Mağazaya gidip satış temsilcisine güncel fiyat aldırmak istediğinde web sitesindeki fiyata hatta bazen o saat içerisinde güncel bir kampanya varsa daha da ucuza alabiliyorsun ürünleri bazen. 2015 yılından beri bizzat mağazadan gidip alışveriş yaparım hatta bazen merkezle mesajlaşıp sürekli müşteri olduğumdan ekstra indirim bile sağladıkları oldu.

Şimdi bir kere bu durum mantığıma ters düşüyor.
Bir mağazaya gittim diyelim.
Ürünler raflarda, altlarında etiketler var. Fiyatları yazıyor. Ben neden gidip tüm gün ayakta asgari ücretle çalışan elemanı rahatsız edeyim, iletişime geçeyim?
Ürünün altında fiyatı yazıyor niye gidipte çalışana sorayım ki?
Ben bir ürün alırken 'abi siz bu klavyeyi 250 teleye satıyorsunuz ama bak bu Hepsiburada'da 150 tele' mi deyim?
Oda bana 'kardeşim ben bir indirim ayarlayım bir 'merkez'i arayım indirim alayım' mı diyecek?
Sadece bir klavye alacağım,gidip telefonla 'merkez'i aramak felan bayağı bir durum hocam 2022 yılındayız.
Ayrıca böyle daha düşük fiyat gösterince bana indirim yapıyorsa pahalı fiyattan alanlara geçirmiyormu?

@bertony Vatan'da fiyat isteyebiliyorsunuz. Mesela internette şu fiyata var gibi bir argüman sunduğunuzda, satış elemanı veya Vatan personeli de önce üsttekilere, üsttekiler de merkeze fiyat için indirim Ticket'ı gibi bir şey atıyor. Bu da %99'un bilmediği bir konu. En çok da televizyonda indirim oluyor. %100 indirim olur, internetteki ile aynı fiyat olur demiyorum fakat böyle bir şey var, bilin istedim.

Evet hocam dediğiniz doğru. Bir yakınıma Mi Box almıştık. Vatan Bilgisayar'a gittiğinde MediaMarkt'ta şu fiyata satılıyor diye söyleyince MediaMarkt'tan ucuza sattı.

Bunu ben de bilmiyordum. Bilgi için teşekkürler.
bana da aynısını yaptılar işlemci soğutucu nette daha ucuzdu kendi sitelerinde ama mağazada daha pahalıydı sonra arkadaşın dediği gibi merkez ile görüşüp bana da indirimli fiyata verdiler. üstüne mağazaya kasayı götürdüm ücretsiz montajını da yaptılar.

Evet hocam dediğiniz doğru. Bir yakınıma Mi Box almıştık. Vatan Bilgisayar'a gittiğinde MediaMarkt'ta şu fiyata satılıyor diye söyleyince MediaMarkt'tan ucuza sattı.
Ben anlamadım sizi,bir üstte telefon aldığınızı ve size indirim yaptığını söylediniz.
Şimdi de bir arkadaşına mi box aldığınızı yazdınız.
Siz vatan bilgisayarın gizliden reklamını yapıyor olabilirmisiniz?
Çünkü bir konuda 2 kere ürün aldığınızı söylediniz.

Şimdi bir kere bu durum mantığıma ters düşüyor.
Bir mağazaya gittim diyelim.
Ürünler raflarda, altlarında etiketler var. Fiyatları yazıyor. Ben neden gidip tüm gün ayakta asgari ücretle çalışan elemanı rahatsız edeyim, iletişime geçeyim?
Ürünün altında fiyatı yazıyor niye gidipte çalışana sorayım ki?
Ben bir ürün alırken 'abi siz bu klavyeyi 250 teleye satıyorsunuz ama bak bu Hepsiburada'da 150 tele' mi deyim?
Oda bana 'kardeşim ben bir indirim ayarlayım bir 'merkez'i arayım indirim alayım' mı diyecek?
Ayrıca böyle daha düşük fiyat gösterince bana indirim yapıyorsa pahalı fiyattan alanlara geçirmiyormu?
1. Orda çalışan bütün personeller sana yardımcı olmak için orada akşama kadar ayakta bekliyorlar gidip çekinmeden onlarla iletişime geçebilirsin yani.

2. Ben kendi web sitelerindeki fiyatlardan bahsettim. Diğer online mağazalardaki fiyatları tabi ki isteyemezsin böyle saçma bir düşünce olamaz.

3. Diğer web sitelerinde ki bulacağın fiyatlar arasında max 50 100 TL olacaktır. Satıcıyı bilmiyorsun ne geleceğini bilmiyorsun gözle kontrol edemiyorsun vs vs. 50-100 TL kâr edeceğim diye 1 hafta 10 gün ürünün iadesiyle uğraşıyorsun tamamen zaman kaybın oluyor. Bu madde benim şahsi görüşüm tabi ki.

4. Olarak bir firmanın çalışma prensibini bilmek önemli. Bu ekstra indirim olayını bana 2018 yılında bir vatan çalışanı söyledi istedi ve aldı. Tabi ki %100 her alışverişte bir indirim olmuyor o gün ki güncel bir indirim gelmişse onu tanımlıyorlar sana. Örnek verecek olursam Asus VG259qr monitör alacaktım gittim fiyat 3700 TL idi farklı markalara bakarken 10 15 dk süre geçti ve o süre sonunda siparişi oluştururken tekrar bir kampanya kontrolü yaptı depo boşaltma kampanyası tanımlamışlar 3300 TL indirdiler fiyatı..

Son düzenleme:
Ben anlamadım sizi, bir üstte telefon aldığınızı ve size indirim yaptığını söylediniz.
Şimdi de bir arkadaşına Mi Box aldığınızı yazdınız.
Siz Vatan Bilgisayar'ın gizliden reklamını yapıyor olabilir misiniz?
Çünkü bir konuda 2 kere ürün aldığınızı söylediniz.

Evet üstte telefon aldığımı söyledim. Hatta yakında incelemesini yapacağım.
@tristessehivernale hocanın söylediği sözü doğrulamak amaçlı yaşadığım olayı anlattım. Olay yaklaşık 8-9 ay oluyor. Telefonu ise Ramazan Bayramı'ndan önce almıştık. İnanmazsanız faturayı atabilirim :)
Bu arada ben kimsenin reklamını yapmam sadece tavsiye ederim.

Bu Vatan Bilgisayar'ın fiyatlarını denetleyip gerekeni yapacak kurum yok bu ülkede, Vatan Bilgisayar bildiğiniz işin b..nu çıkarıyor, serbest piyasayı geçtik karaborsacılar olsa bu kadar abartmazlar en basit örnek:

Bu Vatan Bilgisayar'ın fiyatlarını denetleyip gerekeni yapacak kurum yok bu ülkede, Vatan Bilgisayar bildiğiniz işin b. Nu çıkarıyor, serbest piyasayı geçtik karaborsacılar olsa bu kadar abartmazlar en basit örnek:

Bu durumda üsttede yazan arkadaşlar gibi gidiyorsun Vatan Bilgisayar'a 'abi kolay gelsin siz Ryzen 5 56000G'yi 4.796 teleye satıyorsunuz ama internette 3.598 tele' diyeceksin.
Oradaki çalışan elemanlarda 'tabii efendim' diyecek ve sana düz 3.500 teleden satacaklar.
Böyle yapıyorlarmış :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı