün iadesiyle uğraşıyorsun tamamen zaman kaybın oluyor. Bu madde benim şahsi görüşüm tabi ki.

4. Olarak bir firmanın çalışma prensibini bilmek önemli. Bu ekstra indirim olayını bana 2018 yılında bir vatan çalışanı söyledi istedi ve aldı. Tabi ki %100 her alışverişte bir indirim olmuyor o gün ki güncel bir indirim gelmişse onu tanımlıyorlar sana. Örnek verecek olursam Asus VG259qr monitör alacaktım gittim fiyat 3700 TL idi farklı markalara bakarken 10 15 dk süre geçti ve o süre sonunda siparişi oluştururken tekrar bir kampanya kontrolü yaptı depo boşaltma kampanyası tanımlamışlar 3300 TL indirdiler fiyatı..
 
Son düzenleme:

Evet üstte telefon aldığımı söyledim. Hatta yakında incelemesini yapacağım.
@tristessehivernale hocanın söylediği sözü doğrulamak amaçlı yaşadığım olayı anlattım. Olay yaklaşık 8-9 ay oluyor. Telefonu ise Ramazan Bayramı'ndan önce almıştık. İnanmazsanız faturayı atabilirim
Bu arada ben kimsenin reklamını yapmam sadece tavsiye ederim.
 
İstanbul cevizlibağ Vatan Bilgisayar şubesinden SSD, RAM ve monitör aldım indirim talep ettim ve piyasadan 500TL aşağıya satın aldım genel olarak memnun kaldım yani.
 
Bu Vatan Bilgisayar'ın fiyatlarını denetleyip gerekeni yapacak kurum yok bu ülkede, Vatan Bilgisayar bildiğiniz işin b..nu çıkarıyor, serbest piyasayı geçtik karaborsacılar olsa bu kadar abartmazlar en basit örnek:


 

Bu durumda üsttede yazan arkadaşlar gibi gidiyorsun Vatan Bilgisayar'a 'abi kolay gelsin siz Ryzen 5 56000G'yi 4.796 teleye satıyorsunuz ama internette 3.598 tele' diyeceksin.
Oradaki çalışan elemanlarda 'tabii efendim' diyecek ve sana düz 3.500 teleden satacaklar.
Böyle yapıyorlarmış
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…